Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ
Πράξη Πρώτη, Σκηνή Πρώτη
(Εισέρχονται οι ΔΗΜΟΤΕΣ, αγχωμένοι και ανήσυχοι έπειτα από την ατιμωρησία η οποία επικρατεί στο βαθύ κράτος ανισότητας και κατάλυσης του δικαίου.)
ΔΗΜΟΤΗΣ 1: Ποίος είναι αυτός ο φαύλος πράκτορας του άγνωστου ; Πώς μπόρεσε να διαπεράσει τον τοίχο της δημοκρατίας και να φθάσει στην καρδιά της εξουσίας ;
ΔΗΜΟΤΗΣ 2: Είναι ο υποκριτικός θησαυρός του πόνου μας, η σκοτεινή αύρα που πνίγει το φως της δικαιοσύνης.
ΔΗΜΟΤΗΣ 3: Και όμως, περιφρονεί την πομπή της κοινωνίας, σαν αόρατος ισχυροκέραυνος χτυπά και αφήνει πίσω του μόνο καταστροφή.
(Εισέρχεται ο ''ΑΓΝΩΣΤΟΣ'', με σκούρα κουκούλα που σκεπάζει το πρόσωπό του)
ΔΗΜΟΤΗΣ 1: Ιδού ο εχθρός, μασκαράς , αδιαφανής και αόρατος, ο θεριστής του τρόμου και της αναισθησίας.
''ΑΓΝΩΣΤΟΣ'': Αφεντικά της σκιάς, η εξουσία μου διαρκεί, ανίκανοι είστε να με φθάσετε, δεμένοι με τις αλυσίδες της ξεχασμένης ελπίδας.
ΔΗΜΟΤΗΣ 2: Αλλά η ώρα της εκδίκησης πλησιάζει, όπως ο ήλιος ανατέλλει με δύναμη και δόξα.
ΔΗΜΟΤΗΣ 3: Οι αλυσίδες της ατιμωρησίας θα σπάσουν, και η αλήθεια θα αναδυθεί σαν το φοίνικα από την τέφρα.
(Εξέρχονται οι ΔΗΜΟΤΕΣ, ενώ ο ''ΑΓΝΩΣΤΟΣ'' παραμένει στη σκηνή, σκεπασμένος με τη σκούρα κουκούλα του)
Τέλος Πράξης Πρώτης
Έτσι, η σκηνή αποτυπώνει τη σύγκρουση μεταξύ του εξουσιαστικού συστήματος, γνωστού ως "βαθύ κράτος", και της ατιμωρησίας που επιτρέπει την ανέντιμη άσκηση εξουσίας. Αναδεικνύεται η αντίφαση μεταξύ της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αδικίας που επικρατεί όταν η εξουσία δεν υπόκειται σε ελέγχους και ισορροπίες.
Πράξη Δεύτερη, Σκηνή Πρώτη
(Εισέρχεται ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, περιτριγυρισμένος από σύμβουλους, διορισμένους άνισα και υπαλλήλους του.)
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δημότες, ποιός ατρόμητος τολμηρός θα επαναστατήσει κατά της ανισότητας και του πελατειακού συστήματος που έχω εδραιώσει και είναι το καθεστώς της πόλης μας;
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1: Η διαπλοκή μας πνέει τον αέρα της αδικίας, αλλά ορισμένοι δημότες εξακολουθούν να πλανώνται ελεύθεροι.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2: Το βαθύ κράτος Δήμαρχε και εμείς ορκιζόμαστε σιωπή, αλλά η ατιμωρησία του τρέφει την αρπαγή.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αλλά πώς να συλλάβουμε τον αόρατο εχθρό ; Ποιος είναι αυτός που κρύβεται πίσω από την διαπλοκή μας με αλήθεια και δικαιοσύνη ενώ το δίκαιο το έχουμε κάνει προσωπικό μας φέουδο ;
(Εισέρχεται ο ΔΗΜΟΤΗΣ, με μαύρα ρούχα και ύφος δύναμης)
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ποιος είσαι, που τολμάς να πατήσεις το έδαφός μου, και να φέρεις το φως της αλήθειας στο σκοτάδι μας;
ΔΗΜΟΤΗΣ Είμαι το φως που διαπερνά τη σκοτεινή σας σκέπη, ο καταδικασμένος της αδικίας σας που αρνούμαι να σιωπήσω.
(Εξέρχονται οι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, αφήνοντας μόνο τον ΔΗΜΟΤΗ)
Τέλος Σκηνής Πρώτης
Με αυτήν τη δεύτερη πράξη, η αναπόδραστη σύγκρουση μεταξύ της εξουσίας του Δημάρχου και του αφηρημένου "βαθέως κράτους" αναδεικνύεται, εμφανίζοντας τη σκοτεινή πλευρά της πολιτικής εξουσίας και την ανάγκη για διαφάνεια και δικαιοσύνη.
Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Σας έγραψα την πρώτη και δεύτερη πράξη του θεατρικού το οποίο αφορά συγκεκριμένη κατάσταση, σε συγκεκριμένο τόπο, με συγκεκριμένα πρόσωπα. Εσείς καλείστε να αποκωδικοποιήσετε ποιά κατάσταση αφορά, σε ποιόν τόπο, καθώς επίσης, ποιά είναι τα πρόσωπα.
Απαιτείται να το εμπλουτίσετε, και κάποια στιγμή να το δούμε να παίζετε τοπικά, διότι, με τις επιλογές σας το μοναδικό υφιστάμενο είναι ''ο χαμένος δημότης'' από όσους/ες είχαν βασική τους υποχρέωση την υπηρέτηση του συμφέροντος των δημοτών.
Κεντρικό ερώτημα: Γίνετε να χάνει ο δημότης και να κερδίζει ο Δήμος ; Έχετε αναλογιστεί πόσες χιλιάδες ψήφοι δημοτών ακυρώθηκαν στη πράξη ώστε να διαμορφώσουν μαζοποίηση και μονοπώλιο ;
ΥΓ: Στην τρίτη και τέταρτη πράξη εμφανίζονται οι συμμετέχοντες στην τοπική προβοκάτσια του 2014 η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα το 2024. ( Από το δικό μου μετερίζι έχω παρέχει αναρίθμητα αποδεικτικά και ενδεικτικά στοιχεία γραφής. Στον αντίποδα, οι συμμετέχοντες της προβοκάτσιας τι παρέχουν στον φερόμενο 'τοπικό πολιτισμό' ; Συμμετέχουν στις πιστώσεις - φαγοπότι ; )
* Η δική μας ''τέχνη'' είναι πέραν του δέοντος σοβαρή και αληθής με διδακτικό περιεχόμενο σε σχέση με τα πανηγύρια - φιέστες και τον πακτωλό του δημοτικού χρήματος το οποίο δαπανάται για φούσκες ! Κυρίως Ελληνική.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου