ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το απάνθρωπο πρόσωπο του Ισραήλ και ο Μητσοτάκης


Γάζα: Ο Αραβικός Σύνδεσμος χαρακτηρίζει «έγκλημα» την εντολή απομάκρυνσης των Παλαιστινίων 

Ο γενικός γραμματέας του του Αραβικού Συνδέσμου υποστήριξε ότι «αυτό που διαπράττει το Ισραήλ είναι μια φρικτή πράξη εκδίκησης»

Η εντολή που έδωσε το Ισραήλ στους Παλαιστινίους να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «αναγκαστική μετακίνηση» και συνιστά «έγκλημα», κατήγγειλε σήμερα ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμεντ Αμπούλ Γάιτ. 

Ο γενικός γραμματέας του παναραβικού οργανισμού υποστήριξε, επίσης, ότι «αυτό που διαπράττει το Ισραήλ δεν είναι μια στρατιωτική επιχείρηση σχεδιασμένη ή μελετημένη για την εκρίζωση των ομάδων που ευθύνονται για επιθέσεις εναντίον του, αλλά μια φρικτή πράξη εκδίκησης  για να τιμωρήσει τους ανυπεράσπιστους αμάχους στη Γάζα», σε έκτακτο μήνυμά του προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Πούτιν: «Απολύτως απαράδεκτες» οι απώλειες αμάχων σε μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η χρήση βαρέως οπλισμού σε κατοικημένες περιοχές «συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές»

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η χρήση βαρέως οπλισμού σε κατοικημένες περιοχές «συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες για όλες τις πλευρές». 

«Και κυρίως, οι απώλειες αμάχων θα είναι απολύτως απαράδεκτες. Τώρα, το βασικό είναι να σταματήσει η αιματοχυσία» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας σε σύνοδο στο Κιργιστάν. 

«Υπάρχουν σοβαρά ασθενείς, των οποίων τα τραύματα σημαίνουν ότι η μοναδική τους πιθανότητα για επιβίωση είναι να βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη», δήλωσε ο Ταρίκ Γιασάρεβιτς, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου. 

«Αρα η μετακίνηση αυτών των ανθρώπων ισοδυναμεί καταδίκη σε θάνατο. Το να ζητά κανείς από υγειονομικούς να κάνουν κάτι τέτοιο είναι παραπάνω από βάναυσο».

Λευκός Οίκος για εκκένωση Γάζας: «Δύσκολη υπόθεση»

Η εντολή του Ισραήλ για τη μετακίνηση περισσότερων από ένα εκατομμύριο αμάχων στη βόρεια Γάζα εντός 24 ωρών θα είναι «δύσκολη υπόθεση», σημείωσε ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. 

«Πρόκειται για μετακίνηση πολλών ανθρώπων σε πάρα πολύ μικρό διάστημα. Κατανοούμε τι προσπαθούν να κάνουν και γιατί, «προσπαθούν να απομονώσουν τους αμάχους από τη Χαμάς που είναι ο πραγματικός τους στόχος», διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο MSNBC. 

Ζοζέπ Μπορέλ: «Μη ρεαλιστική» η μετακίνηση 1 εκατ. Παλαιστινίων μέσα σε 24 ώρες

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναγνώρισε μεν το δικαίωμα που έχει το Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι κινήσεις των Ισραηλινών θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, θα πρέπει να δημιουργηθούν τώρα ανθρωπιστικοί διάδρομοι προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, ενώ η μόνη βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού είναι εκείνη των δύο κρατών.

Ταγιάνι από Ισραήλ: «Προτεραιότητα για την Ιταλία η διάσωση των ομήρων»

«Στη Λωρίδα της Γάζας υπάρχουν ακόμη δέκα Ιταλοί και κατευθύνονται προς τον Νότο», δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ από το Ισραήλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Στηρίζουμε το Ισραήλ και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξή του στο Ισραήλ και στο δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Επισήμανε ακόμη ότι οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση.

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ικανοί να συνεργαστούν με το σκοτάδι

Σφοδρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Νίκος Ανδρουλάκης.«Έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι είναι ικανοί να
συνεργαστούν με το σκοτάδι, αρκεί αυτό να υπηρετεί τους στόχους τους»

Γάζα / «Αν ήμασταν ζώα, θα έρχονταν να μας σώσουν» - Κραυγή απόγνωσης διευθυντή νοσοκομείου

«Είμαστε άνθρωποι! Αν ήμασταν ζώα, θα έρχονταν να μας σώσουν». Με σπασμένη φωνή ο διευθυντής του νοσοκομείου της Γάζας Τζεμίλ Σουλεϊμάν μίλησε στην ΕΡΤ για τις δραματικές ώρες στην περιοχή μετά το
τελεσίγραφο του Ισραήλ να εκκενωθεί η βόρεια Γάζα μέσα σε 24 ώρες.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Αντιλαμβάνεστε πλήρως το σκεπτικό Μητσοτάκη και κάθε ομοίου του, ειδικότερα στον Δήμο της Γλυφάδας. Ευελπιστώ να γίνετε κατανοητό πλήρως πόσο φαιδρό είναι το
σκεπτικό τους.

'Εχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην εξόντωση σημαντικού πληθυσμού άμαχων , όπως στη δική μας πραγματικότητα , επί εννέα χρόνια εξοντώνουν τους δημότες έπειτα από ΕΝΤΟΛΗ 4.500 
ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ενώ διαβιούν οι ίδιοι και 
οι αργόμισθοί τους ΟΝΝΕΔίτες από το δημοτικό χρήμα. 

Δεν τάσσομαι με καμία πλευρά διότι υποστηρίζω να ισχύει παντού το ΔΙΚΑΙΟ. Το δίκαιο που δεν ζήσαμε και εμείς από την δεκαετία του 70 στο τόπο μας διότι δεν είμαστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , δεν είμαστε βολικοί 
εξυπηρετητές μονομερώς, ενώ τοπικά πολιτεύονται ορισμένοι 
ανήθικοι και κομπλεξικοί. Οι άμαχοι Παλαιστίνιοι πληρώνουν 
το μάρμαρο όπως πλήρωσαν και άμαχοι Ισραηλινοί.
Στον αντίποδα οι κουφ@λες των ''κομμάτων'' , των κυβερνήσεων
τα συμφέροντά τους και οι ημέτεροί τους.










  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το απάνθρωπο πρόσωπο του Ισραήλ και ο Μητσοτάκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">