ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ: Προς την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου - Επαλήθευση Τζουμάκα


Θέμα χρόνου, ενδεχομένως και ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η αποχώρηση των 6+6 από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατά την χθεσινή δεκάωρη Πανελλαδική Σύσκεψη μελών και στελεχών της τάσης επιβεβαιώθηκε η κατεύθυνσή της προς την έξοδο. 

Σε συντριπτικό ποσοστό η βάση, των 1.000 και πλέον συμμετεχόντων,  τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης, ενώ σε επίπεδο βουλευτών καταγράφηκαν διακυμάνσεις ως προς το χρόνο εξόδου, καθώς οι Μερόπη Τζούφη και Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρονται να τάχθηκαν υπέρ της άμεσης εξόδου, από την άλλη η Θεανώ Φωτίου και η Σία Αναγνωστοπούλου εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικές, με την πρώτη να θέτει και θέμα προσδιορισμού των οργανωτικών βημάτων εξόδου, ενώ κάπου στη μέση κινήθηκαν οι Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της εξόδου χωρίς να αποσαφηνίζουν το χρονικό σκέλος.

Ένα απώτατο χρονικό όριο εξόδου φαίνεται πως είναι η ερχόμενη Κεντρική Επιτροπή στις 9 – 10 Δεκεμβρίου.

Eχθές αποχώρησε το πλειοψηφικό κομμάτι της οργάνωσης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένεται η επισημοποίηση της αποχώρησης της Νεολαίας (του συντριπτικού τμήματός της) με την «βούλα» του Κεντρικού Συμβουλίου.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Όσοι/ες βιάστηκαν να επιτεθούν στον Στέφανο Τζουμάκα χαρακτηρίζοντάς τον ως  ''Το αίσχος Τζουμάκα – ένα περιφερόμενο πολιτικό ράκος'' ,είναι αυταπόδεικτο σύμφωνα όσων ισχύουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι φάσκουν και αντιφάσκουν ενώ επιβεβαιώνονται σε ένα σημαντικό βαθμό όσα είχε αναφέρει.

Ειδικότερα για συγκεκριμένους κύκλους οι οποίοι έχουν παρεισφρύσει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και παρεμβαίνουν ώστε να πετύχουν διάλυση - διάσπαση και την δημιουργία ενός ''νέου'' κεντροδεξιού βολικού κόμματος. 

Επιπροσθέτως, όσοι με σκοπιμότητα αμφισβήτησαν ότι υφίσταται καθεστώς « μιντιακού ελέγχου των κομμάτων της αριστεράς » προφανώς εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο... και ειδικότερα σε μια χώρα στην οποία οι καναλάρχες πήραν τα κανάλια έναντι τιμήματος ενώ σήμερα κατέχουν την χώρα.

Από το 1989 έως και σήμερα οι ολιγαρχικοί όμιλοι, αντί να πληρώνουν για τα δημόσια αγαθά είναι οι διαχρονικά τζαμπατζήδες με την βούλα της ΝΔ, ενώ παράλληλα λαμβάνουν εκατομμύρια από την κυβέρνηση για κατευθυνόμενη χειραγώγηση. Ποιοι αποτελούν την εξουσία στη χώρα μας ;

Αναφορικά με την αποχώρηση της νεολαίας στην Θεσσαλονίκη , έπειτα από την εκλογή του ''φυτευτού'' κατά τον Τζουμάκα νέου προέδρου ασφαλώς δηλώνει τι ακολουθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύγχρονη αριστερά μπορούσε να υφίσταται υπό συγκεκριμένους όρους. Από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχτηκε σε συστημικό κόμμα εφαρμόζοντας τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ενώ μπορούσε να μείνει με συνέπεια στο καταστατικό και την διακήρυξή του. Ανασυγκρότηση με ποιούς και ποιά αριστερά ; 

To ''έργο'' είχε ξεκινήσει από την τοπική μας κοινωνία με την τοπική προβοκάτσια του 2014 και την κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών - ψηφοφόρων προς όφελος της ΝΔ των ημετέρων της ολιγαρχών και μερίδας συριζαίων  , όμως , τα ολιγαρχικά - διαπλεκόμενα κ.α.  μίντια , καθώς και τα συριζαϊκά , αποσιώπησαν πλήρως την πραγματικότητα διαμορφώνοντας την διάσπαση - διάλυση. Τόσο του 2015 όσο και την σημερινή. 

Ορισμένοι/ες θα μπορούσατε να πορεύεστε επί δεκαετίες με τον Α. Τσίπρα ως οι ηττημένοι των εκλογών, όπως άλλωστε κάνει διαχρονικά επί δεκαετίες το ΚΚΕ ! Το θέμα είναι ότι η αριστερά όφειλε με το καλημέρα ριζικές αλλαγές και λύσεις στην κοινωνία τις οποίες δεν τις είδαμε με θέσπιση νόμων.

Αριστερά των άριστων η των αχάριστων ?

