ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαζόπουλε μήπως έχεις μπερδέψει τη Λούτσα με την βούρτσα ?


Έπειτα από την δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου για τον Κασσελάκη: «Περίμενε ότι αγόρασε κόμμα στη Γλυφάδα , αλλά του βγήκε στους Θρακομακεδόνες !» μήπως υποβαθμίζει πέραν του δέοντος ?

1ον) Ο Κασσελάκης ''δεν αγόρασε κόμμα'' του το χάρισαν και τον έστειλαν. Αν είχε την δυνατότητα να αγοράσει κόμμα, είτε να δημιουργήσει ένα νέο, θα είχε πετύχει έπειτα από τόση προβολή λόγω lifestyle κοινωνικό έρεισμα και ενίσχυση ποσοστών. Όπως γνωρίζουμε επί ημερών του πετυχαίνει το αντίθετο με σημαντική πτώση του ποσοστού που ήδη είχε το κόμμα της Κουμουνδούρου πριν από δαύτον.

2ον) Όχι μόνον ο Κασσελάκης, υποθέτω οι περισσότεροι από τους νεοέλληνες/ νεοελληνίδες, ακόμα και οι Συριζαίοι δεν γνωρίζουν ακριβός ποιά είναι η ριζοσπαστική αριστερά - αριστερός.

3ον) Τι είναι το κόμμα ακίνητο, οικόπεδο ? Προσωπικά γνωρίζω ότι οι νεοέλληνες/νεοελληνίδες όπου και να κατοικούν στο Ν.Αττικής στην πλειονότητά τους δεν είναι Αθηναίοι, όπως και εσύ, άρα όπου και να έχουν κατοικήσει στο Ν.Αττικής, σε όποιον Δήμο - περιοχή είναι οι ίδιοι/ες. Η αντικειμενική αξία της περιοχής μόνον αλλάζει.

Δεδομένου ότι δεν ανοίγω το ρημάδι κάθε μέρα, και πλέον επιλέγω μια φορά την εβδομάδα να ρίξω μια ματιά σε οτιδήποτε έχει συμβεί, ''χάνω επεισόδια'' , όμως, δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικά και άξια λόγου.

Τέλος, δεδομένου ότι σε γνωρίζω από την δεκαετία του 90, από την Γλυφάδα, πως χαρακτηρίζεις το κόμμα Μητσοτάκη το οποίο από την δεκαετία του 80 έως και σήμερα καταλήστεψε τα ερτζιανά και τα έκανε ''πάσα'' σε μια χούφτα οικογένειες και ενώ νομοθέτησε νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ''ξέχασε'' να νομοθετήσει για αδειοδότηση στους πρωτεργάτες των ερτζιανών  ;Τόσο δημοκράτες ;

To αντίστοιχο έκαναν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Έκαναν ''πάσα'' το κόμμα στον Κασσελάκη και έχασαν κάθε αξιοπιστία καθώς και τους υποστηρικτές - ψηφοφόρους. Είναι σαφές ότι και τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν χάσει σημαντικό μερίδιο θέασης από το διαδίκτυο και τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Την εποχή που πέρασε όλη η ''αφρόκρεμα'' της πολιτικής, του κεφαλαίου, των εφημερίδων, καναλιών, κινηματογράφου, τηλεόρασης, τραγουδιού, κ.α., μπροστά μου από την Γλυφάδα αν είχα χρησιμοποιήσει μια κάμερα - που είχα όμως δεν την χρησιμοποίησα ποτέ - σήμερα θα είχα την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ποιοι παρουσιάζονται ως ''ριζοσπάστες'' ? 

* Μετασχημάτισαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα lifestyle , όμως, το 2014 δεν κέρδισε την εξουσία με το εν λόγω σύστημα. Ήδη έχουν χάσει την δεύτερη θέση και δρομολογούνται σε μονοψήφιο νούμερο. Προφανώς δεν ''παίζει'' κάποιος χαρισματικός υπάλληλος, εργάτης, ακόμα και οτιδήποτε να εκλέξουν πρόεδρο και ''σερβίρισαν'' άλλον έναν βαλτό των Η.Π.Α. τύπου Μητσοτάκης !

* Δεν θεωρείται ότι είναι πρωτοφανές στη ΓΛΥΦΑΔΑ που αποκαλούν πλούσιο δήμο και ‘’Αθηναική Ριβιέρα‘’ διαχρονικά με τους ''πρασινογαλάζιους'' να μην υπάρχει ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ένα κανάλι, ένα θέατρο, ένα νοσοκομείο, μια εφημερίδα - περιοδικό , τριτοβάθμια εκπαίδευση , και να χαρακτηρίζεται αποκλειστικά μπιφτεκούπολη ;Ως Δήμος παρέχει δημοτικό χρήμα σε αναρίθμητους και οι εξυπηρετούμενοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν ούτε όσα διαθέτουν σήμερα δήμοι 10 και 20 χιλιάδων δημοτών ! 

