ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από την δεκαετία του 80 η 'αριστερά' αποκλίνει


Ο Δήμος Γλυφάδας , παράλληλα μιας σειράς άλλων δήμων της ευρύτερης περιοχής μας , αποτελούν την μεθοδευμένη προσπάθεια του κόμματος της κεντροδεξιάς, καθώς επίσης, και οικονομικών παραγόντων σε ένα νεοφιλελεύθερο , αντιδημοκρατικό και μονοπωλιακό μοντέλο 
διαχείρισης των Ο.Τ.Α.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Από την δεκαετία του 1990 , επί διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη , είχαμε τις πρώτες πληροφορίες για τον μελλοντικό σχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού. Από την αυγή της δεκαετίας του 90 υπήρχαν οι πρώτες ενδείξεις - αποδείξη , τουλάχιστον σε εμάς , του σκεπτικού του κόμματος της ΝΔ το οποίο μεθόδευε όσα ζήσαμε ετεροχρονισμένα.

Ειδικότερα:H επιχειρηματική «αξιοποίηση» του Ελληνικού αποτελούσε αντικείμενο διεργασιών στην βάση καθαρά του νεοφιλελευθερισμού και της ιδιωτικοποιήσεως υπέρ ενός οικονομικού ολιγάρχη ( ιδιώτη - ιδιοκτήτη ), όπως ακριβός ίσχυσε έπειτα από δεκαετίες με την Lamda Development Λάτση. 

Ο υποφαινόμενος είχε αναφερθεί επανειλλημένα σε όσα αποτελούσαν τα σχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το Ελληνικό , και επιπροσθέτως υπήρχαν και δυο βασικοί λόγοι που γνωρίζαμε όσα θα ακολουθήσουν.

1ον) Η κυβέρνηση ΝΔ Μητσοτάκη ενώ επεδίωκε να ιδιωτικοποιήσει από το 1989 τα πάντα όλα στη χώρα μας στο σκέλος Ραδιοτηλεόραση συνέχισε το ίδιο πλαίσιο με το ΠΑΣΟΚ το οποίο πλέον ήταν κόμμα κεντροδεξιάς και ουδεμία σχέση είχε με τον σοσιαλισμό. Δια της πλαγίας εδραίωση διαπλεκόμενων ολιγαρχικών ΜΜΕ κατά του Ελληνικού Συντάγματος και της δημοκρατικότητας - αναλογικότητας που όφειλε η κυβέρνηση να ισχύσει στη χώρα μας.

Βρέθηκαν ως ιδιοκτήτες  ραδιοτηλεοράσεων στο Ν.Αττικής οι ημέτεροι και υποστηρικτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , κυρίως μεγαλοεκδότες - εφοπλιστές κ.α. , και πέραν αυτού δεν παρείχαν την δυνατότητα έπειτα από τις αντίστοιχες ενέργειες αδειοδότησης σε έτερους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να λειτουργήσουν. 

Έλαβαν από μια «βεβαίωση - άδεια» απ' ευθείας από τους υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι ημέτεροί τους και τέλος. Τόση ''δημοκρατία'' από το κόμμα της ΝΔ Μητσοτάκη , και πιο συγκεκριμένα σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία την αίτηση αδείας την καταθέτουμε από την Γλυφάδα που διέμενε ο Μητσοτάκης στο όνομα τοπικού μικρομεσαίου επιχειρηματία ώστε να διαπιστώσουμε το μοντέλο διακυβέρνησης δεξιού νεοφιλελεύθερου κόμματος με πολιτικές υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων.

2ον) Η απαλλοτρίωση της συνοικίας του Βοσπόρου επί χούντας ,  χωρίς αποζημιώσεις , για την δήθεν επέκταση του τέως αεροδρομίου , ενώ ήταν σαφές ότι από εκείνη την περίοδο υφίστατο η ανισότητα κατά των αριστερών της βάσης. 