Πως χαρακτηρίζεται εσείς οι ίδιοι/ες τα πεπραγμένα σας στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας στον οποίο, πρώτον, εξαιρέσατε χωρίς καμία ουσιαστική αιτία και αφορμή στελέχη από τις εκλογές , δεύτερον , έπειτα της εκλογής σας , αντί να ισχύσει η εντολή της τοπικής μας κοινωνίας για δημοτικό κανάλι κάνατε προβοκάτσια για το συμφέρον της ΝΔ και των ημετέρων της , και τρίτον , ενώ κάνατε δημόσια δήλωση κατά του θεσμού του ''συμπαραστάτη του δημότη'' συμμετείχε το 2019 ο Ηλιόπουλος  ; 

Μήπως έχετε αδυναμία κρίσεως ότι κάθε ένας θα μπορούσε κάλλιστα να σας χαρακτηρίσει ευθαίως εγκάθετους συμφερόντων εκτός ΣΥΡΙΖΑ ; 

Ποιά αριστερά ; H αριστερά ενώνει και παρέχει λύσεις στην κοινωνία , ενώ εσείς διαμορφώνεται διάσπαση κατακερματισμό και διάλυση

Ασφαλώς έχετε πρόσφορο το επιχείρημα στη Γλυφάδα ότι πρόκειται για δημοτικές εκλογές με την συμμετοχή κ.α. δημοτών κ.α., όμως, η διάσπαση - διάλυση με στοιχεία διαπλοκής και δολοπλοκίας ξεκίνησε από την Γλυφάδα το 2014 από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , της ακροαριστερής πτέρυγας και της Νέας Δημοκρατίας , κατέληξε στην διάσπαση του 2015,  στην αποστροφή της κοινωνίας στις εκλογές του 2019 και του 2023 , ενώ σήμερα εξελίσσεται η διεύρυνση της διάσπασης - διάλυσης που θα δρομολογήσει νέα κόμματα με νέα χαρακτηριστικά κεντρώα και ''κεντροδεξιοαριστερά''.

Στη Γλυφάδα πολιτεύονται κόμματα και διοικεί το κόμμα της ΝΔ

Για όσους/ες δεν αντιληφθήκατε τα αίτια είναι βαθύτερα απ΄όσο παρουσιάζονται επιδερμικά. Την ωφέλεια ολιγαρχών - κεφαλαίου - διαπλοκής της ΝΔ και των ημετέρων της την διαμόρφωσαν άτομα τα οποία παρουσιάστηκαν ως αριστερά , όμως , οι ενέργειές τους ήταν απόλυτα κατά της αριστεράς ! Ως ανέκδοτο θα ακούγεται ο όρος αριστερά στη χώρα μας έπειτα απ' όσα έχουν ισχύσει.

Ξέχασαν ορισμένοι/ες την αφετηρία και τον σκοπό, ενώ εμείς δεν ξεχάσαμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο την προβοκάτσια του 2014 και το σύνολο όσων συμμετείχαν για την διεύρυνση των κερδών της ΝΔ , των ολιγαρχών και των ημετέρων της νέας δημοκρατίας. 

ΥΓ: Καθόλου τυχαίο το γεγονός ο κολλητός του Α. Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ( ο οποίος αντί για νόμο Ραδιοτηλεοράσης σύμφωνα της δημόσιας διαβούλευσης παρείχε πέντε άδειες σε ολιγάρχες), καθώς και ο ξάδερφος Τσίπρα να αποτελούν τους υποστηρικτές Κασσελάκη.

- Μήπως αγνοεί ο Ν. Παππάς ότι επί διακυβέρνησης ΝΔ Αλαφούζος και λοιποί κάνουν αριθμητική διεύρυνση των ραδιοτηλεοράσεων που κατέχουν στηριζόμενοι στο νόμο που θέσπισε και τους παρέχει ''ομπρέλα'' ; Για την αριστερά τι κάνατε ? Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη η ολιγαρχική προκλητικότητα και η καθολική κατάλυση του Συντάγματος είναι βασικά δεδομένα, ενώ έχουν διαμορφώσει παράλληλα της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ και την διάλυση του Πολιτεύματος. Πόσες ραδιοτηλεοράσεις της αυτής και της άλλης μορφής θα διαθέτει κάθε ολιγάρχης το συμφωνούν παρουσία του Μητσοτάκη και του κυβερνώντος κόμματος ! Τρείς ραδιοτηλεοράσεις ο κάθε ένας. Αύριο τέσσερις ; Μεθαύριο πέντε, και αμέσως μετά τέσσερις οικογένειες με το σύνολο των ραδιοτηλεοράσεων του Ν.Αττικής ; Ποιοι είναι οι διαμορφωτές ; H κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 έως και σήμερα έχει υιοθετήσει το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ αν και ομολογουμένως πριν γίνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι συχνότητες είναι άπειρες. Το νόμο για τις άπειρες συχνότητες δεν τον είδε κανείς επί μια τετραετία. Έχει άγνοια η κοινωνία ; Δικαιοσύνη υπάρχει στη χώρα μας η αποτελεί οικογένεια και το σόϊ των διαπλεκομένων της ΝΔ ;



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ: Προς την έξοδο η ομάδα Αχτσιόγλου - Επαλήθευση Τζουμάκα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">