ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O «καμένος» Οδ. Αθανασίου και οι γκρίνιες των μετόχων


Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Lamda Development καθώς η πρόοδος εργασιών στο Ελληνικό προχωρά. Ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά»... 

Όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή, απέναντι στις θετικές εξελίξεις υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά» που χαλάει το εορταστικό κλίμα: οι γκρίνιες των μετόχων για την πορεία της μετοχής. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, γίνεται δέκτης δυσφορίας από μικρούς και μεγάλους: από θεσμικούς που έχουν εγκλωβιστεί στη μετοχή της Lamda, από μικρομετόχους, αλλά και μεγάλα πορτοφόλια. 

Η μετοχή βρίσκεται στο φτωχό +3,85% από την αρχή του έτους, όταν ο Γενικός Δείκτης «τρέχει» με +28,06%, στο -17% από τα υψηλά του περασμένου Ιουλίου, στο -30% από τα προ πανδημίας επίπεδα και στο -36% από τα υψηλά του Ιουλίου 2019. 

Ο κ. Αθανασίου έχει βρει ένα αποτελεσματικό τρόπο να αποκρούει την γκρίνια με ένα τέχνασμα που βραχυκυκλώνει πλήρως τον συνομιλητή του: «και εγώ καμένος είμαι»! Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda σε όσους του παραπονούνται για τη μετοχή σημειώνει ότι η τιμή της μετοχής δεν δικαιολογείται, ότι δεν αποτυπώνει τις τεράστιες προοπτικές του project και ότι ο ίδιος χάνει, έχοντας επενδύσει σε μετοχές της εταιρίας. 

Και μάλιστα ο πόνος του κ. Αθανασίου είναι εις διπλούν, καθώς μέρος των μετοχών που έχει αγοράσει τις έχει αποκτήσει με δανεισμό, από την αγορά παραγώγων μέσω Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης. Και, κάπως έτσι, οι παραπονούμενοι μέτοχοι χάνουν τη μιλιά τους. 

Γιατί, αλήθεια, τι μπορείς να πεις σε έναν «καμένο» ομοιοπαθή; Το πολύ πολύ να του χτυπήσεις φιλικά την πλάτη και να του πεις κουράγιο.  Όλα αυτά βέβαια δεν απαντούν το κρίσιμο ερώτημα: για ποιο λόγο η αγορά δεν μπορεί να δει την πρόοδο και τις προοπτικές του μεγάλου αυτού project, πρόοδος που στα εργοτάξια γίνεται πια αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού;

Γιάννης Κουρδομένος: Mήπως αυταπόδεικτα δεν υπάρχει η πρόοδος από το συγκεκριμένο project διότι, αντί να δοθεί η απαραίτηση έμφαση στην ανταποδοτικότητα της επένδυσης και της πραγματικής ανάπτυξης περιορίζεται στο πολύ στενό προσωπικό όφελος ελαχίστων εμπλεκόμενων οι οποίοι ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝ τις τοπικές μας κοινωνίες και το όφελος του ΣΥΝΟΛΟΥ ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε συγκεκριμένα άτομα τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;

Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές οι οποίες υπονόμευσαν το ΣΥΝΟΛΟ και τον ΔΗΜΟ ενώ ωφέλησαν μια χούφτα άτομα και συμφέροντα.

Σημειώνω ότι από την αρχή της επένδυσης, έως και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ίχνος ανταποδοτικότητας στους αυτόχθονες. Το καθοριστικότερο σημείο για την εξέλιξη μιας μετοχής.

Έδωσαν για άλλη μια φορά έμφαση στον ίδιο γνωστό ''μηχανισμό'' ο οποίος πλέον λανθάνει και δεν τυγχάνει της ευρείας αποδοχής της κοινωνίας. Διαπλεκόμενα , και λοιπά στημένα προσωπικά συμφέροντα αντί για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ για τον ΤΟΠΟ και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

Ρεκλάμα αντί έμπρακτης αποδείξεως

Έχει δοθεί έμφαση στην Ρεκλάμα - ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ - ενώ δεν υπάρχει η πραγματική ανάπτυξη και ανταποδοτικότητα. Έχουν παρέχει πακτωλό χρήματος ώστε να μεταδίδουν διαφημίσεις στα πιτσιρίκια που παίζουν video games !! Λέτε να ανέβει με αυτή τη μέθοδο η μετοχή, η χρειάζεται η έμπρακτη απόδειξη ότι κάτι ουσιαστικά αλλάζει στην περιοχή μας, τόσο για τον Τόπο όσο και για τους Δημότες ;

Προσωπικά , σε πλήρη αντιδιαστολή άλλων ατόμων που γνωρίζω τα οποία επένδυσαν τις ''ψιλοοικονομίες'' τους, και ορισμένων οι οποίοι παρίσταναν τους Αριστερούς και τους προστάτες της Δημόσιας Περιουσίας , ενώ έχουν επενδύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετοχές της εταιρίας του Σπύρου Λάτση (!) , δεν έχω επενδύσει ούτε μια δεκάρα σε μετοχή της LAMDA και θα είμαι το πρώτο άτομο - αυτόχθονας - το οποίο προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της υπονομεύσεως αντί της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Στην θέση της γιορτής και της ευημερίας που έπρεπε να ισχύει για το κοινωνικό σύνολο έπειτα από ένα αναπτυξιακό έργο στην περιοχή μας για πολλοστή φορά πόλωση και διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Γίνεται ανάπτυξη σε μια περιοχή που από το 2014 οι διοικούντες Γλυφάδας έκαναν κατάλυση της εντολής 4.500 χιλιάδων δημοτών για Δημοτικό Κανάλι - όλων των δημοτών - και ακόμα και το 2023  αντί ανταποδοτικότητας το σκεπτικό του Δημάρχου Γλυφάδας είναι το προσωπικό τους όφελος αντί του ανταποδοτικού ;Από την άλλη, εννέα χρόνια παιδικοί σταθμοί για το σύνολο, παιδικές χαρές για το σύνολο, πλατείες για το σύνολο, όμως στην βάση της ανταποδοτικότητας ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε ΒΑΡΟΣ του ΣΥΝΟΛΟΥ και των ΔΗΜΩΝ  της περιοχής μας με δεδομένο όφελος μιας χούφτας ατόμων.

ΥΓ: Αντί να δεσπόζει στην περιοχή της Ριβιέρας του Ελληνικού ένα μέσο στα ερτζιανά κύματα, ώστε να δηλώνει ανάπτυξη και πραγματική πρόοδο των Δήμων, επωφελούνται μια σειρά ατόμων ως ''ψιλικατζήδες'' ! Εννοώ την διαμόρφωση των όρων πραγματικής ανάπτυξης της περιοχής που περιβάλλει την επένδυση. Έχετε διαμορφώσει πόλωση, απαξία , υπονομεύσεις , προνομιούχους, αποστροφή , αμφισβήτηση και δυσαρέσκεια στο σύνολο, ενώ υπάρχουν ελάχιστα άτομα προνομιούχοι χωρίς αντίκρυσμα ωφέλειας για την πλειονότητα των πολιτών. Αναβαθμίζεται η περιοχή μας , η μήπως οι τσέπες και τα οικονομικά ελαχίστων ατόμων ; Η επένδυση έπρεπε να σηματοδοτεί αλλαγές στις τοπικές μας κοινωνίες. Που είναι ?
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O «καμένος» Οδ. Αθανασίου και οι γκρίνιες των μετόχων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">