ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Γλυφάδας: Η απόλυτη αλήθεια 46 ετών

Γλυφάδα: Συνολικά ζούμε σε ένα τόπο και μια κοινωνία που πλέον σήμερα βρίσκεται σε παγκοσμιοποιημένο αναβρασμό , και κυρίως του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο καπέλωσε μεθοδικά τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

Ειδικότερα, σε μια χώρα κακομοίρηδων νεοελλήνων - στερημένων ραγιάδων - των οποίων έπειτα από τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας τους έμειναν τα κουσούρια της κλεψιάς και του ραγιαδισμού , εισέρχονται τα οικονομικά συστήματα , οι οικονομικοί ολιγάρχες , οι παρατάξεις - πολιτικοί , κ.α. επιτήδειοι και τους καπελώνουν τις αξίες.

Ποιές είναι οι αξίες των νεοελλήνων του παρόντος ;

Συνολικά γνωρίζουμε ότι το χρήμα υπήρχε από την αρχαιότητα , το χρησιμοποιούσαν και οι Έλληνες , όμως , παράλληλα του χρήματος είχαν μια σειρά αξιών τις οποίες ήταν υποχρεωμένοι άπαντες να ακολουθούν με ευλαβικό σεβασμό. Οι αξίες ήταν ανώτερες και από την θρησκεία της εποχής. Τι ισχύει σήμερα στη χώρα μας , και ειδικότερα στον Δήμο της Γλυφάδας ;   Ποιές είναι οι πραγματικές αξίες των συμπολιτών μας κατοίκων στις συνοικίες της Γλυφάδας ;Υπάρχουν ;

Ποιές είναι οι αξίες της ''γαλάζιας'' παράταξης - δημάρχου ;


Φεύγει το χρήμα των δημοτών από τον Δήμο χωρίς παραγόμενο

Ενώ αυταπόδεικτα υπάρχει ουσιαστικό παραγόμενο στον Δήμο Γλυφάδας από την τοπική μας κοινωνία, ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ , η οποία ήταν σαφής και διαμόρφωνε τους όρους παραγωγικότητας και ανάπτυξης του Δήμου - Δημοτών, αντί της μαζοποίησης , κατέλυσαν την εντολή 4.500 χιλιάδων δημοτών και επί εννέα χρόνια σκορπούν αλόγιστα το χρήμα σε ''κολλητούς'' δημότες Ψυχικού , Σαρωνίδας , Βουλιαγμένης κ.α.

Ο Παπαχλιμίτζος αργόμισθος του Παπανικολάου και με πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ στην τσέπη, παράλληλα με τρείς θέσεις εργασίας και αντίστοιχα μισθούς, και οι δημότες Γλυφάδας με κατειλλημένη την εντολή τους και στο τίποτα. Που είναι το κανάλι που αποτελούσε την εντολή 4.500 χιλιάδων δημοτών ;Που είναι οι συμβάσεις των εργαζομένων συμπολιτών μας και του υποφαινόμενου ;Που είναι οι δεκάδες σπουδαστές/ιες του συγκεκριμένου αντικειμένου να αποκτούν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται και να μπαίνουν στην συνέχεια στον εργασιακό τομέα με εμπειρία εκτός από τις σπουδές τους ;

Δεν όφειλε ο Δήμος Γλυφάδας να παρέχει την δυνατότητα ανάπτυξης σε πληθώρα επαγγελμάτων ;Ποιοι τοπικοί επαγγελματίες - επιχειρηματίες θα ζημίωναν από ένα κανάλι ;Δεν αναφέρομαι στους γνωστούς που συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς και τις αναθέσεις του Ο.Τ.Α. Αυτοί πλεύρισαν ακόμα και τον ''πινέζα''.

Επί 46 χρόνια ακολουθούν το ίδιο  σύστημα στον Δ.Γλυφάδας. Δεν υπάρχει κάποια πρωτοτυπία επί του παρόντος. 

Από το 1977 που ο αείμνηστος θείος και νονός μου , τέως Δήμαρχος Γλυφάδας Π. Σιμόπουλος  , μου έφερνε τα κομμουνιστικά και αριστερά βιβλία ως δώρα , τότε που πρωτολειτούργησα τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό ως σπουδαστής Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος, ζούσα το γνωστό νεοελληνικό σύστημα Παπαχλιμίτζου και πληθώρας αργόμισθων. 

