ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βατερλό έχουν υποστεί πληθώρα ''επαγγελματίες'' αιρετοί και σειρά από κόμματα


Η πιο προφανής ήττα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι κατά των επαγγελματιών αιρετών και των αστικών πολιτικών κομμάτων εξουσίας.

Ναι μέν άλλα...

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Την εκδίκησή μου έπειτα απ' όσα είχα υποστεί επί δεκαετίες καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων από την κομματοκρατία την πήρα το 2010. 

Με δεδομένη την υποψηφιότητα μου για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας , έπειτα από επικοινωνία του εν λόγω κόμματος αρνήθηκα να συζητήσω μαζί τους και τους υπέδειξα ως κατάλληλο για το χρίσμα τον Κώστα Κόκκορη.

Είναι σαφές ότι γνώριζα τι θα ακολουθήσει αναφορικά με το εν λόγω κόμμα , όπως γνώριζα σε εύλογο χρόνο την αποστροφή της τοπικής μας κοινωνίας στην παράταξη Κόκκορη , και κυρίως γνώριζα τι διαμορφώνεται μακροπρόθεσμα, όταν , αντί για εκπροσώπηση της κοινωνίας υφίσταται το προσωπικό κέρδος επιτήδειων.

O K.Kόκκορης, όπως έλεγε σε ''όλους''... είπε και σε εμένα ''σε θέλω δίπλα μου'', όμως την περίοδο 2010 - 2014 ήμουν ο μοναδικός δημότης που δεν έλαβε από τον Δήμο Γλυφάδας ούτε ένα ευρώ. Το σύνολο των υπολοίπων, ''καραχαλιάδες'', ''χειρομαλάκτες'', ''οικιακά '', ''υδραυλικοί'' κ.α., όλοι ήταν εξυπηρετούμενοι και πολύ καλύτερα από το παρόν το οποίο ''γλύφουν''.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 στον Δήμο Γλυφάδας μόνον εγώ δεν ήμουν υποψήφιος !

Εκτός της συντριπτικής ήττας της ΝΔ υφίσταται ένα καίριο χτύπημα στο σύνολο των αστικών πολιτικών κομμάτων εξουσίας. Ένιωσαν για πρώτη φορά έπειτα από την μεταπολίτευση , εκτός της πρωτοφανούς αποχής, την πρώτη Κυριακή πέραν του 50% και την δεύτερη στο 70% , ότι, είτε αλλάζουν εκπροσωπώντας την κοινωνία όπως οφείλουν , είτε συνεχίζουν την ίδια λαμογίστικη πεπατημένη και στις επόμενες εκλογές θα έχουν σβήσει στις περισσότερες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. 

Όσοι επαναπαύονται με την περιορισμένη εκλογική τους νίκη σε ορισμένους Δήμους , μια νίκη η οποία απορρέει από συνασπισμό πολλών κομμάτων - προσώπων, θα υποστούν όσα και η ''Κοκκορική παράταξη'' μαζί με τον Συριζαίο ''κομματάρχη'' κ.α. στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Θα συντριβούν στις επόμενες εκλογές. 

Η κοινωνία πέρασε το μήνυμα, η επόμενη φάση είναι σαφής. 

Έπειτα από το 50% και το 70% αποχής , καθώς και του συνόλου πλέον που έθεσε υποψηφιότητα στους Ο.Τ.Α, θέλω να πιστεύω ότι θα προκύψει στο τέλος η ορθή διαμόρφωση για την ορθή εκπροσώπηση, διότι οι κομματικές οργανώσεις της Γλυφάδας αποτελούνται κυριολεκτικά από κανίβαλους. ''Τα καλύτερα είναι μπροστά'', όταν τις συμβάσεις επί εννέα χρόνια τις κάνουν πίσω από την πλάτη των δημοτών και σε βάρος της ισοπολιτείας.

Όσοι έβαλαν στο κάδρο τον Γιάχο, θεωρώντας ότι οι ίδιοι τυγχάνουν υποστήριξης, οφείλουν να γνωρίζουν ότι πέραν του 50% δημοτών δεν τους ψήφισε στην Γλυφάδα όπως δεν ψήφισε καμία τοπική παράταξη. Αυτοί ξέρουν, είναι η πλειονότητα και κανείς επιτήδειος δεν μπορεί να τους εξαπατήσει.

ΥΓ: Παραμπιπτόντως, ο ΟΝΝΕΔίτης κ. Παπαχλιμίτζος όταν ανέφερε ότι ως δημοσιογράφος εργάζεται σε τρείς δουλειές παρέκαμψε να αναφέρει τον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Το ξέχασε ? Ποιος ξεχνά σύμβαση που του απέφερε πέραν των 200.000 χιλιάδων ευρώ ; 

- Πριν από δεκαετίες, και ασφαλώς πριν τις καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις κατά του υποφαινόμενου και του τοπικού ΓΛΥΦΑΔΑ FM είχα περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα: Το μέλλον της αυτοδιοίκησης δεν είναι τα αστικά πολιτικά κόμματα είναι οι ανεξάρτητοι δημότες. Με κατέστρεψαν, ενώ σήμερα τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας υποστηρίζουν τους δήθεν ''ανεξάρτητους'' και δεν παρέχουν πλέον ''χρίσματα'' . 

- Οι κομματικές οργανώσεις και τα στελέχη των κομμάτων εξουσίας έγιναν οι ''ανεξάρτητοι'' της αυτοδιοίκησης , οι οποίοι δρούν με γνώμονα κατά των ανεξάρτητων δημοτών & υπέρ της εκλογικής τους πελατείας και των συμπαραταξιακών - συναδέλφων τους της κομματοκρατίας !! 

- Τα πεπραγμένα των εκλεκτών ''αριστερών'' της Γλυφάδας τα αξιολογούν σήμερα οι ίδιοι/ες, και ειδικότερα όταν έχει σημαντικό όφελος, έπειτα από όσα ακολούθησαν η τοπική ''σαβούρα''. Η πληθώρα ''Ναι Όχι'' που κάνει αβάντα στο ''παιδί'' του κομματικού σωλήνα της ΝΔ. 

- Παρακολουθείται τα δρώμενα έπειτα από 75 χρόνια κατάλυσης δικαιωμάτων των Παλαιστινίων ; O Μητσοτάκης ως τσιράκι των αμερικανών τους αποκαλεί τρομοκράτες ! Χρειάζεται κάποια στιγμή και η δική μας κοινωνία να φτάσει σε αυτό το επίπεδο πόλωσης , η πλέον γνωρίζουμε συνολικά την λύση ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βατερλό έχουν υποστεί πληθώρα ''επαγγελματίες'' αιρετοί και σειρά από κόμματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">