ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καθολική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ


Το πρώτο που μου γεννήθηκε ως σκέψη έπειτα από την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έπειτα από την μετάλλαξη του 2015 σήμερα γίνετε καθολική μετάλλαξη.

Θα μπορούσε να είναι και σειρά στο Netflix.

Ως ''παλιά καραβάνα'' με πρόλαβε ο Στέλιος Κούλογλου ο οποίος γράφει: ''Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από ροκ σε ποπ'' , ενώ στον αντίποδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γράφει: '' Η δεύτερη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφράδα μέρα-Πλήρης άλωση ΣΥΡΙΖΑ από τον ”μεταμοντέρνο” αμερικανισμό-Πρόεδρος Στ.Κασσελάκης απεσταλμένος της Goldman Sachs''.

Από τον Α. Τσίπρα προέρχεται η αμφιθυμία, γιατί ο ίδιος δεν είχε αποφασίσει που θέλει να οδηγήσει το κόμμα του. Περιορίστηκε σε επιδερμικές κινήσεις, όπως: 

Oι αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρου που έδωσαν την ευκαιρία «στα ΜΜΕ της ολιγαρχίας» να επηρεάσουν και το βαθμό της συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές  αλλά  και το τελικό αποτέλεσμα. 

Ο Τσίπρας επέλεξε ένα προσωποπαγές, αρχηγικό κόμμα, στο οποίο ο πρόεδρος  θα εκλέγεται και από περαστικούς των 2 ευρώ, παραμερίζοντας το κόμμα και την εσωκομματική δημοκρατία.

Ο Τσίπρας είναι ο βασικός υπεύθυνος και για τους θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ και για τις πανωλεθρίες του. 

Η έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής για τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν στους εκλογικούς θριάμβους του Μητσοτάκη και στην ιστορική ήττα της αριστεράς,  η ίδια αυτάρεσκη και συνάμα αυτιστική  νοοτροπία, οδήγησαν τους επίδοξους διαδόχους από το κομματικό σώμα να επαναλάβουν τα ίδια λάθη.

Π.Λαφαζάνης : Αναγκαία η πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αριστερού προοδευτικού πατριωτικού δημοκρατικού χώρου και τη διαμόρφωση ενός μεγάλου αντιολιγαρχικού μετώπου εθνικής απελευθέρωσης στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος εθνικής ανεξαρτησίας , παραγωγικής ανάταξης , βαθιάς δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Αλ. Τσίπρας, αρχιτέκτονας της πρώτης μνημονιακής, νεοαποικιακής και ολιγαρχικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, με την πεντάδα της συμφοράς των διεκδικητών της Προεδρίας που άφησε πίσω του, προετοίμασε θαυμάσια και τη δεύτερη, ακόμα χειρότερη, μετάλλαξή του.

Μόνο που η δεύτερη αυτή, ακραιφνώς αμερικανική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα οδηγήσει απλώς σε δεύτερη συρρίκνωση αλλά στη διάλυση του!

Η συντριβή του Τιτανικού στο παγόβουνο είχε τουλάχιστον μια μεγαλοπρέπεια και το δικαιολογητικό των ανυποψίαστων ταξιδιωτών σε παρθενικό ταξίδι.

Η επερχόμενη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέει πάνω σε μισοβυθισμένο σαπιοκάραβο, με τους αξιωματικούς του να διαπληκτίζονται φθονερά, ενώ βλέπουν μπροστά τους τα βράχια, δεν θα μπορεί να χαρακτηριστεί καν ατύχημα αλλά, μάλλον, μαζική (πολιτική) αυτοκτονία.

Η αμερικανοποιημένη Ελλάδα οδεύει σε μεγάλες εκχωρήσεις και ήττες στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  τρία κόμματα στη συσκευασία του ενός παραδομένα στη φαυλότητα, στη διαφθορά , στην ολιγαρχία , στον ευρωατλαντισμό και τον ευρωαμερικανισμό.


Ο Τσίπρας αρχιτέκτονας μαζί με αμερικανικά κέντρα για την εισβολή και εκλογή του Στ.Κασσελάκη, για την αμερικανική εκτέλεση της ταυτότητας, του πολιτισμού και κυρίως των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Δεξιοί - ψευτοαριστεροί εκτελούν από κοινού οριστικά οτιδήποτε συνδέει το παρόν της χώρας μας με τους Έλληνες για την παγκοσμιοποίηση του ιμπεριαλισμού και της αμερικανικής κυριαρχίας. Απλά Νεοέλληνες. Αυτές είναι οι πραγματικά απίστευτες καταστάσεις και όχι όσα ανέφεραν ορισμένοι το 2014, διότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ήταν 'νεοφιλελέ καπιτάλε' ούτε τσιράκια έτερων. Όσα φέρουν την σφραγίδα των Ελλήνων σε παγκόσμια κλίμακα και ακολουθούνται από εκατοντάδες λαούς ήταν αποκλειστικά ο Ύψιστος Ελληνικός Πολιτισμός. Εμείς ως λαός - χώρα έπρεπε να γινόμαστε οι ακόλουθοι των αντιγραφέων μας η μήπως οι συνεχιστές των προγόνων μας ; 

Γ.Κουρδομένος: Αδυνατώ να κατανοήσω ποια αριστερά αναφέρουν έπειτα απ' όσα ζούμε επί δεκαετίες φερόμενου σοσιαλισμού και αριστεράς. 

