ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Και νέες καταγγελίες για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο


Η διαφορά μεταξύ κοινωνικής προσφοράς και τρωτότητας του ανθρώπινου χαρακτήρα. 

Δεν έτυχε να γνωρίζουμε προσωπικά τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο , όμως , το 2016 είχαμε κάνει ένα ρεπορτάζ στο Μοναστηράκι που υπήρχαν κάποιοι εθελοντές/ιες από τον ''άλλο άνθρωπο'', ο οποίος σύμφωνα με όσα διαβάζουμε και βλέπουμε ήταν ένας ''άλλος άνθρωπος'' και ειδικότερα με πάθη και αδυναμίες. Στο άρθρο μας είχαμε αναρτήσει διεύθυνση ώστε να προσφέρουν και οι αναγνώστες μας !

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Από το 2014 υπήρχε μια προτάσή μου σε πολιτικό επίπεδο για προσφορά στους συνανθρώπους μας , χωρίς τα παρατράγουδα Πολυχρονόπουλου, όμως , δεν υπήρξε ίχνος ανταπόκρισης από την πλευρά της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η πρόταση αφορούσε την δημιουργία κοινωνικών εστιατορίων στα οποία θα παρείχαν υπηρεσίες εθελοντές/ιες για όσους είχαν ανάγκη. Όπως διαπίστωσα πολιτικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσαν στενές σχέσεις με την εκκλησία και τις δράσεις τις οποίες ακολουθούν. Δεν έδωσα περισσότερη έμφαση, αν και είχα προσφερθεί να λειτουργήσω και προσωπικά εθελοντικά ένα κοινωνικό εστιατόριο με δωρεάν καθημερινά γεύματα για όλους. 

Ο Πολυχρονόπουλος και το πάθος του για το τζόγο και ενδεχομένως και δια μέσω αυτού το ξέπλυμα χρήματος γράφουν τα media

Αναφορές στενών συνεργατών αλλά και φίλων του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας δίνουν τροφή για νέα σχόλια και διατηρούν την υπόθεση ψηλά στην επικαιρότητα. Ο κ. Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ, παραμένει στη δίνη των αποκαλύψεων, με τον ίδιο να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις με γραπτή του δήλωση, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά στον τζόγο.

«Τσέπωσε 140.000 ευρώ από δωρεά Ελληνοαμερικανού»

Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Γενάρη του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

Όπως αναφέρει πρώην εθελοντής: «το περιστατικό αφορά σε μία δωρεά ενός Ελληνοαμερικάνου που έκανε δωρεά 140.000 ευρώ. Εγώ ήμουν εκεί γιατί είχα ένα πρόβλημα έξωσης και για να μου δίνουν τρόφιμα έπρεπε να κάνω τον εθελοντή εκεί. όταν ήρθε ο Ελληνοαμερικάνος και με ρώτησε τα προβλήματά μου, τους είπα  το πρόβλημα μου, και μου είπε να μην αγχώνομαι και ότι αυτά τα χρήματα που έχουν μεταφερθεί στον «Άλλο Άνθρωπο» είναι καθαρά για απλήρωτα ενοίκια και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού, οπότε μου είπε ότι θα βοηθηθώ από εκεί. Μόλις έφυγε εκείνος ο άνθρωπος και ρώτησα τον Πολυχρονόπουλο για τα χρήματα αυτά γιατί πιεζόμουν οικονομικά, μου είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι το καλό για μένα είναι να σηκωθώ να φύγω από την “Κοινωνική Κουζίνα”».

«Φυσικά και θα καταθέσω αν κληθώ από τις Αρχές. Περίμενα να γίνουν οι αποκαλύψεις, για να βγω να το πω, φοβόμουν μόνος μου. Εκείνος και συγγενικό του πρόσωπο τζόγαραν μέσω τηλεφώνου. Τους έχω δει προσωπικά. Και τα περνούσαν εκείνη τη στιγμή τα χρήματα. Μόλις τα έχαναν απλά έβγαιναν έξω από την κοινωνική κουζίνα. Έχει παίξει αρκετά χρήματα. Τελευταία φορά που έπαιζε μέσω κινητού σε λογαριασμό που είχε πάνω από 1.500 ευρώ και τα «πατήματά» του ήταν άνω των 2 ευρώ», κατέληξε ο κ. Γιώργος.

