ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί


Το σύμπαν το οποίο μας περιβάλλει και συνυπάρχουμε μέσα του, όλοι και όλα, το όλον, δημιουργήθηκε χωρίς δαπάνη έστω και ενός ευρώ. Επίσης, ο ήλιος ο οποίος δίνει όλη την ενέργεια στη Γη που κατοικούμε δεν κόστισε σε χρήματα ούτε ένα ευρώ. Όλα τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στον πλανήτη γη, καθώς και στο σύνολο του γαλαξία μας δημιουργήθηκαν χωρίς δαπάνη έστω ενός ευρώ. Θέλετε περισσότερα, χρειάζονται ;

Η αφετηρία και ο προορισμός μας ως ο λαός - χώρα ήταν να γίνουμε υπερδύναμη, ενώ ''ειδικά συμφέροντα'' εκμαύλισαν μέχρις εσχάτων ώστε να διατελούμε ως οι ουραγοί του πλανήτη και των χωρών με την δική μας ιστορική διαδρομή. Βλέπε ενδεικτικά Κίνα, Ινδία, κ.α., χώρες οι οποίες ήδη έχουν στείλει δορυφόρους στην σελήνη, άρα η Παιδεία τους είναι δεδομένη σε επίπεδο Τεχνολογίας, ενώ εμείς τι κάνουμε ; Xρησιμοποιούμε τo Instagram και πουλάμε ''μούρη'', η ψηφίζουμε όσους καλύπτουν επάξια το πελατειακό τους σύστημα - ημετέρους και παράλληλα παρέχουν το δημόσιο χρήμα στις ''υπερδυνάμεις'' για στρατιωτικούς εξοπλισμούς ; Εμείς γνωρίζουμε ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν η πρώτη υπερδύναμη του πλανήτη, κατασκεύαζαν υπερόπλα , και ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν το άτομο. Βλέπε Δημόκριτος  (~460 - ~370).

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Στον Δήμο της Γλυφάδας βάλαμε τα χρήματά μας , ενώ οι ρεμπεσκέδες των κομμάτων ζούσαν και ζουν με τα χρήματα των δημοτών , αφιερώσαμε το χρόνο την εργασία και τις γνώσεις μας και βρεθήκαμε διωκόμενοι ,ληστεμένοι, και στη συνέχεια συστηματικά υπονομευμένοι, διότι τα εν λόγω κόμματα , (παρατάξεις), αποτελούνται από άτομα τα οποία δεν διαθέτουν ίχνος συλλογικής συνείδησης.

Μπορεί να διαθέτουν έστω υποτυπωδώς τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε ως τοπική κοινότητα, ( τοπική κοινωνία ), να έχουμε την βέλτιστη μετεξέλιξη ; Παραμένω ζωντανό παράδειγμα ότι είναι το λιγότερο αχρείοι.

Το να προσπαθήσω να συμπεριλάβω σε λίγες αράδες λέξεων όσα μετέδωσα δημόσια πριν από δεκαετίες, δεν είναι καθόλου εύκολο, και πάντα μένω στο αυταπόδεικτο όσων ισχύουν στο δήμο που κατοικούμε από τις επιλογές των φερόμενων ''εκπροσώπων'' μας , οι οποίοι σημειώνω ότι επιεικώς αποκαλούνται αχρείοι, δηλ. ανέντιμοι - άτιμοι.

Ο Καρλ Πόπερ και η κριτική ικανότητα

Σύμφωνα με τον Πόπερ, η κριτική ικανότητα και η συνεχής άσκησή της είναι αυτό που θα σώσει μία κοινωνία. Αυτό που εξασφαλίζει την κριτική σκέψη είναι η ανοιχτόμυαλη και ερευνητική διάθεση του ατόμου. Να αναζητείται, δηλαδή, πάντα η αλήθεια και η «ρίζα» της κάθε προκαθορισμένης γνώσης.

Καρλ Πόπερ: «Είναι αδύνατο να μιλήσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορείς να παρεξηγηθείς.»

«Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι να διερωτάσαι τι σφάλματα είναι ικανοί να κάνουν.»