Όταν δεν υπάρχει ένας βασικός πυλώνας να στεγάσει έστω μια κύρια βασική ιδέα αριστεράς ενιαία για το σύνολο της κοινωνίας, ενώ υφίσταται ο απόλυτος κατακερματισμός για τις καρεκλίτσες, τα προσωπικά προνόμια, κ.α, ήταν φυσικό και επόμενο ότι θα οδηγηθούμε στην εποχή που οι ολιγάρχες και τα media θα καθορίζουν το αποτέλεσμα. ΄

Παναγιώτη στην εποχή των ολιγαρχικών media και των ''άλλων'' τα οποία κυρίως ελέγχονται από την δεξιά και την αμερικανική καπιταλιστική κουλτούρα  με ποιόν τρόπο θα γίνει η ανασυγκρότηση του αριστερού προοδευτικού πατριωτικού δημοκρατικού χώρου και η διαμόρφωση ενός μεγάλου αντιολιγαρχικού μετώπου εθνικής απελευθέρωσης ;

Τον αντίπαλο 'τον χτυπάς' με τα ίδια του τα όπλα. Τι κάνατε εσείς ως κυβέρνηση μέχρι το 2015 και έπειτα οι συριζαίοι έως και το 2019 ; Που είναι τα ίδια μέσα να ''χτυπήσεις'' τον αντίπαλο ; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομοθέτησε και αδειοδότησε τα πέντε εθνικά, και τίποτα άλλο, και το διατηρεί η κυβέρνηση ΝΔ, ενώ ήταν κυβέρνηση μια πενταετία έχοντας διαθέσιμα, τόσο τα ευρωπαϊκά κονδύλια όσο και τον 'έλεγχο' των τραπεζών, της Ε.Ρ.Τ, των υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών κ.α ;

Όφειλαν να επιβάλλουν την Δημοκρατία αντί της προβοκάτσιας

Ο υποφαινόμενος είχε προτείνει αντί να γέρνει η πλάστιγγα προς τα δεξιά να βρίσκετε στο κέντρο, Ισοπολιτεία, όμως δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Βλέπε την προβοκάτσια στον Δήμο της Γλυφάδας το 2014 έπειτα από εντολή χιλιάδων ψηφοφόρων ακόμα και για ένα δημοτικό ΜΜΕ όλων των Δημοτών. Υπήρξε ; Μονοπώλιο των ''γαλάζιων'' & συνεργάτες ο Ο.Τ.Α. από το 2014 έως και σήμερα. Τόση δημοκρατία και 'αριστερά' !

Τέλος , ορισμένοι μπορεί να έχουν στο μυαλό τους ότι και ο Κασσελάκης είναι ''όχημα'' ώστε να χτυπήσουν τον αντίπαλο , όπως γίνεται σε στρατηγική βάση ,(κυρίως για τις καρέκλες και τα προνόμια), όμως , αν πρέπει να γίνουμε ολιγάρχες ώστε να ''χτυπήσουμε'' τους ολιγάρχες δεν γινόμαστε καλύτερα από την αρχή όλοι καπιταλίστες δεξιοί ; 

Αντί η δεξιά συντηρητική παράταξη της ΝΔ να έχει πρόεδρο Εφοπλιστή - Καναλάρχη από το μεγάλο κεφάλαιο που την στηρίζουν έγινε αντιστροφή του φαινομένου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε πρόεδρο Εφοπλιστή, όμως , υπολείπεται των Ομίλων Καναλιών & Media που έχουν οι εφοπλιστές μιντιάρχες της ΝΔ. H κυβέρνηση Τσίπρα δεν πέτυχε όσα είχαν διαμορφώσει επί δεκαετίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο εθνικών media θα το πετύχει ο Κασσελάκης ; Ακόμα και να το πετύχει...Μετά από μια εκφυλιστική πορεία ετών, ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια. Η εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς τελείωσε. 

Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το αναφέρει , όταν το έγραφα ο ίδιος έπειτα του δημοψηφίσματος, των μνημονίων, και του ξεπουλήματος του Ελληνικού ήταν αμφισβητούμενο διότι ορισμένοι μου ανέφεραν ότι υφίσταται ακόμα αριστερά.

Το βασικό ερώτημα είναι αν αυτό το νέο κόμμα με τη μπερδεμένη ταυτότητα θα επιβιώσει ή θα διαλυθεί μέσα σε χαχανητά. Αν το άλμα στο άγνωστο θα πετύχει, ή θα αποδειχθεί άλμα στο κενό. Άλλωστε οι εφοπλιστές εθνικοί κ.α. μιντιάρχες στη πλειονότητά τους δεξιοί νεοδημοκράτες είναι, άρα θα υπάρχουν στη χώρα μας δυο όμοιοι πόλοι τύπου USA να υπηρετούν το ίδιο κατεστημένο.

ΥΓ: Δεν γνωρίζουμε αν η φωτογραφία από την επίσκεψη Κασσελάκη στο γραφείο Τσίπρα έχει υποστεί κάποια επεξεργασία , όμως , κάτι περίεργο φαίνεται στο ένα γόνατο του νέου προέδρου , εκτός από την σταύρωση των δακτύλων που ακολουθούν και οι δύο. Η αριστερά δεν πρέπει ποτέ να έχει 'σταυρωμένα τα χέρια' πρέπει να είναι διαρκώς ετοιμοπόλεμη μου έλεγε ένας δικός μου άνθρωπος ! Ο δείκτης του Κασσελάκη δείχνει τον ενορχηστρωτή Τσίπρα. Αυτός τα σχεδίασε όλα και μένει να διαπιστώσετε τα ισχύοντα.Το σώμα του νέου σας προέδρου, τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει ποιοι εξέλεξαν, ''ομιλεί'' για όσους γνωρίζουν σε αντιδιαστολή με την πολιτική ''γλώσσα'' του. 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καθολική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">