Όπως αναφέρουν σε άλλες μαρτυρίες πρέπει να είχε παίξει περισσότερα χρήματα από ένα εκατομμύριο ευρώ και ειδικότερα σε πρακτορείο της άνω Γλυφάδας.

Παραθέτω το βίντεο - ρεπορτάζ του 2016. Παρατηρήστε το τελείωμα της ηλεκτρικής κιθάρας στην διασκευή που έκανα ο ίδιος ώστε να μην υπάρχει copyright στο προσωπικό μου youtube, ( του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB το κανάλι το έκλεισαν έπειτα από παραβίαση ασφαλισμένου κωδικού της google !), μήπως ακούγεται όπως μια σειρήνα περιπολικού που καταδιώκει κακοποιό ;Γνώριζα τι θα ισχύσει στον μέλλοντα χρόνο για τον '' άλλο άνθρωπο '', τι λέτε ;

Η άλλη όψη του νομίσματος κρύβει την αλήθεια

Έπειτα από τα καλά λόγια και τα συγχαρητήρια συνήθως στη χώρα μας έρχεται και η εποχή του ''ξεψαχνίσματος''. Όχι σε όλους, διότι ζήσαμε επί δεκαετίες την ''καραχαλιάδα'' και το συστημικό κουκούλωμα - συγκάλυψη της ΝΔ και των υποστηρικτών της σε όλα τα επίπεδα. (Όσα ίσχυαν τοπικά με τον  επαγγελματία υβριστή - συκοφάντη και χρηματισμένο από την εκάστοτε διοίκηση του Ο.Τ.Α Γλυφάδας τον οποίο υπέθαλπε μέχρι την δολοφονία του και τις αποκαλύψεις για το ποιος πραγματικά ήταν έως και το δικαστικό σύστημα - εισαγγελείς ! ) Αν είσαι κλακαδόρος και δημοσιοκόλακας κόμματος εξουσίας αποκτάς άλλη ποιότητα και το απυρόβλητο ! Αν είσαι στέλεχος αριστερού κόμματος, είτε ανένταχτος, είτε πρεσβεύειες διαχρονικές Ελληνικές αξίες βρίσκεσαι διαρκώς στο στόχαστρο. 

Ποιός θα περίμενε ότι έπειτα από οκτώ χρόνια ο ''άλλος άνθρωπος'' - Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, του κάναμε και ''ρεκλάμα'' δωρεάν , θα ελέγχεται για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ; Έτεροι που απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούνται από την εργασία και τις αποδοχές τους ουδέποτε ελέγχθηκαν. Αποσαφηνίζω ότι στο Μοναστηράκι ήταν παρόντες μόνο εθελοντές/ιες και προσωπικά δεν έτυχε να γνωρίζω τον Πολυχρονόπουλο. Όπως διαβάσαμε ήταν τακτικός θαμώνας πρακτορείου τυχερών παιγνίων στην άνω Γλυφάδα. Μικρός ο κόσμος. 

Αναφορικά με την καθολική διαφοροποίηση ενός στελέχους  πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ , από την κουστουμιά, το κόντρα ξύρισμα και την γραβάτα, στα μούσια τα τζίν και τις φασολάδες, τους κωδικούς προσφοράς και τον τζόγο, για τον οποίο δεν ανέφερε ούτε λέξη, κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε αυτήν την ιστορία.

Ο ληστεμένος συστηματικά από την πολιτεία μας, και ενώ του είχαν ληστέψει επανειλλημένα επί σειρά δεκαετιών τους εξοπλισμούς του τοπικού Ραδιοφωνικού Σταθμού ουδέποτε ακολούθησε όσα ο Πολυχρονόπουλος και πλήθωρα έτερων θέτοντας δημόσια κωδικούς για προσφορά από την κοινωνία. Είναι σαφές ποια είναι η νεοελληνική πραγματικότητα και κοινωνία, όπως είναι σαφές ότι η Πολιτεία μας πλαισιώνεται από ασυνείδητους/ες. 