«Πρέπει να επιδιώκουμε την ελευθερία και όχι μόνο την ασφάλεια, αν όχι για κάποιον άλλο λόγο, επειδή μόνο η ελευθερία μπορεί να καταστήσει την ασφάλεια ασφαλή.»

Σε λίγες ημέρες κλείνουν 29 χρόνια από τον θάνατο του Κάρλ Πόπερ , ενός σύγχρονου φιλοσόφου ο οποίος εμπλούτισε την Ελληνική και παγκόσμια Φιλοσοφία , όμως , χρειάζεται να επισημαίνουμε ότι η γνώση εμπεριέχεται στον κώδικα, άρα όποιος έχει την δυνατότητα αποκωδικοποιεί όσα μπορεί να αντλήσει ως οντότητα , και αυτό έκανε ο υποφαινόμενος πριν από δεκαετίες όταν στράφηκε δημόσια κατά πολιτικών και των παρατάξεών τους. 

Εν όψει δημοτικών εκλογών, και δεδομένου ότι ήδη θεωρούν για άλλη μια τετραετία ότι ''μπήκαν  τα γίδια  στο μαντρί'', προσωπικά σας εύχομαι καλή λευτεριά διότι παραμένετε ''φυλακισμένοι/ες''. Η μαζοποίηση δεν είναι αυτό που επιτάσσει η συλλογική συνείδηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα , τόσο της κοινωνίας μας όσο και του τόπου μας.

Όταν διαπιστώνω για άλλη μια τετραετία να κατεβαίνουν υποψήφιοι άτομα πέραν της μέσης καθώς και της τρίτης ηλικίας, τα οποία σημειωτέων δεσπόζουν στον Δήμο επί τετραετίες χωρίς να συμβάλουν συνολικά τον Δήμο - την τοπική μας κοινωνία - και χωρίς να διευθετούνται σειρά ζητημάτων υφίσταται ουσιαστική παθογένεια.

ΥΓ: Υπάρχουν ακόμα και σήμερα άτομα τα οποία αδυνατούν να έχουν τις βασικές γνώσεις, και παράλληλα να μην έχουν αποκωδικοποιήσει το ελάχιστο του κώδικα o οποίος ενυπάρχει σε όλους ; * Που λειτουργεί το Δημοτικό Μέσο ΟΛΩΝ των Δημοτών στον Δ.Γλυφάδας για το οποίο πλήρωσα και πληρώνω επί δεκαετίες βαρύ το τίμημα ? 

* Αν δεν είχαν προκύψει το διαδίκτυο και τα αμερικανικά σόσιαλ τι θα είχατε από τα χρήματα του συνόλου που παρέχετε σε συγκεκριμένα κόμματα - πολιτικούς στον Δήμο Γλυφάδας ? Παρεμπιπτόντως, τι είχατε πριν την δεκαετία του 2000 και ενώ κυβερνούσαν επί δεκαετίες συγκεκριμένα αστικά πολιτικά κόμματα ; Συμφωνείτε με το αυτοδιοικητικό μονοπώλιο που εδραίωσαν οι εκάστοτε κρατούντες του τόπου μας, η μήπως συμφωνείτε με όσα ακολούθησαν και οι κεντροακροαριστεροί ? Ο υποφαινόμενος σε όσα είπε και έγραψε δημόσια είναι απόλυτα σαφής. Οι ''εκλεκτοί'' σας που το έχουν και πως το έχουν αποδείξει ;

* Για όσους/ες τυχόν θέσουν σε αμφισβήτιση το αχρείοι αναφορικά με παρατάξεις και ''επαγγελματίες πολιτικούς''. Ενώ κάνουν σειρά από εγκλήματα κατά της κοινωνίας και του Δήμου τυγχάνει να έχουν και πληθώρα ακολούθων. Το αντίστοιχο όπως έλεγα πριν από δεκαετίες ραδιοφωνικά συμβαίνει και με τα καρτέλ όπως και με τους μαφιόζους, μόνο που απορρέει από την σχέση συνδιαλλαγής χρηματισμού και εκφοβισμού - μαζοποίησης και δεν απορρέει από μια καθαρή σχέση εκτίμησης.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">