ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ορκωμοσία νέων δικηγόρων


Η ορκωμοσία των νέων δικηγόρων γίνεται ενώπιον του Πλημμελειοδικείου Αθηνών. 

H ορκωμοσία των νέων δικηγόρων γίνεται ενώπιον του Πλημμελειοδικείου κατά την έναρξη των συνεδριάσεων.

Μια ακόμα ''μαζική'' ορκομωσία αρκετών νέων δικηγόρων έγινε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Κ. Λουκάρεως 14 κατά την έναρξη των συνεδριάσεων, όμως , υπήρξε και το ευτράπελο ''της καθυστερημένης'' η οποία ήρθε όταν είχε τελειώσει η ορκωμοσία των νέων δικηγόρων , είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα και αναγκάστηκε ο πρόεδρος να αναγνώσει ξανά τον όρκο για ένα άτομο.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Δήμαρχε Γλυφάδας , τέως ευρωβουλευτή, στέλεχος της ΝΔ  και δικηγόρε , τον αντίστοιχο όρκο έχετε δώσει , τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός και θυγατέρα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ; Επί μια δεκαετία (10) δεν έχει αποδειχθεί , τουλάχιστον από την θέση Δημάρχου να τηρούνται τόσο ο όρκος δικηγόρου όσο και του αιρετού. Γνωρίζεις απόλυτα τι εννοώ.

Επιστολή-κόλαφος για την κυβέρνηση

17 οργανώσεις ζητούν από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να αναλάβει δράση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Να αναλάβει άμεσα δράση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό της στα θεμελιώδη δικαιώματα, ζητούν με επιστολή τους προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 17 ελληνικές και ξένες –οι περισσότερες– οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί παρασκηνιακά να προωθήσει… αντιψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή-καταπέλτη για τη χώρα μας και την Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέτυχε να λάβει ουσιαστικά μέτρα για να θέσει την ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της για την παραβίαση των υποχρεώσεών της όσον αφορά το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα που απορρέουν από το δίκαιο της Ε.Ε.

Η Επιτροπή, μεταξύ άλλων στην έκθεσή της για το Κράτος Δικαίου 2023, έχει εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση των δημοσιογράφων και της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά ούτε η έκθεση ούτε οι σχετικές δηλώσεις της Επιτροπής για την Ελλάδα αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναφέρουν οι οργανισμοί.

Οι συνυπογράφοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η Ε.Ε. θα πρέπει επίσης να αξιολογήσει κατά πόσον οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου από την Ελλάδα δικαιολογούν ακόμα και την αναστολή των κονδυλίων της Ε.Ε.

Υπογραμμίζονται ιδιαίτερα «το συνεχιζόμενο μεγάλο σκάνδαλο παρακολούθησης που φέρεται να εμπλέκει την κυβέρνηση σε στοχευμένες υποκλοπές συσκευών δημοσιογράφων», οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης, οι καταχρηστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων και ακτιβιστών και ένα συνολικά ανασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους δημοσιογράφους, όπως και οι δύο ανεξιχνίαστες δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα σε 10 χρόνια.

Επιπλέον αναφέρεται ότι «υπό την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι Αρχές χρησιμοποίησαν το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης για να απειλήσουν ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και ακτιβιστές.

Οι απαιτήσεις εγγραφής για τις μη κυβερνητικές ομάδες που εργάζονται για τη μετανάστευση και το άσυλο έχουν επιβάλει αδικαιολόγητο βάρος σε αυτές».

Από την Επιτροπή ζητείται να αναλάβει άμεση δράση για όλα τα παραπάνω, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού από τις ελληνικές αρχές για τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Οπως τονίζεται «οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει μέτρα για τη μείωση της διαφάνειας και του ελέγχου, καθώς και για τον περιορισμό της πρόσβασης των θυμάτων παρακολούθησης σε ένδικα μέσα, επιδεινώνοντας το γεγονός ότι μέχρι σήμερα τα ένδικα μέσα ήταν αναποτελεσματικά». Οι οργανώσεις αναφέρουν ξεκάθαρα πως οι υποκλοπές αφορούν «κρατικές παρακολουθήσεις» που παραβιάζουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και παραβιάζουν το απόρρητο των δημοσιογραφικών πηγών.

- Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να εξηγήσω κάτι περισσότερο των αυτονόητων για όσα ζούμε επί ημερών ''γαλάζιας'' κυβέρνησης - διοίκησης. Σήμερα έπειτα από τις παραβιάσεις των ασφαλισμένων κωδικών μας δεν έχουμε ούτε Facebook , ούτε κανάλι στο Youtube του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB. Παράλληλα ισχύουν πολλά περισσότερα ''μαγειρευμένα'' από τοπικά στελέχη της ΝΔ. 