Φρενοκομείο

Αν δείτε σήμερα, ακόμα και στο tube και στο τικ τοκ, οι περισσότεροι έχουν κωδικό τραπέζης και paypal ώστε να τους συμβάλουν οικονομικά οι θεατές για το άλφα η το βήτα. Ποιοι τους ελέγχουν στη συνέχεια τι κάνουν με τα χρήματα που αποκομίζουν από χιλιάδες προσφορές ;Ότι γουστάρουν τα κάνουν. Τα παίζουν στον τζόγο, τα επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, αγοράζουν οχήματα και οικοσυσκευές, τα τρώνε κ.α. Ισχύει άλλος κανόνας ?Ακόμα και έντυπα - εφημερίδες - ιστοσελίδες ακολουθούν το αντίστοιχο υποτίθεται για ενίσχυση του μέσου. Ποιοι τους ελέγχουν στη συνέχεια τι κάνουν τα χρήματα ; Πολύ περισσότερο ισχύει με τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικούς για ''ενίσχυση'' της παρατάξεως. Ποιοι τους έχουν ελέγξει τι απόγιναν τα χρήματα των προσφορών ;

ΥΓ: Το να πετάς σε ένα καζάνι ένα τσουβάλι φασόλια και να ανακατεύεις μια φασολάδα θεωρώ ότι είναι το πιο απλό πράγμα που μπορούν να κάνουν άπαντες. Στον αντίποδα, κυρίως οι δεξιοί νεοέλληνες/ιδες ακολουθούν τις επιλεκτικές τακτικές ''ξεψαχνίσματος'' και αποκαλύψεων  , κάνουν δημόσια κήρυγμα αρχών και ήθους , όμως , τα γιότ, τα κότερα, οι μεζονέτες, οι offshore , οι μετοχές ,τα ΕΣΠΑ - επιδοτήσεις, οι αργομισθίες κολλητών, τα μαύρα από μυστικά κονδύλια, οι μίζες - προμήθειες και τα εκατομμύρια προφανώς δεν είναι ιδιοκτησίας και απολαβής Πολυχρονόπουλου.

* Δεν κακίζω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές τους, όμως, σήμερα δεν θα είχαμε φαινόμενα όπως του Πολυχρονόπουλου, κ.α. πολλά, τύπου Κασσελάκη - Μητσοτάκη - τσιράκι Αμερικανάκι και μίζα - προμήθεια F-35 για το ενιαίο πολιτικό προσωπικό το οποίο παριστάνει την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση αντί για σύσταση ενιαίου κόμματος στις προσταγές και τις υπηρεσίες των συμμάχων Η.Π.Α. 

* Τονίζω ότι πριν απο δεκαετίες έχω διατελέσει  πτυχιούχος σεφ μαγειρεύοντας καθημερινά για 400 ανθρώπους έχοντας στις προσταγές μου μια ντουζίνα μάγειρες και βοηθούς. Καμία σχέση με δράσεις άρπα κόλλα στη χώρα του ότι δηλώσεις και ότι αρπάξεις ! Για πολλοστή φορά έχετε την απόδειξη σε ποια χώρα ζείτε και τι διαμορφώσατε, και ειδικότερα οι φερόμενοι/ες ''αριστεροί'' της Γλυφάδας , οι οποίοι/ες αν σε μια μόνο περίπτωση είχατε συμβάλει τις δημόσιες προτάσεις μου μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα θα ζούσατε συνολικά σήμερα όπως και ο τόπος.

* Ο υποφαινόμενος ακόμα και ληστεμένος επανειλλημένα ουδέποτε ζήτησε έστω μια δεκάρα από την κοινωνία, ενώ διαπιστώνει μέχρι και σήμερα ποιοι πολιτεύονται, κυρίως τοπικά, ποιοι διοικούν, ποιοι κατέλυσαν την εντολή χιλιάδων ψηφορόρων - δημοτών, ποιοι εδραίωσαν ''καραχαλιάδες & υδραυλικούς'' με μεροκαματάκι δεκαετιών, καθώς και ποιοι/ες έγιναν διαπλεκόμενοι - ακόλουθοι και τσιράκια τους. Εσείς ''δεν έτυχε να διαπιστώνεται'', απλά γίνεστε ακόλουθοι , κράχτες , κόλακες και τσιράκια, ενώ  μαζί εξυψώνεται τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας , ρουσφέτι, μπαξίσι, τσιράκι, αντί όσων αποτελούσαν τις πάγιες αρχές και αξίες των Ελλήνων !

* Προσωπικά γνωρίζω και το τονίζω επί δεκαετίες ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη υπερδύναμη του πλανήτη  με τις δικές της δυνάμεις και εξοπλισμούς , από την χώρα μας οδήγησε σύνορα και πολιτισμό μέχρι και την Ινδία, καθώς και παγκόσμια σε κάθε γωνιά του πλανήτη γη, ενώ σήμερα διαπλέκονται οι ''κέντροαριστεροί - κεντροδεξιοί'' οι οποίοι αποτελούν τσιράκια των Αμερικανών και πιστώνουν τα δις του Ελληνικού λαού για τον σύμμαχο νταβατζή των Η.Π.Α. Αυτοί οι πολιτικοί - κόμματα ακολουθούνται και ψηφίζονται από Έλληνες/ιδες η από νεοέλληνες/ιδες ?(Ουδέποτε έγιναν οι Έλληνες πλανητικοί νταβατζήδες και τσιράκια έτερων λαών.

* Αναφορικά με τις ''ισορροπίες'' και τους ''συσχετισμούς δυνάμεων'' όλα είναι στην βάση πίστωσης των δις του λαού για την ευημερία και τον υπερμέτρο πλουτισμό των λίγων χωρίς ίχνος πραγματικής ισορροπίας αντίστοιχης των ΕΛΛΗΝΩΝ. Υπήρχαν οι Τούρκοι επί Αλεξάνδρου τον οποίο εκμεταλλεύονται σήμερα οι ξένοι για τον πλουτισμό τους στο netflix, η μήπως υπήρχαν οι Αμερικανοί ;Ακόμα και από τα αμιγώς ΕΛΛΗΝΙΚΑ - την ΙΣΤΟΡΙΑ μας - οι ξένοι κάνουν μπίζνα με Κασσελάκη και Μητσοτάκη χωρίς να πληρώνουν δεκάρα δικαιωμάτων. Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και τα ΙΔΕΩΔΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ παγκόσμια παροχή ΔΩΡΕΑΝ, ενώ στον αντίποδα, τους βάζουν να υπογράψουν μνημόνια , όρους,  συμβάσεις και εξοπλιστικά τα οποία δεν πρέπει να παραβιάζονται ! Αν τα παραβιάσεις τους πληρώνεις πακτωλό εκατομμυρίων αποζημίωση. Το αντίστοιχο κάνουν με το σύνολο του λαού , είτε από πολυεθνικές είτε από εταιρίες - βιομηχανίες κ.α. Έπειτα από χιλιάδες χρόνια κάποιοι άλλαξαν ριζικά όσα αναλογούσαν και άρμοζαν σε τούτη τη χώρα. Ποιοι λέτε να είναι ? Ακόμα και οι τρίτες χώρες - λαοί που είχαν προσκυνήσει συνολικά πριν από χιλιετίες τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ πολιτισμό - υπερδύναμη αύριο θα διαθέτουν προηγμένα πυρηνικά , ενώ στη δική μας χώρα θα υφίστανται οι ακόλουθοι των Η.Π.Α ! Ποιές ισορροπίες και ποιοι συσχετισμοί δυνάμεων ?Εξαρτώμενοι διαρκώς στην βάση της απόλυτης ανισότητας , πληρώνοντας δις και κρεμασμένοι από το βυζί των Η.Π.Α. ως νήπιο. To διαχρονικό νεοελληνικό κουσούρι αναφορικά με ''τον προκλητικό γείτονα'' είναι πολύ χλιαρό αφήγημα σε μια εποχή καθολικής αντιστροφής των παλαιών ιστορικών όρων και ορίων. Η ιστορία κάνει ''κύκλους'' 

* Ο Πολυχρονόπουλος ήταν το ''όχημα'' ώστε να γράψω το κύριο.

  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. (Αναλογιστείτε τι ισχύει την τρίτη φορά που ήδη είστε τσιράκια και ακόλουθοι των Η.Π.Α - αμερικανών !)
  • Oλόκληρη η κοινωνική ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πάλη των τάξεων. ( Λέτε να ισχύει σήμερα με όσα έχετε ασπαστεί ? )
  • Το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία, που σαν βρικόλακας, ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας. Και όσο πιο πολύ ζει, τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει. ( Υπάρχει κάποιος να το διαψεύσει ;Πως κάνατε πρόεδρο τον Κασελλάκη ;)


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Και νέες καταγγελίες για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">