* Η έμφαση δίνετε σε απ' ευθείας αναθέσεις - συμβάσεις και ζεστό χρήμα για εργολαβίες πάσης φύσεως. Καθίσταται σαφές τι ισχύει όταν υπάρχουν πολλές πιστώσεις και εργολαβίες, όμως, έπειτα από  εκατομμύρια εργολαβιών και αναθέσεων ο Τοπικός Πολιτισμός με τις γνωστές ''αρπαχτές'' στην τρίτη μαρίνα υπολείπεται ακόμα και των δήμων της περιφέρειας. Υπάρχει μια Μουσική Σκηνή - Θέατρο αξιώσεων στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας ;Αναλογίσου το επίπεδο εκπροσώπησης όταν δεν λειτουργούν τοπικά ούτε όσα λειτουργούσαν από τους δημότες χωρίς δεκάρα από τον Δήμο. Τι πολιτισμό να διαμορφώσουν και τι θα επικαλούνται έπειτα από δεκαετίες ;Θα επικαλούνται ότι ευημερούσαν επί ημερών τους οι ίδιοι οι εργολάβοι τους τα τσιράκια και τα μπετά ;

Η δική μας πρόταση όταν λειτουργούσε ο κατασχεμένος τοπικός σταθμός , ο οποίος ήταν όλων των δημοτών, ήταν η σύσταση Δήμου όλων των Δημοτών. Ουδέποτε ίσχυσε στη βάση που απαιτείται, διότι γνωρίΖΩ περισσότερα απ΄όσα εμφανίζονται δημόσια. Ο κοινωνικός μετασχηματισμός είναι όπως τον ανέφερε πρόσφατα η κόρη του δολοφονημένου καπετάνιου. Έπειτα από την έλευση της παγκοσμιοποίησης και του καπιταλισμού , στην εποχή του διαδικτύου και των κινητών έχουν μετατραπεί άπαντες σε ζώα ! Έχεις διαπιστώσει κάποιο από τα εκατομμύρια ζώα να ενδιαφέρετε , να κάνει κάποια πρόταση , έστω μια ενέργεια που θα διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο κ.α. ;Το ανώτερο και σκεπτώμενο όν χρειάζεται να παρέχει έμπρακτες αποδείξεις, όμως , αν δείτε το σύνολο των σόσιαλ στα οποία συμμετέχουν και σχολιάζουν δεν κάνουν προτάσεις απλά βρίζουν, συκοφαντούν, κολακεύουν και ειρωνεύονται. Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα τα ισχύοντα όμως προφανώς δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι/ες. Σε ένα σημαντικό ζήτημα μπαίνουν μια σειρά νεοεισερχόμενων αλλοδαπών γράφοντας - μαθαίνοντας να γράφουν - ανορθόγραφα ύβρεις και στη συνέχεια ακολουθούν και οι νεοέλληνες/ιδες ενισχύοντας το μπάχαλο ! Απίστευτες καταστάσεις στην πολυπολιτισμική εποχή. Το επίπεδο γίνετε συνήθως χειρότερο από γήπεδο ! Τι ισχύει από την πλευρά της Πολιτείας με τους βαλτούς της παγκοσμιοποίησης ? Τους εξυπηρετεί η ευτέλεια , η πόλωση, ο παρτακισμός και ο διχασμός της κοινωνίας. Ο ένας είναι εύκολη λεία για δαύτους, διότι κάθε ένας ως μονάδα πως θα σηκώσει κεφάλι ; 

Παίζει κάποιο καινούργιο κόμμα το οποίο να αποτελείται από ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς αμερικάνο από πίσω ;Αν ''παίξει'' καλέστε με. 

* Το λάθος που κάνουν άπαντες είναι να ασπάζονται και να ''προσκυνούν'' συνήθως ότι εδραιώθηκε και ισχυροποιήθηκε, όμως, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Η πρώτη υπερδύναμη στην παγκόσμια ιστορία του πλανήτη ήταν η χώρα μας, σήμερα είναι οι Αμερικανοί, οι Κινέζοι, οι Ρώσοι κ.τ.λ, οι οποίοι αξιοποίησαν κυρίως την γνώση των Ελλήνων. Το θέμα είναι ότι υπάρχει και το αύριο. Η ιστορία κάνει κύκλους. Καμία αυτοκρατορία δεν διήρκεσε για πάντα. Ορισμένοι θεωρούν ότι η επανάσταση της πληροφορικής - του διαδικτύου και της ΑΙ - είναι το αποκορύφωμα της τεχνολογίας , όμως , και  σε αυτό σφάλουν καθολικά. Από τον υπολογιστή των αντικυθήρων, πριν από χιλιάδες χρόνια, στον Γουτεμβέργιο και μέχρι το διαδίκτυο υπήρχαν σειρά από φάσεις - στάδια, από τον αυλό του Πάνα στο γραμμόφωνο στη κασέτα και μέχρι το usb επίσης το αντίστοιχο, άρα το ανάλογο θα προκύψει και μελλοντικά οπαδοί της παγκόσμιας δικτατορίας και μιας χούφτας οικονομικών παραγόντων με τον πλούτο που δεν διαθέτουν συνολικά τα 10 δις του παγκόσμιου πληθυσμού του πλανήτη μας. Τι ασπάζεστai ; ''Η Αμερική είναι ένα λάθος'' είπε ο Φρόυντ.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαζόπουλε μήπως έχεις μπερδέψει τη Λούτσα με την βούρτσα ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">