ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πλήρως ελεγχόμενα από τις Η.Π.Α τα F35 που αγοράζει ο Μητσοτάκης


Δεμένος στο αμερικανικό άρμα και εκτελώντας πειθήνια τις εντολές των «συμμάχων» εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας, ο Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει τη νύχτα μέρα υποδυόμενος τον πατριώτη.

Πλήρως ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ τα F-35

Κατά την έναρξη της πτήσης το αεροσκάφος F35 χρειάζεται ένα κωδικό PIN για να συνδεθεί ο πιλότος στο σύστημα από την αρχή. Τα “όνομα χρήστη” και ο “κωδικός πρόσβασης/PIN” είναι υποχρεωτικά για την σύνδεση του πιλότου με τα συστήματα και τον υπολογιστή του αεροσκάφους πριν από κάθε πτήση, ενώ όλες οι πληροφορίες του κάθε αεροσκάφους F35 συλλέγονται στο cloud “Bigdata” στις Η.Π.Α

Aν οι Αμερικανοί θέλουν να πετάξει το συγκεκριμένο μαχητικό αεροπλάνο θα πετάξει, αλλιώς, ο πιλότος δεν μπορεί να πετάξει χωρίς την έγκριση τους ! 

Δέκα δισεκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού στους αμερικανούς και ο πλήρης έλεγχος αποκλειστικά στους ιδίους. Αν δεν τους εξυπηρετεί να πετάξουν θα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος. 

Η χρήση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα είναι σχεδόν πέρα ​​από τον έλεγχο της πολεμικής αεροπορίας. 

Εάν και εφόσον αγοράσουμε υπηρεσίες από την συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία, θα χάσουμε τον εθνικό έλεγχο του αεροσκάφους F-35, αφήνοντας όλο τον έλεγχο στις ΗΠΑ είχε αναφέρει Τούρκος Υποπτέραρχος και πρόσθεσε: “Έλληνες αγοράστε F-35 εμείς αεροσκάφος που πετά με PIN στο σύστημα του δεν το θέλουμε”


Πίσω από την προπαγάνδα του Κυριάκου
για τα F-35

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη «δημοκρατία» κονιορτοποιεί την προπαγάνδα του Κυριάκου για τα F-35, αποκαλύπτοντας ότι για μια ακόμη φορά κερδισμένος  -μέσω του γνωστού τουρκικού αλισβερισιού με τους Αμερικανούς- βγαίνει ο Ερντογάν.

Τελικά ο μεγαλύτερος αντίπαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η φουσκωμένη αυτοπεποίθησή του. Κάθε φορά που αυτή η «ακλόνητη» σιγουριά έρχεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός βιώνει την ίδια οδυνηρή προσγείωση. Αλλά δεν δείχνει να μαθαίνει.

Ηταν πέντε ημέρες πριν μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο, τον Μάιο 2022, όταν έδινε ακόμα μία μονομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα στην ελληνική Βουλή.

Ο πρωθυπουργός παρενέβη εκνευρισμένος τέσσερις φορές φωνάζοντας «είναι ψέμα, είναι ψέμα» και κουνώντας τα χέρια εμφατικά προς τον Τσίπρα, ο οποίος ήταν στο βήμα κι έλεγε:

«Κύριε Μητσοτάκη, φεύγετε αύριο και πηγαίνετε στις ΗΠΑ. Οταν ανακοινώσατε ότι θα φέρετε τη συμφωνία (σ.σ.: για την αμοιβαία αμυντική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ) προς ψήφιση δεν είχε διαρρεύσει ότι ο πρόεδροςΜπάιντενέχει εγκρίνει να δώσει 40 νέα F-16 στην Τουρκία για να αλλάξει τις ισορροπίες. Δεν το είχε ανακοινώσει. Το τι είναι ψέμα και τι είναι αλήθεια θα φανεί όταν θα σταθείτε δίπλα δίπλα με τον Αμερικανό πρόεδρο, όταν από τα χείλη σας θα βγει αυτό που λέτε τώρα εδώ ότι είναι ψέμα και όταν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος θα διαψεύσει κατηγορηματικά ότι θα δοθούν 40 νέα F-16 και θα εκσυγχρονιστούν άλλα 80 προς όφελος της Τουρκίας αλλάζοντας τις ισορροπίες στο Αιγαίο. Τότε θα μου πείτε ότι είναι ψέμα».

