ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στα λιμάνια της πόλης


Στα λιμάνια της πόλης

Στα λιμάνια της πόλης, όπου οι σκιές των πλοίων χορεύουν στα κύματα, εκεί όπου οι περιπλανώμενες ψυχές συγκρούονται με την αβεβαιότητα των χρόνων, ένας πολιτικός στέκεται.

Έχει το βάρος των αποφάσεων πάνω του, σαν ανακόλουθα κύματα που απειλούν να τον καταπιέσουν. Τα μάτια του, βαθιά σκοτεινά, αντανακλούν το φως του φεγγαριού, αλλά και τη σκιά της αβεβαιότητας που πλανάται πάνω από την πόλη.

Είναι πολιτικός των καιρών, αλλά καιρούς αιωνίους διασχίζει. Συλλέγει παραδόσεις και πείνα, πληροφορίες και αβεβαιότητες, σαν να είναι νομίσματα που κρατά στην παλάμη του.

Οι συναλλαγές του είναι μυστικές, όπως και τα σχέδια που ψιθυρίζονται στα αποκλεισμένα δωμάτια της εξουσίας. Κρατεί καλά κρυμμένα τα μυστικά του, όπως πνέει ο αέρας πριν από τη βροχή προσπαθώντας να διαμορφώσει την κατεύθυνση των ανέμων.

Και καθώς η χώρα αναστενάζει κάτω από το βάρος των πολιτικοοικονομικών αναταραχών, ο άνδρας αυτός παρατηρεί από το παράθυρο του γραφείου του βλέποντας τα πλοία να αντικρίζουν τις θύελλες και να προσπαθούν να πλεύσουν σε έναν πολύπλοκο ωκεανό πολιτικών παραδόσεων.

Και ενώ οι αποφάσεις πέφτουν σαν βροχή, ο άνδρας παραμένει εκεί, στα λιμάνια της πόλης, κρατώντας το μυστικό του, όπως κρατά το φως του ο φάρος φωτίζοντας τον δρόμο για τα πλοία που αναζητούν ασφαλές λιμάνι στον ωκεανό των αναταραχών.

30/01/2024

Κάπου διάβασα: Δεν μας παρατάς και εσύ ρε ηλίθιε με τα 123 ακίνητα.

Κάλλιστα θα μπορούσα να κάνω τέχνη, θα μπορούσα να είχα δεχθεί τις προτάσεις που μου έγιναν και να πλουτίζω στην απόλυτη ασφάλεια, όμως, έχετε διαμορφώσει βαθιά πολιτικοοικονομική διαπλοκή και όλοι/ες μαζί ακολουθείται τα προτάγματα των καιρών τα οποία απέχουν έτη φωτός από τις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων.

Κρατούν μέσα τους απωθημένα και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και τα βγάζουν σε βάρος και του δικού τους συμφέροντος. Στο πλήρωμα του χρόνου γίνονται ''ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ'' και οι αρχικές τους αξίες - ιδεολογίες υποπέπτουν σε ένα ελάχιστο χρηματικό αντίτιμο παράδοσης και υποταγής.

Τις περισσότερες φορές αν ζητήσεις οτιδήποτε παρασκηνιακά - ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ - με την γνωστή νεοελληνική πρακτική που ισχύει στο τόπο μας, (στη ζούλα και στα μουλωχτά), θα ισχύσει, όμως, αν ζητήσεις κάτι δημόσια και με διαφάνεια δεν πρόκειται να ισχύσει ποτέ.

Αν υπάρχει έστω και ένας/μια που μπορεί να κατανοήσει στη εποχή του παγκοσμιοποιημένου διαδικτύου , των σόσιαλ, των κινητών, γιατί οι πολιτικοί σας επί δεκαετίες δεν θεσμοθέτησαν ένα συνταγματικό - δημοκρατικό νόμο αδειοδοτήσεων για την ''πεθαμένη'' σχεδόν σήμερα ραδιοφωνία να μου το ανακοινώσει. Μαριονέτες και πλεονέκτες.

Προσωπικά ποτέ δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχουν τόσοι ξεφτίλες. Για τους λίγους αναγνώστες/ιες πιστεύω να θυμάστε τι είχα προτάξει πριν από δεκαετίες και τι ισχύει σήμερα στο τόπο μας.

Ένας αχαρακτήριστος λαός ο οποίος κάθε φορά προσκυνά ευκαιριακά οτιδήποτε του φορτώθηκε στη πλάτη και είναι εύκαιρο. Χιλιάδες γίνονται ακόλουθοι μα ποτέ δεν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όποιοι/ες επιχείρησαν να θέσουν δημόσια την αλήθεια σε τούτη τη χώρα καρατομήθηκαν.

Είναι το πιο εύκολο για μεγάλο φάσμα της κοινωνίας να προσκυνά , το δύσκολο είναι να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Γιατί δεν μπορούν να τα βρούν μεταξύ τους ακόμα και σήμερα ; Θυμάμαι ότι κάποιοι ειρωνεύτηκαν όταν ζήτησα δημόσια την αποχή από τις εκλογές, όμως, είναι σαφές ότι επαληθεύτηκα στο έπακρο.

Εσείς προσωπικά γνωρίζεται τι σόϊ χαρακτήρας είναι κάποιος/α που προστρέχει στην κάλπη να ψηφίσει πολιτικούς με 100 και 200 ακίνητα , βίλες, μεζονέτες, κατάθεσεις, offshore, κότερα, κ.α., όταν ο ίδιος/α διαβιεί στην ανασφάλεια ;

Διευρυμένος κοινωνικός ραγιαδισμός ακόμα και στην εποχή που τα διαπλεκόμενα κανάλια από το 35% έπεσαν στο 17% αποδοχής και ''τους έφαγαν'' το διαδίκτυο τα κινητά και τα Netflix. Μήπως θυμάστε πριν από δεκαετίες ποιος το είχε προγνώσει και αυτό ;

ΥΓ: Ένας πρωθυπουργός που όπως αναφέρουν είναι δεμένος στο αμερικανικό άρμα και εκτελώντας πειθήνια τις εντολές τους, και στον αντίποδα ένας λαός ο οποίος καταδίκασε την χούντα των στρατιωτικών για την ''δημοκρατία'' και την ευημερία των πολιτικών. Όχι όλων, διότι πολιτικός είναι κάθε πολίτης. Στις επόμενες εκλογές αν το επιθυμείς μπορείς να συμμετάσχεις και εσύ , και κάθε ένας από το κοινωνικό σύνολο, όμως, είναι ξεκάθαρο έπειτα από δεκαετίες ότι άπαντες θα διαμορφώσουν το αντίστοιχο σε τούτη τη χώρα.

* Η επιχείρηση Ο.Τ.Α Γλυφάδας επί δεκαετίες έχει εξασφαλίσει χιλιάδες , όμως , οι χιλιάδες που είτε διοίκησαν είτε αποτελούσαν τους ακολούθους και εξυπηρετούμενους απο κοινού κατέλυσαν ακόμα και την ΕΝΤΟΛΗ χιλιάδων ψηφοφόρων. Πως χαρακτηρίζεται τούτος ο λαός ;




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στα λιμάνια της πόλης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">