Τον Δημήτρη Ματαφιά τον είχαμε διοικητή την δεκαετία του 80. Πράγματι ήταν ένα άτομο το οποίο ουδεμία σχέση είχε με όσους υφιστάμεθα σήμερα σε πολιτικό επίπεδο, τόσο εθνικά όσο και τοπικά.
Έχοντας άτομα σε πολιτικό επίπεδο τα οποία υπηρετούν μια εβδομάδα, φιέστα στα σόσιαλ, και άλλους σε τοπικό επίπεδο οι οποίοι δεν υπηρέτησαν ούτε μια ημέρα, ενώ έχουν καταστήσει τον δήμο κομματικό και προσωπικό τους φέουδο, σας χρειάζεται ένας Ματαφιάς.
Ήταν ο μόνος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση, επειδή διαφώνησε με την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, στα θέματα που αφορούσαν στην Εθνική Φρουρά.
Μετά την αφυπηρέτησή του από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, διορίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου. Παραιτήθηκε, όμως, και από τη θέση του αυτή, μετά τη διαφωνία του με την πολιτική προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας, που συμφώνησαν στον Νταβός της Ελβετίας οι τότε πρωθυπουργοί της Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου και της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.
Δεν είχε και πολλές συμπάθειες στις τάξεις του στρατεύματος καθότι δεν άφηνε άνθρωπο σε χλωρό κλαρί. Η απίστευτη ενεργητικότητά του και η συνεχής ενασχόλησή του με το προσωπικό και την εκπαίδευσή του ήταν παροιμιώδης και μόνο σαν παραμύθι μπορεί να ειπωθεί.
Ειδικότερα, θυμάμαι ότι τους έπιανε κρύος ιδρώτας όποτε υπήρχε ανακοίνωση επισκέψεως του , από τον διοικητή - υποδιοικητή του στρατοπέδου μέχρι και τον τελευταίο αξιωματικό - δόκιμο, ενώ ο υποφαινόμενος δεν είχε ίχνος άγχους.
Ήταν ένας απλός και ειλικρινής άνθρωπος με σημαντικό αξιακό κώδικα ο οποίος δεν σήκωνε ούτε μύγα αδικίας στο σπαθί του.
Ανακύκλωση των γνωστών νεοελληνικών παθογενειών απ' όσους δέχονται να συμμετάσχουν. Όσα ισχύουν λάθος σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ίσχυαν και στο στρατιωτικό. Δεκάδες οι νεοσύλλεκτοι κάθε φορά ούτε ένας από δαύτους δεν ήταν ριζοσπάστης. Τα καψόνια στον στρατό , ως παθογένεια , είναι η αντιστοιχία των ρουσφετιών σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Αν τα δεχτείς τα ανακυκλώνεις.
Ορισμένοι μόνιμοι του στρατοπέδου, οι οποίοι διέποντο από εκδικητική τάση κατά του υποφαινόμενου, έφτασαν στο σημείο να με αποσπάσουν στα τεθωρακισμένα, όμως, ακόμα και έπειτα από τις επιλογές τους ''δεν μάσησα'', και επιστρέφοντας στο στρατόπεδο δεν ακολουθούσα το ελάχιστο όσων ήταν αναγκασμένοι άπαντες να ακολουθούν. Τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα απέτρεψα έως και τα διαχρονικά καψόνια των νεοσύλλεκτων, διότι δεν δέχτηκα ο ίδιος να συμμετάσχω σε αυτά. Οι υπόλοιποι, ''οι ψαρωμένοι'' , οι οποίοι ακολουθούσαν όσα καψόνια τους ανάγκαζαν να κάνουν ανακύκλωναν στη συνέχεια όσα είχαν υποστεί και οι ίδιοι. Είναι σαφές ότι ακόμα και η εκδικητική - τιμωρητική τάση ορισμένων μόνιμων δεν μπορούσε να υπερβεί το μέτρο διότι θα λογοδοτούσαν στον Ματαφιά.
Είχε τιμωρήσει υφιστάμενό του στρατιωτικό με 600 ημέρες - δυο χρόνια φυλακή !
Το σχέδιο δολοφονίας του
Ο Μουράτ Γιλντιρίμ, γιος του Μαχμούτ Γιλντιρίμ, γνωστού με την κωδική ονομασία «Γεσίλ» (Πράσινος), έγραψε βιβλίο αναφορικά με τη ζωή του πατέρα του, για τον οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί ότι εργάστηκε για τη ΜΙΤ και την Υπηρεσία Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής JİTEM και ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός, αλλά και ο εκτελεστής, πάρα πολλών δολοφονιών, που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες.
Στο εν λόγω βιβλίο και στο κεφάλαιο «Επιχειρήσεις στο εξωτερικό» περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες είχε λάβει μέρος και ο Γιλντιρίμ.
Αναφορικά με το θέμα αυτό, γράφει: «Ο πατέρας μου συμμετείχε σε άπειρες επιχειρήσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Μετά την εγκατάστασή μας στην Άγκυρα, γνωρίζω ότι μετέβη στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ιράν, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, τις Βρυξέλλες και τη Βηρυτό. Δεν γνωρίζω, όμως, το σκοπό των ταξιδιών του.
Μεταβαίνουν, λοιπόν, και στην Ελλάδα, προκειμένου να διοργανώσουν μια επιχείρηση κατά ενός στρατηγού. Όμως, συμβαίνει μια αναποδιά, με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει τον πατέρα μου. Τον βασανίζουν για τρεις-τέσσερις ημέρες, προκειμένου να τον αναγκάσουν να μιλήσει. Ο πατέρας μου δεν μιλά. Κατόπιν αυτού, παραδίδουν τον πατέρα μου σε τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία είχε κινητοποιηθεί. Οι ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, τη στιγμή που τον παραδίδουν, λένε: “Ελπίζουμε να μην έχετε άλλον άνθρωπο σαν και αυτόν”».
Ο στρατηγός Δημήτρης Ματαφιάς είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Οτζαλάν στην κοιλάδα Μπεκάα και είχε εκπαιδεύσει τους Κούρδους. Υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία γνωρίζουν ελάχιστοι.
ΥΓ: Δέκα χρόνια καταλυμένης εντολής στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας. Στο πλήρωμα του χρόνου ''κληρώνει'' !
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου