ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπουχτίσαμε την ''αγάπη'' στην πόλη της Γλυφάδας !


Μπουχτίσαμε την ''αγάπη'' στη πόλη της Γλυφάδας !

Σε κανένα λεξικό του πλανήτη γη δεν υπάρχει ο ορισμός της λέξεως αγάπη. Ο κάθε ένας/μια σύμφωνα των δικών του αναγκών ορίζει κατά το δοκούν την λέξη αγάπη, όμως, η αγάπη είναι συναίσθηση της υπέρ άνω γήινων αξιών , υλικών , αναγκών , συμφερόντων του κάθε ενός.

Δεδομένου ότι στις μέρες μας η ''αγάπη'' έχει γίνει τόσο ευτελής και κοινότυπη που δεσπόζει ακόμα και στα ντουβάρια της Τερψιθέας , ενώ παράλληλα αναφέρεται σε εκατομμύρια εμπορικά προϊόντα, τέχνης  , τραγούδια , ταινίες, κούπες, μπλούζες, κ.α. ας προσπαθήσει κάθε ένας/μια από εσάς να ανακαλύψει έστω και επιδερμικά την πραγματική της έννοια και υπόσταση.

Πλατωνική αγάπη

Η πλατωνική αγάπη είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη σχέση που έχει η Εύα με την Καλίνα, και συγκεκριμένα την αδιαφορία της πρώτης απέναντι στη δεύτερη. Ονομάστηκε από τον Πλάτωνα, ο οποίος περιέγραψε στην πραγματικότητα ένα είδος αγάπης που επικεντρώνεται στις σχέσεις του ίδιου φύλου.

Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα η αγάπη είναι η ιδέα του καλού που βρίσκεται στη ρίζα όλων των αρετών και της αλήθειας.

Η θεωρία της νεο-πλατωνικής αγάπης ορίζεται ως μια προσωπική ικανότητα ενός ατόμου που καθοδηγεί την ψυχή του προς τις κοσμικές διαδικασίες των υψηλών πνευματικών στόχων και καμία σχέση δεν έχει με αυτό που θεωρούν οι περισσότεροι/ες στις μέρες μας ως ''αγάπη'' το οποίο μπορεί να αποτελεί απλά σαρκική έλξη , έλξη προς την ομορφιά και το σώμα, είτε και ανθρώπινη ανάγκη.


Ιερός Λόχος της Θήβας

Οι 300 επίλεκτοι που μάχονταν με μυστικό όπλο τον έρωτα. Έμειναν 35 χρόνια ανίκητοι μέχρι που αντιμετώπισαν τους Μακεδόνες και τον Μέγα Αλέξανδρο 2 Αυγούστου 338 π.Χ.

Ακόμα και στην περίπτωση των 300 επίλεκτων της Θήβας μέχρι και σήμερα αναπαράγονται ανακρίβειες από σειρά μίντια, τα οποία όπως και τα τηλεοπτικά κανάλια προωθούν την ομοφυλοφιλία, όμως κατά τον Πλάτωνα ο έρωτας είναι η Πλατωνική αγάπη - όπως και στην περίπτωση της Εύας με την Καλίνα.

Ο ιστορικός Ντέιβιντ Λεϊτάο σε μελέτη του που δημοσιεύθηκε το 2002 αναφέρει ότι αναπαράγουν μια ερωτική παράδοση της ευρύτερης Ελλάδας η οποία φτάνει μέχρι τον Πλάτωνα και αμφισβητεί την σεξουαλική σχέση μεταξύ των 300.

Έπειτα από 3.000 χιλιάδες χρόνια ''έχουν μπερδέψει την Λούτσα με την Βούρτσα'', τόσο ιστορικά όσο και κοινωνικά, και ειδικότερα με το στερεότυπο που ισχύει στις μέρες μας αναφορικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις, το σέξ , την αμοιβαία ανταλλαγή , η και την δέσμευση η οποία μπορεί να είναι και απόλυτα στη βάση του συμφέροντος και των προσωπικών αναγκών,... με τον πλατωνικό έρωτα και την αγάπη. 

# Σε ποια περίπτωση στις σημερινές σχέσεις υπήρξε πραγματικά αγάπη ;Το 99,9% του κοινωνικού συνόλου - παγκόσμια - συνάπτουν σχέσεις και δεσμεύσεις χωρίς ίχνος αγάπης. Υπάρχουν - παίζουν - όλα τα υπόλοιπα , επιθυμίες, έρωτες, sex, συμφέροντα, αναγκαιότητες, παραδόσεις, κ.α., πλήν της αγάπης ! Εκτός αν υπάρχουν ορισμένοι/ες που υποβιβάζουν το ύψιστο και το ταυτίζουν όπως την αγάπη για το ζωάκι τους, το χρήμα, τα ταξίδια, την ύλη, την εξουσία, το βόλεμα κ.α. 

Παράλληλα υπάρχει και η δύναμη της συνήθειας και της μακροχρόνιας συνύπαρξης η οποία για ένα ποσοστό ανθρώπων καταλήγει να χαρακτηρίζεται αγάπη ! Το αν είναι πραγματικά, αν έχει πραγματική υπόσταση , δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι/ες. Το ανακαλύπτουν κάποια στιγμή, όμως, όχι όλοι/ες. Γνωρίζουμε πληθώρα περιπτώσεων που έπειτα από  χρόνια ''πέφτουν από τα σύννεφα, και αν συμπεριλάβουμε το 50% και πλέον τοις εκατό διαζυγίων και χωρισμών καθίσταται αντιληπτό αν υπήρχε πραγματικά αγάπη.


Ο πατέρας του Αλέξανδρου Φίλιππος της Μακεδονίας είχε κάνει μόνον έξι γάμους συμφέροντος αποκλειστικά ώστε να εξυπηρετείται το προσωπικό του συμφέρον και να κοιμάται ήσυχος από τους διεκδικητές ''γειτόνους'' του, όμως, στις μέρες μας με την νοοτροπία που κουβαλούν οι περισσότεροι/ες στη πόλη μας ταυτίζουν το προσωπικό συμφέρον με οτιδήποτε έτερο. Δεν αγάπησε καμία από αυτές τις έξι (6) συζύγους του, όμως , έκανε παιδιά μαζί τους. 
( Δεν επιθυμώ να πω περισσότερα. )

Η αγάπη είναι συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης. Στη φιλοσοφία, η αγάπη είναι αρετή που εκπροσωπεί την ανθρώπινη ευγένειασυμπόνια και στοργή.  Η αγάπη μπορεί επίσης να περιγραφεί ως δράση προς άλλους, υποκινούμενες από συμπόνια η και ενέργειες προς άλλους βασισμένες στην στοργή.

Δεδομένου ότι υπήρξα ερασιτέχνης και πρωτεργάτης της Ραδιοφωνίας FM στη χώρα μας, από την δεκαετία του 70, έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων, ( αντί αδειοδοτήσεως που όφειλαν οι καταχραστές πολιτικοί), κατάλυση της εντολής χιλιάδων δημοτών από τα μπουμπούκια της Νέας Δημοκρατίας & συνεργάτες, παρανομίες σε κάθε σύννομη πρωτοκολλημένη αίτηση στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας επί σειρά δημάρχων - διοικήσεων , τονίζω ότι εκτός από υποκριτές/ιες σε πολιτικό καθώς και σε κοινωνικό επίπεδο που υπάρχει η αλήθεια είτε η αγάπη ;Στις μέρες μας υπάρχει έντονη η συμφεροντολογία για οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχει απόδειξη.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη από τις εκατοντάδες που επικοινωνείται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας , όμως , αδυνατώ πλέον να αναρτήσω τον καθημερινό όγκο μηνυμάτων, δελτίων τύπου, κ.α. και δεν επιθυμώ πλέον να χρησιμοποιώ την ΑΙ.

* Προφανώς ακόμα και οι υπονομεύσεις από το 2014 έως και σήμερα, επί μια δεκαετία στον Δήμο Γλυφάδας, στηρίζονται στην ''αγάπη'' των ''γαλάζιων'' που δεσπόζει στα ντουβάρια της πόλης ! Τόση ''αγάπη'' είναι πρωτοφανής , σημαντική και ύψιστη, διότι από τον Δήμο Γλυφάδας σήμερα απουσιάζουν η ΑΛΗΘΕΙΑ,  η ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, καθώς και η ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑ, ενώ δεσπόζουν η συμφεροντολογία και το πελατειακό σύστημα. 

* Όσοι/ες νεοέλληνες/ιδες γίνατε ''νεοφιλελέ καπιτάλε'' γιατί γίνατε, από αγάπη προς το πολιτικό προσωπικό και τη ΝΔ ; Aπό παλιά κατάλοιπα είστε ''αντιγραφείς'' των Η.Π.Α , από αγάπη , η από έμφαση στο προσωπικό σας κέρδος και όφελος το οποίο μεταφράζεται σε ύλη , εξουσία, κ.α. ; Ποιοι νεοέλληνες/ιδες αγωνίστηκαν η αγωνίζονται για την πραγματική θέση που αρμόζει στη χώρα μας ;Μήπως συνολικά, άπαντες, έσκυψαν ευλαβικά στον σημερινό ''κυρίαρχο λαό'' αποδεχόμενοι την παγκοσμιοποίηση και την υπεραξία μιας χούφτας τραπεζιτών και οικονομικών ολιγαρχών, τόσο διεθνώς όσο και εθνικά ;Για όσους/ες ακολουθούν όσα ακολουθούν στις μέρες μας υπάρχει πραγματικά αγάπη για όσα ήταν και παρείχαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ;

* Αναφέρω ''μπουχτίσαμε'' διότι από προσωπική υπάρχει αυθονία, στη συλλογική με πραγματική υπόσταση υπάρχει σημαντικό έλλειμμα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπουχτίσαμε την ''αγάπη'' στην πόλη της Γλυφάδας ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">