Ενώ πληθώρα έτερων στη βάση του πελατειακού συστήματος - κατάλοιπα τουρκοκρατίας - ως συμπαραταξιακοί, αποτυχόντες των εκλογών, αυλικοί, κόλακες, παρατρεχάμενοι, υποστηρικτές/ιες εξυπηρετήθηκαν - έλαβαν - βγάζουν μεροκαματάκι, κ.α., στον αντίποδα δεν ίσχυσε η Δημοκρατία.

Η πραγματικότητα της νεοελλάδας - νεοελλήνων και ειδικότερα με τους ''γαλάζιους'' νεοφιλελέ στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας

Καταλύθηκε η ΕΝΤΟΛΗ χιλιάδων δημοτών απόρροια της δημοκρατικής διεργασίας που λέγεται ΕΚΛΟΓΕΣ το 2014, ενώ στον αντίποδα ένας - ένας , μία - μια , έχουν εξυπηρετηθεί χιλιάδες (''κουτσοί - στραβοί'' στον άγιο παντελεήμονα), ώστε να παρέχουν κάθε τέσσερα χρόνια τα προσωπικά και οικογενειακά τους ψηφουλάκια.

Ομολογουμένως έπρεπε να είναι ένα λαμόγιο νεοέλληνας αντίστοιχο με πολλούς/ες που γνωρίζουμε και ο υποφαινόμενος ώστε να δεχθεί όσα του προτάθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα θα ίσχυαν τουλάχιστον τοπικά τα εντελώς αντίθετα, όμως, ο υποφαινόμενος δεν αναπαράγει τις πρακτικές απόρροια 400 ετών Τουρκοκρατίας.

Ιστορικά μόνον στο Σούλι αντιστάθηκαν και επέλεξαν ακόμα και την προσωπική τους θυσία αντί να μαγαριστούν από τους Τούρκους. Τι ίσχυσε στην υπόλοιπη Ελλάδα ? Τι ισχύει με τους νεοέλληνες - νεοελληνίδες ; 

Γιατί αποτελεί κοινή πρακτική των νεοελληνίδων - νεοελλήνων να σχετιστούν και να ''κουκουλωθούν'' ως επί το πλείστον με ''έναν ξένο - ξένη'' , και ειδικότερα στο 90% και πλέον να μην είναι κάτοικος της περιοχής που γεννήθηκαν ; Από που προέρχεται ; Aπο τις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ ;

Πραγματικά είναι για λύπηση η νοοτροπία μεγάλου φάσματος νεοελλήνων - νεοελληνίδων, και ειδικότερα της νεοδημοκρατικής παρατάξεως καθώς και των υποστηρικτών τους σύμφωνα με όσα γνωρίΖΟΥΜΕ χωρίς να εξαιρούμε και φερόμενους/ες ''αριστερούς''.

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι αναφορικά με τη χώρα μας, και όσα κάκιστα ισχύουν επί ημερών των ''γαλάζιων'' , είναι τα κατάλοιπα 400 ετών Τουρκοκρατίας, διότι, δεν έτυχε να ζήσουν κάτι αντίστοιχο οι ίδιοι. Επίσης, λυπάμαι ιδιαίτερα για λογαριασμό πολλών Συριζαίων - ''αριστερών'' οι οποίοι/ες δεν είχαν το σθένος να αλλάξουν επί ημερών τους τις διαχρονικές παθογένειες της νεοελληνικής φάρας. 

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι: Μια σειρά πολιτικών με σπουδές στις Η.Π.Α είναι πιόνια των αμερικανών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ειδικότερα στη δική μας χώρα διαβάλλουν σε όλα τα επίπεδα έχοντας εδραιώσει διαπλοκή στην συνολική δομή της Πολιτείας. Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη. Δεδομένου ότι στη δική μας χώρα διαπλέκεται και διαβάλλεται υφίσταται διαχρονική παθογένεια.

Είναι οξύμωρο να ακούει κάποιος τον όρκο που δίνουν οι δικηγόροι, και μετέπειτα δικαστές, και ειδικότερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχοντας πληθώρα κακώς κειμένων & διαπλοκής και στο σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης.

Αριστερά ο δολοφονημένος πρόσφατα Γιάννης Καραχάλιος από τον ανήλικο γιό του για συστηματική κακοποίηση όλης της οικογένειας, ενώ δεξιά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπονοούμε απολύτως τίποτα αναφορικά με τον Κυριάκο, ο οποίος αν και γεννήθηκε στην ίδια πόλη με τον υποφαινόμενο την αποκήρυξε, όμως, η σχέση Καραχάλιου με τοπικά στελέχη της ΝΔ για συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν δεδομένη, όπως δεδομένο είναι και το σύστημα εκφοβισμού επί διακυβέρνησης ΝΔ.