Η ιστορία απέδειξε πως ήταν ο Ελληνας πρωθυπουργός που έλεγε ψέματα. Ηταν αλήθεια ότι η Τουρκία θα προμηθευτεί 40 F-16, αλλά και κιτ εξοπλισμών αναβάθμισης για ακόμη 79 αεροσκάφη.

Οσο η ελληνική κυβέρνηση βάλτωνε επαναπαυμένη στις… δάφνες εκείνης της υπερτιμημένης ομιλίας στο Κογκρέσο, στις 17 Μαΐου 2022, και παραπλανούσε για το υπαρξιακό ζήτημα της ισορροπίας στο Αιγαίο, η τουρκική διπλωματία ασκούσε όλη της την ισχύ για να πάρει όσα ήθελε με τα ελάχιστα ανταλλάγματα. Συγκεκριμένα, με μια «φτηνή» υπογραφή του Ερντογάν για τη Σουηδία, μια χώρα πλήρως αδιάφορη γεωπολιτικά για την Αγκυρα.

Αυτό που αποδεικνύεται στην πράξη είναι ότι όσο ο Ερντογάν εκβίαζε τον Μπάιντεν μέσω… Στοκχόλμης, η ελληνική πλευρά περίμενε μοιρολατρικά το πράσινο φως της Ουάσινγκτον για τα F-35, που ήταν σε ομηρία μέχρι να πει το «ναι» στο ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρόεδρος. Ασφαλώς και η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της χώρας με ταF-35είναι μια θετική εξέλιξη κι αυτό δεν αμφισβητείται. Είναι, όμως, μια νίκη που συνοδεύεται και από σημαντικές ήττες, αλλά και από κρίσιμα ερωτήματα.

Από την επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μπλίνκεν γίνεται σαφές ότι η χώρα μας θεωρείται δεδομένη πατερίτσα της Ουκρανίας. Υπάρχει μια αναφορά για ένα ευτελές ποσό 30.000.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για αμυντικές προμήθειες της Αθήνας προς το Κίεβο και ακόμα μία, στην οποία επισημαίνεται το αμερικανικό ενδιαφέρον «για τις αμυντικές δυνατότητες που η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταβιβάσει ή να πουλήσει στην Ουκρανία».

Το δεύτερο συμπέρασμα έχει να κάνει με τα αεροσκάφη, τους κινητήρες, τα τεθωρακισμένα, τα πλοία, τις τέσσερις φρεγάτες και «διάφορα φορτηγά οχήματα και ρυμουλκούμενα» που οι ΗΠΑ θα δώσουν στην Ελλάδα, επειδή θεωρούνται «πλεονάζοντα αμυντικά υλικά». Αυτό σημαίνει ότι για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις όσα «επιχορηγούν» στη χώρα μας είναι προς απόσυρση. Είτε παλιά, είτε με αστοχίες. Κοινώς, είναι προς ανακύκλωση.

Ο Μπλίνκεν θα υποβάλει στο Κογκρέσο και το αίτημα για τα «έως 40 νέα F-35», ενώ θα εξεταστούν και οι «ελληνικές ανάγκες, σε περίπτωση που καταστούν διαθέσιμα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-135». Εκτός από τα C-130H, «το Υπουργείο Αμυνας εργάζεται για την παροχή δεδομένων σχετικά με τις τιμές και τη διαθεσιμότητα για μια αγορά από την Ελλάδα νέων C-130J». Το κόστος για τα F-35 υπολογίζεται στα 8,6 δισ. δολάρια.

Οπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, το εκτιμώμενο κόστος για την Τουρκία είναι 23 δισ. δολ. για 40 νέα αεροσκάφη F-16 και εκσυγχρονισμό 79 υπαρχόντων αεροσκαφών F-16 σε V-Configuration. Η Τουρκία, όμως, θα πάρει και δεκάδες κινητήρες, εκατοντάδες πυραύλους και βόμβες, κρυπτογραφικό εξοπλισμό, πλήρη υλικοτεχνική και προγραμματική υποστήριξη.

