ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στον ανακριτή Χαλκίδας το ''γαλάζιο'' κύκλωμα των εφοριακών


Στον ανακριτή Χαλκίδας το ''γαλάζιο'' κύκλωμα των εφοριακών.Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος για το κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών. Αμφότερες αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ, ο συνήγορος υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι οι επιχειρηματίες έδιναν αυτοβούλως τα ποσά στους εφοριακούς. 

Οι δύο γυναίκες, είναι οι πρώτες εκ των επτά κατηγορουμένων που απολογήθηκαν για την υπόθεση του κυκλώματος διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αρνούμενες το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει απαγγελθεί εις βάρος τους. «Πλήρης άρνηση, όπου μιλάμε για ποσά που έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ, τίποτα άλλο», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αθανάσιος Τάρτης. 

Πάντως, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται επιχειρηματίας, ηλικίας 50 ετών, να καταβάλλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.

Από τους διαλόγους των εμπλεκομένων στην υπόθεση αποκαλύπτονται ο τρόπος δράσης του κυκλώματος, οι επαφές με τους επιχειρηματίες αλλά και ο τρόπος που μοιράζονταν τα χρήματα. Από μία εταιρεία φέρονται να ζήτησαν 20.500 ευρώ για τις «υπηρεσίες» των μελών του κυκλώματος, τα οποία πρέπει να τα μοιράσουν και μεταξύ τους.


Μετά την αποκάλυψη της δράσης του κυκλώματος των εφοριακών, πάντως, τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις σοκάρουν για τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

«Ειλικρινά δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα» , τόνισε ο επιχειρηματίας.

Επισήμανση: Δεδομένου ότι υφίσταται πρωτοφανής νοσηρότητα και παρακμή σε όλες τις βαθμίδες του κρατικού μηχανισμού από  δράσεις ''γαλάζιων'' στελεχών, απόρροια της πενταετούς διακυβέρνησης ενός κόμματος το οποίο απαρτίζεται και ψηφίζεται και από πληθώρα ατόμων με κατάλοιπα δοσίλογων, μαυραγοριτών, γερολαδάδων, κ.α., οφείλει η κοινωνία να συμβάλει όπου υπάρχουν τα κακώς κείμενα.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στον ανακριτή Χαλκίδας το ''γαλάζιο'' κύκλωμα των εφοριακών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">