Ο βαλτός και χρηματοδοτούμενος από  ''γαλάζια'' στελέχη του Δ.Γλυφάδας και όχι μόνον , Γ. Καραχάλιος  , κατέθετε ψευδείς μηνύσεις τις οποίες ενίσχυε εισαγγελικός λειτουργός, ενώ αποδεικνύεται ετεροχρονισμένα, σύμφωνα της δολοφονίας του Καραχάλιου από τον ανήλικο γιό του για ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ότι υφίσταται ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Τονίζεται ότι ο δολοφονημένος κατέθετε ψευδείς μηνύσεις ενώ στην συνέχεια επικοινωνούσε και ζητούσε χρήματα ώστε να κάνει ανάκληση. Επιπροσθέτως, κάποιοι επί σειρά ετών τον έκρυβαν ως ''αγνώστου διευθύνσεως''. O ίδιος , αν και μηνυτής δεν εμφανιζόταν στο δικαστήριο ! Πως χαρακτηρίζεται το εν λόγω σύστημα ; ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ? ΑΠΕΙΛΗ ? ( Με πόσα επίπεδα ; ) Καλή σταδιοδρομία.

Αν έχει γίνει λάθος εκτίμηση , και γίνεται το ίδιο λάθος από σειρά οργανώσεων, τόσο της χώρας μας όσο και ξένων, προφανώς ο Καραχάλιος διαμένοντας στα Καλύβια Αττικής και αναφέροντας ως διεύθυνσή του την οδό του Δημαρχείου Γλυφάδας είχε την ικανότητα να τους εξαπατήσει όλους, και ειδικότερα λειτουργούς με δεκαετίες εμπειρίας, όμως, είναι σαφές ότι υπήρχε και ένας δημότης Γλυφάδας ο οποίος δεν εξαπατήθηκε και είχε αναρτήσει την απόψή του για την δράση της '' γαλάζιας - καραχαλιάδας '' 2015 - 2023

Άλλος πληρώνει διαχρονικά το μάρμαρο και οι έτεροι δημιουργούν προσωπικά περιουσιακά στοιχεία. Τα ισχύοντα είναι το ήθος, οι αξίες, και οι αρχές των Ελλήνων, η μήπως των νεοελλήνων ;

ΥΓ: Προσωπικά δεν έχω αποκρύψει το ελάχιστο. Θεώρησα την ορθότερη μέθοδο σε μια χώρα διευρυμένου πελατειακού συστήματος - αδιαφάνειας - κατάλυσης δικαιωμάτων και ελευθεριών να υπάρχουν, τόσο δημόσια, όσο και σε επίπεδο της ποινικής δικαιοσύνης τα πάντα όλα. Ας ανατρέξει έστω ένας άμεμπτος δικαστικός λειτουργός στο πλήρες ιστορικό αναφορικά με τον υποφαινόμενο και θα διαπιστώσει αν υπάρχει κράτος δικαίου στη χώρα μας. 

- Υπάρχει ? ( Προσωπικά έχοντας λάβει Ελληνική Παιδεία - καμία σχέση με την νεοελληνική - ποτέ δεν κατάλαβα τους νεοέλληνες/ιδες. Όλο το σύστημα στράφηκε ενάντια στην κοινωνία και οτιδήποτε ελληνικό κοινωνικό , ενώ ετεροχρονισμένα άπαντες δέχτηκαν τα εισαγόμενα κοινωνικά - σόσιαλ - των ξένων ! Και κυρίως οι πολιτικοί. Αυτό πως το χαρακτηρίζεται ; ) 

Τα εισαγόμενα κοινωνικά - σόσιαλ - των ξένων παράλληλα των σύγχρονων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται ελέγχονται από τους ξένους , ανήκουν στους ξένους , και χρησιμοποιούν το σύνολο των λαών για τους δικούς τους σκοπούς. Παγκόσμιος έλεγχος και παγκόσμιο φακέλωμα του συνόλου. Δια μέσω αυτών γνωρίζουν απόλυτα τα πάντα όλα για τον κάθε ένα, άρα είναι πρόσφορος τόσο για παρακολούθηση όσο και για εκμετάλλευση στην βάση της παγκόσμιας διακυβέρνησης - οικονομίας. Συγκεκριμένα η διαμόρφωση των όρων της παγκόσμιας διακυβέρνησης αποτελεί μια ''παράγκα εκλεκτών'' με σαφείς όρους κατάλυσης των εθνικών χαρακτηριστικών - αξιών.

- Ποιος έτερος/η έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων που είχαν προηγηθεί σε βάρος του επί διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενώ είχε κληθεί από τον Υπουργό ώστε να εξεταστεί το θέμα του θα είχε αρνηθεί ; Επίσης, ποιος άλλος/η που γνωρίζεται εσείς συγκεκριμένα, ενώ του πρότειναν χείρα βοηθείας για δικαστική συνδρομή ώστε να προκύψει δικαστική απόφαση δικαίωσης θα είχε αρνηθεί την βοήθεια ;  Προσωπικά γνωρίζω χιλιάδες που μυστικά έτρεχαν στα γραφεία βολευτών και δημάρχων - αντιδημάρχων για την προσωπική τους εξυπηρέτηση. Εσείς τι γνωρίζεται ; Ποιοι κρίνουν και ποιούς ;



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ορκωμοσία νέων δικηγόρων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">