1989

Στις 27 Ιουνίου 1989, έπειτα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, Φλωράκης και Κύρκος οδεύουν βράδυ προς το σπίτι του Μητσοτάκη στη Γλυφάδα. Εκεί, και θα επικυρωθεί η συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη.

Και τα δυο κόμματα ''αριστεράς'' βρέθηκαν με ΜΜΕ ενώ δεν συνέδραμαν σε κανέναν βαθμό την κοινωνία. Μην έχετε αυταπάτες.

Δείτε παρακάτω τις συναντήσεις που είχαν Μητσοτάκης - Φλωράκης το 1988 και για θέματα ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ αποκλειστικά για τα κόμματά τους και σε καμία περίπτωση για τους πολίτες και την κοινωνία.

 

Γλυφάδα: Έργα Βιτρίνας και δημοτικό μονοπώλιο ενός κόμματος

Ο Γ. Παπανικολάου διέφυγε των κακουργηματικών κατηγοριών για 63 πλαστές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες ελήφθησαν επί δημαρχίας του με άγνωστη ζημία η οποία όμως σίγουρα υπερβαίνει το όριο που ο νόμος ορίζει ως κακούργημα (120.000  ευρώ ή επαναλαμβανόμενη ως πράξη, οι 30.000 ευρώ). 

Σε πρακτικό επίπεδο η ζημία ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ.

Πράξεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν σε σχετικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Εν προκειμένω, ήταν αρκετή μια ειδική «φωτογραφική» νομοθεσία για να νομιμοποιήσει εγκληματικές πράξεις της διοίκησης του δήμου των ετών 2014-2019.

Συγκεκριμένα με ειδική νομοθετική ρύθμιση  του κόμματος Παπανικολάου, αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019, σβήστηκαν εγκληματικές παραβάσεις ! 

Ένα έγκλημα παύει να είναι έγκλημα αν το αποφασίσει το κόμμα ενός στελέχους που βρίσκετε στην κυβέρνηση !

Το παρόν αναρτάται κυρίως ώστε να σηματοδοτήσει τον ευτελή τοπικό πολιτισμό του Δήμου Γλυφάδας και το επίπεδο ανευθυνότητας που διέπει πολιτικά κόμματα - πολιτικούς και κυρίως όσους παριστάνουν τους συμπολίτες μας, διότι, όταν τους αποκάλεσα για πρώτη φορά εγκληματίες, δεδομένης της κατάλυσης της εντολής χιλιάδων ψηφοφόρων για ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, δέχτηκα επίθεση της ''καραχαλιάδας'' με ύβρεις και συκοφαντίες, όμως , είναι σαφές ότι από την ''καραχαλιάδα'' τους αποκαλούσαν κακούργους από την προεκλογική περίοδο του 2014 πριν εκλεγούν και διαχειριστούν με δεκάδες πλαστές αποφάσεις το δημοτικό χρήμα. Σύμφωνα όσων ισχύουν επί εννέα χρόνια τι είναι ? Είναι 'καλοί' για τους εξυπηρετούμενους και τους απορρίπτει πλέον η πλειονότητα. 

Βλέποντας τα βίντεο και την φωτογραφία είναι σαφές ότι οι ηγεσίες των παρατάξεων επικοινωνούν στενά μεταξύ τους και προδίδουν συνήθως την βάση καθώς και την κοινωνία. Από το 2015 που προσωπικά ανεξαρτητοποιήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ έκρινα ακόμα καλύτερα ότι δεν υφίσταται ορθό πλαίσιο διοικήσεως. Δεκάδες έργα βιτρίνας, δεκάδες μακέτες και εργολαβίες και μηδέν κάλυψη της εντολής χιλιάδων δημοτών - ψηφοφόρων. ( Ο υποφαινόμενος δεν πρόδωσε ούτε την πολιτική ούτε την κοινωνία, αντιθέτως, τον πρόδωσαν και πολιτικοί και η τοπική κοινωνία. Είναι δείγμα «υψηλού τοπικού πολιτισμού» να έχουμε τα στοιχεία πόσοι δημότες άλλων δήμων έχουν εξυπηρετηθεί με το δημοτικό χρήμα, πόσοι ξενόφερτοι, και πόσοι ξένοι χωρίς να έχει ισχύσει η εντολή των χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας.) Αυτό «δεν το γνωρίζουν πολλοί».