Δίχως, μάλιστα, να θίγεται καν το ζήτημα των ρωσικών S-400 που διαθέτει η Αγκυρα.

Οι ΗΠΑ, μάλιστα, υπερτονίζουν τον ρόλο του «συμμάχου του ΝΑΤΟ» για την Τουρκία, θεωρώντας την πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Οκτώ ερωτήματα

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα:

1. Ποιο είναι το κόστος επισκευών, προμήθειας ανταλλακτικών και συντήρησης όλων των πλεοναζόντων αμυντικών συστημάτων που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα; Μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα, είναι απαραίτητα για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και σε ποιο βάθος χρόνου θα διατηρηθούν «μάχιμα»; Θυμίζουμε ότι για την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι για να «αναστηθούν» θα κοστίσει, ενώ κάποια εξ αυτών φαίνεται ότι… πνίγηκαν παρατημένα στο Στεφανοβίκειο.

2. Για ποιο λόγο ο Μπλίνκεν θεωρεί μόνο την Ελλάδα αμυντική αποθήκη της Ουκρανίας, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει τέτοια απαίτηση και από την Τουρκία, που κάνει διπλό παιχνίδι με Ρωσία – Ουκρανία και αγοραπωλησίες;

3. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των F-35; Και γιατί ο Μπλίνκεν κάνει λόγο για «έως 40 αεροσκάφη»; Υπάρχει η πιθανότητα η Ελλάδα να παραλάβει λιγότερα; Αντίθετα, για την Τουρκία δεν υπάρχει σε καμία από τις αγορές το «έως». Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της «Καθημερινής», που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, «ήδη η Αθήνα κατευθύνεται σε έναν πιο περιορισμένο αριθμό αεροσκαφών F-35 σε πρώτη φάση, συγκεκριμένα 12 αντί για 20», κι αυτό επειδή υπάρχει «ανησυχία για τον δημοσιονομικό χώρο που υφίσταται για νέα εξοπλιστικά».

4. Ενας από τους μεγάλους «εχθρούς» του F-35 θεωρείται το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 που διαθέτει η Τουρκία. Εχουν εξεταστεί η αποτελεσματικότητα των πράγματι σύγχρονων F-35, ειδικά στο Αιγαίο, και η ικανότητα να συν-λειτουργήσουν με τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά συστήματα; Με τι όπλα θα εξοπλιστούν; Στην επιστολή έγκρισης των τουρκικών F-16 αναφέρονται με λεπτομέρειες όλα τα όπλα που θα φέρουν. Οχι, όμως, και για τα ελληνικά F-35.

5. Ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας έχουν δηλώσει δημόσια ότι τα F-35 έχουν κεντρικό σύστημα ελέγχου και δεν θα παίρνουν μπροστά για επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας, που είναι «σύμμαχος» χώρα.

6. Πόσο πραγματικά δωρεάν είναι το «πολύ μεγάλο αμερικανικό πακέτο εξοπλισμών», για το οποίο μίλησε ο πρωθυπουργός και που ήδη η αντιπολίτευση αμφισβητεί;

7. Θα χρειαστεί η δημιουργία και νέας βάσης για να υποδεχτεί τα F-35;

8. Πόσο μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη η αφελής -έως ανόητη- συζήτηση περί απαίτησης για… δέσμευση του ανεξέλεγκτου και αναξιόπιστου Ερντογάν να μη χρησιμοποιήσει τα νέα F-16 του κατά της Ελλάδας;

Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή ενός υπερατλαντικού πάρε δώσε που θα έχει κι άλλα επεισόδια. Αυτό που δεν αμφισβητείται πια είναι ότι οι ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζουν καν το ίδιο το «καλό» και πειθήνιο παιδί (Ελλάδα) και το άτακτο που απειλεί και εκβιάζει (Τουρκία). Φαίνεται ξεκάθαρα ότι νταντεύουν περισσότερο τον Ερντογάν. Και είναι ίσως αυτό που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο την κυβέρνηση του «κατευνασμού».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πλήρως ελεγχόμενα από τις Η.Π.Α τα F35 που αγοράζει ο Μητσοτάκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">