ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γαλάζιες σημαίες 2024 και χρυσές δουλίτσες !


625 Ελληνικές ακτές, 18 μαρίνες και 9 τουριστικά σκάφη βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2024.

Οι πιο καθαρές παραλίες της Αττικής

Δήμος Γλυφάδας

Γλυφάδα

Γλυφάδα Α

Γλυφάδα Β

Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis

Βάρκιζα

Βούλα Α

Βουλιαγμένη

Δήμος Σαρωνικού

Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi

Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi

Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi

Δήμος Μαραθώνος

Μπρεξίζα

Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος

Διασταύρωση

Λίμνη

Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Αυλάκι

Δήμος Λαυρεωτικής

1ο Λιμανάκι Δασκαλειό Κερατέας/Solo Pino

Τι είναι η «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική».

Ασφαλώς κάθε κακοπροαίρετος, όπως ο υποφαινόμενος, έχει κάθε λόγο να αμφισβητεί πολλά και διάφορα, και ειδικότερα την «Εξαιρετική» ποιότητα υδάτων του Δήμου Γλυφάδας. 

Σας θυμίζω ότι, έπειτα από δεκαετίες που τα ύδατα της πόλης μας δεν ήταν «εξαιρετικής ποιότητας» και ουδέποτε είχαν λάβει ''γαλάζια σημαία'', δεδομένης της εκλογής τοπικής παρατάξεως στην οποία κατά συμπτωματικό τρόπο συμμετείχαν έμμισθα μέλη της eepf ( ''ΜΚΟ Προστασίας'' ) άρχισε να λαμβάνει συστηματικά τις ''γαλάζιες σημαίες''.

Το θέμα είναι ότι, ακόμα και έπειτα από το κρούσμα σημαντικής ρύπανσης - της μεγάλης πετρελαιοκηλίδας του 2017, λίγες ημέρες έπειτα της ρύπανσης είχαν δωθεί από την eepf ''γαλάζιες σημαίες'' στον Δήμο Γλυφάδας.

Είναι δεδομένο ότι γεννήθηκε μια σημαντική σχέση ανάμεσα σε στελέχη της φερόμενης ''αριστεράς'' με τον ''γαλάζιο'' δήμαρχο και απόρροια αυτής της σχέσεως πρέπει να είναι και οι ''γαλάζιες σημαίες''.

Τέλος, δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν η συγκεκριμένη παράταξη , στην οποία συμμετείχαν για λόγους προσωπικού συμφέροντος μέλη της ΜΚΟ eepf στις εκλογές του 2023 «εξαυλώθηκε», τα συμφέροντα των συμμετεχόντων καλά κρατούν, παράλληλα της προβοκάτσιας και της πλαστογραφίας μιας δεκαετίας.

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Θεωρείτε ότι «Εξαιρετικής» καθαρότητας υδάτων ακτές στο Ν.Αττικής είναι οι προαναφερόμενες και όλες οι υπόλοιπες είναι ''βρώμικες'' , η συντρέχουν περισσότεροι λόγοι για τις ''γαλάζιες σημαίες'' ;Ενδεικτικά: Στο Ελληνικό τα ύδατα είναι άλλου τύπου καθαρότητας σε σχέση με τον Άλιμο και την Γλυφάδα ,η ακόμα ''ψήνετε το κέϊκ''


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γαλάζιες σημαίες 2024 και χρυσές δουλίτσες ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">