Έξυπνος άνθρωπος ήταν, σχετικά πλούσιος ήταν, παιδιά δικά του δεν είχε, άρα γιατί μου έκανε δώρο κάθε φορά τα αριστερά βιβλία ;Κάτι είχε στο μυαλό του. Προφητικά γνώριζε από την δεκαετία του 1970 τι θα ισχύει στο παρόν της Γλυφάδας καθώς και στο δικό μας !

Βλέποντας σήμερα πολλούς ανθρώπους , και ειδικότερα συμπολίτες μας, οι οποίοι επενδύουν τις οικονομίες τους για μια τοπική επιχείρηση , οι οποίοι/ες ασφαλώς έχουν όνειρα για το μέλλον τους, πάνω σε ποιές αξίες τα στηρίζουν ;

Το μοναδικό ''όνειρο'' και στόχος τους είναι η μονάδα που λέγεται χρήμα ;Τι άλλο μπορεί να αποτελεί το στόχο τους ;Υπάρχει κάτι άλλο ανώτερο ;Αν δεν υπάρχει, παράλληλα δεν υπάρχει ίχνος Τοπικού Πολιτισμού.

Σε πλήρη αντιδιαστολή της πλειονότητας που χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο, η ένα σκούτερ, ο γράφων επέλεξε να κυκλοφορεί ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, διότι δεν είναι δήθεν όπως η πλειονότητα που στη πρώτη ευκαιρία θα ακολουθήσει την πεπατημένη των ''άλλων''...  άρα πρόκειται για υποκριτές. 

Το θέμα δεν είναι ένας - ένας να φεύγει από το ένα κοινωνικό επίπεδο στο άλλο, το θέμα είναι να φύγει το ΣΥΝΟΛΟ από την μαζοποίηση και σύμφωνα με όσα ακολουθεί κάθε ένας - μια δεν θα φύγει ποτέ. Εννοώ να προκύψει ισοπολιτεία και πραγματική κοινωνική εξισορρόπηση για όλους. Ποιός δέχεται ως ορθό αντί να παράξεις το έργο που χρειάζεται ένας Δήμος να ‘’πετάς‘’ το δημοτικό χρήμα σε αργόμισθους ;Υπάρχει έστω ένας - μια ;

Ο υποφαινόμενος έπειτα απ' όσα έχει υποστεί από δεξιούς, σοσιαλιστές - αριστερούς, κ.α. , γνωρίζει ότι κανείς απ' όλους αυτούς δεν έχει πολιτική ιδεολογία. Άλλα πράγματα έχουν στο μυαλό τους. Ακόμα και όσοι δηλώνουν αντικαπιταλιστές αναφέρουν: '' πρώτα οι ανάγκες μας ''  άρα οι ανάγκες τους στην παρούσα φάση - εποχή ποιές είναι ;Προτίστως οικονομικές - υλιστικές - καταναλωτικές = καπιταλιστικές. Το πνεύμα το αντιλαμβάνονται όλοι θεωρώ.

Συνεχίζεται μέχρι την ημέρα των εκλογών . . .

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Για τους εκλεκτούς συμπολίτες μας ο υποφαινόμενος μπορεί να είχε στόχους ;Zωή είχε ;Σας γνωστοποιώ, και θα σας παρέχω τα αποδεικτικά, ότι από το 1981 μου παρασχέθηκαν τουλάχιστον οκτώ φορές εξυπηρετήσεις (ρουσφέτια) - θέσεων τα οποία αρνήθηκα συνολικά. Τα δύο ήταν στον Δ. Γλυφάδας. Είμαι fake και δήθεν η μήπως αχυράνθρωπος ;Πέτυχα ένας (1) άνθρωπος να εξαϋλώσω την αντιπολίτευση από τον Δήμο της Γλυφάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα αντιπολιτεύσεως στη χώρα μας ;Στον Δήμο Γλυφάδας υπάρχει έπειτα από την προβοκάτσια του 2014 ;Χρειάζεται να δώσουμε έμφαση συνολικά στις ΑΞΙΕΣ και να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι ; Όσοι έχουν μοναδικό τους κίνητρο το χρήμα οδηγήθηκαν στο σημείο από δημοτική παράταξη κόμματος εξουσίας να βρίσκονται δευτεράντζες στην ''παράταξη Κόκκορη'' την οποία επεδίωκαν να ανατρέψουν το 2014 !








  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Γλυφάδας: Η απόλυτη αλήθεια 46 ετών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">