Κεφάλαιο Ελληνικό

Αναφορικά με το Ελληνικό ο ''επενδυτής'' δεν έχει επενδύσει ούτε μια δεκάρα από δικά του χρήματα. Επενδύει χρήματα δανειοδότησης από τράπεζα και κάνει προπωλήσεις σε αστρονομικές τιμές σε σχέση με το τ.μ που έλαβε την έκταση, ενώ στο σκέλος Δήμος Γλυφάδας δεν υπάρχει ίχνος ανταποδοτικότητας από την πλευρά του επενδυτή στους αυτόχθονες για άλλη μια φορά λόγω προβοκάτσιας ΝΔ - Παπανικολάου.

- 63 Πλαστές αποφάσεις - Εκ. ευρώ - Κακουργηματικές ενέργειες.

- Από τον Μητσοτάκη της δεκαετίας του 1980 στον Μητσοτάκη της δεκαετίας του 2023 ενώ δεν έχει προκύψει ίχνος διαφοροποίησης των επιλογών και πολιτικών που ακολουθούν ως ΝΔ αναφορικά με την ραδιοτηλεόραση. Το Ελληνικό Σύνταγμα πλήρως κατειλημμένο. Όμιλος Αλαφούζου σειρά μέσων της αυτής και της άλλης μορφής, το αντίστοιχο με πληθώρα άλλων. Στη συνέχεια είναι υπερβολή σύμφωνα των αυταπόδεικτων να πείς ότι στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας δεσπόζει η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ;

- Πόσους νόμους ψηφίζουν για τον Σ. Λάτση γνωρίζεται ; Τι είδους δικαστές λειτουργούν στην 'δικαιοσύνη' της χώρας μας όταν προσφεύγουν εκατοντάδες πολίτες και η απόφαση είναι υπέρ ενός ατόμου που δεν επένδυσε ούτε ένα ευρώ ; Κάλλιστα δεν θα μπορούσε να ισχύσει το αντίστοιχο ακόμα και για τις οικογένειες των δικαστών ;Γιατί η εταιρία Λάτση ;

- Εννοώ πόσο συνταγματικό θεωρούν οι μετέχοντες της δικαιοσύνης στη χώρα μας να προκύψει το όφελος δις από το Ελληνικό στην οικογένεια Λάτση,ενώ στον αντίποδα πολίτες που γεννήθηκαν και διέμεναν εντός του τέως αεροδρομίου των οποίων κατέστρεψαν στον πόλεμο τα σπίτια και τα έφτιαξαν για δεύτερη φορά ενώ τους τα απαλλοτρίωσαν επί χούντας χωρίς αποζημίωση να μην έχουν κανένα ; Οι εργολαβίες που σχεδιάζει ο δήμαρχος γλυφάδας στον «Βόσπορο» τι σχέση έχουν με τους αυτόχθονες ;Όση σχέση είχαν οι εξυπηρετήσεις ξενόφερτων ημετέρων οννεδιτών και κουμπάρων της ΝΔ από τους διοικούντες χωρίς εντοπιότητα ? 

- Στον δήμο Γλυφάδας από το 2014 το κόμμα συνεργάτες διαπλεκόμενων ιδιοκτητών στην κατάλυση της τοπικής δημοκρατίας , ( της εντολής χιλιάδων δημοτών στην κάλπη), με στόχο την εξόντωση των δημοτών, ενώ στον αντίποδα ένας στόλος ''γαλάζιοι'' εξυπηρετούμενοι , καθώς επίσης , δεκάδες αργόσχολοι και αργόμισθοι σε καθεστώς αδιαφάνειας και πακτωλός χρήματος επιλεκτικά.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από την δεκαετία του 80 η 'αριστερά' αποκλίνει Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">