ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πιο θερμός και ο Ιούλιος 2024


Μετά τον θερμό Ιούνιο έρχεται και θερμός Ιούλιος. 

Γιάννης Κουρδομένος: Οι ακραίες θερμοκρασίες που επικρατούν το 2024 αποτελούν απόρροια της ''κανονικότητας'' και της ''ανάπτυξης'' ΝΔ - Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ασπαστεί το δόγμα των νεοφιλελεύθερων σιωνιστών. Από την δεκαετία του 50 καταστρέφουν μεθοδικά τον πλανήτη μας στο όνομα της ''ανάπτυξης''.

Ως ο θερμότερος όλων των εποχών καταγράφεται ο φετινός Ιούνιος, με τον υδράργυρο να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Οδεύουμε σε έναν Ιούλιο ο οποίος μάλλον θα είναι ο θερμότερος όλων των εποχών. 

Από τη δεύτερη μέρα του Ιουνίου και μέχρι τώρα οι θερμοκρασίες στη χώρα μας, είναι συνεχώς πολύ πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και στην Αθήνα οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές τη νύχτα. 

Συνθήκες καύσωνα είχαν καταγραφεί και τον Ιούνιο του 2007 και του 2019, όχι όμως κατά το πρώτο κιόλας δεκαήμερο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν φέτος και τους 40 βαθμούς Kελσίου από τις αρχές Ιουνίου. 

Ακόμα πιο θερμός ο Ιούλιος, και όλα αυτά πριν ακόμα τελειώσει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ο Ιούλιος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ακόμα πιο ζεστός. 

Οι εποχικές προγνώσεις που έδιναν τον Ιούνιο πιο ζεστό από το κανονικό επαληθεύθηκαν. Τώρα οι προγνώσεις δίνουν και τον Ιούλιο πιο ζεστό από τα κανονικά, αρκετά πιο ζεστό μάλιστα, επομένως εκτιμούμε σε γενικές γραμμές ότι ο Ιούλιος θα είναι πιο θερμός από τον Ιούνιο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: H κλιματική κρίση είναι ήδη παρούσα, ενώ σταδιακά κάθε επόμενο χρόνο θα είναι και πιο χειρότερη σε επίπεδο κλίματος. Αναλογιστείτε ότι η ζημιά που έχουν κάνει και καθημερινά διευρύνεται για τον εύκολο πλουτισμό των επιτήδειων είναι μη αναστρέψιμη.

Σας γνωστοποιώ ότι, τα επόμενα χρόνια οι καύσωνες θα διαρκούν επί εβδομάδες με θερμοκρασίες στους 45 βαθμούς κελσίου. 

Περίπου  300 χιλιάδες χρόνια ύπαρξης του Homo sapiens , ενώ απαιτήθηκαν λιγότερα από 100 χρόνια ώστε το σύγχρονο ζώον που λέγεται άνθρωπος να καταστρέψει μη αντιστρέψιμα τον πλανήτη γη.

Ειδικότερα, τα χειρότερα ζώα - καταστροφείς που μπορώ να πιστοποιήσω ότι υπάρχουν γύρω μας βρίσκονται στα νότια προάστια Αττικής, και ειδικότερα στον Ο.Τ.Α Γλυφάδας, διότι, αντί να επανεξετάσουν τις πολιτικές επιβάρυνσης της κλιματικής αλλαγής, όπως ισχύει σε όλες τις προηγμένες πόλεις επενδύουν καθημερινά σε περισσότερο μπετόν και προσωπική κονόμα.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ''τους βρώμαγε'' να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο και διαμόρφωσαν πολιτικές, αντί για Πάρκο τόνοι μπετόν, real estate, ουρανοξύστες , καζίνο, mall, κ.α., καθώς και κλιματική επιβάρυνση. Το αντίστοιχο επί μια δεκαετία στην Γλυφάδα. Δεν έχουν αφήσει σπιθαμή δημόσιου χώρου χωρίς μπετόν και τοξικούς χημικούς ψευτοτάπητες. Επιπροσθέτως, υπάρχει μια σπιθαμή χώρου χωρίς τενεκέδες που καταναλώνουν μαζούτ ;

ΥΓ: Για όσους/ες στέκονται υποκριτικά στις προσβολές και ύβρεις του υποφαινόμενου τους καλώ να μου υποδείξουν ποιος άλλος την δεκαετία του 90 είχε κρούσει δημόσια τον κώδωνα  της επερχόμενης κλιματικής κρίσης, καθώς επίσης, τι χρειάζεται, και ποιοι/ες από εκείνη τη περίοδο εκμαύλιζαν για την προσωπική τους κονόμα.

# Ένας στερημένος λαός νεοελλήνων, ο οποίος αντί να ακολουθεί τα χνάρια των Ελλήνων παραμένει χιμπατζής. Δεν χρειάζεται τίποτα απ' όσα μεθοδεύουν συγκεκριμένα κέντρα ώστε να απομυζούν τα δις του λαού και της Ε.Ε. Η προτεραιότητα είναι ο κάθε ένας να συμβάλει έστω ένα λιθαράκι για το μέλλον που χρειάζεται, όμως, οι νεοέλληνες δεν είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Ειδικά στην εποχή του ίντερνετ αποτελούν μιμίδια των άλλων. 

# Πραγματική ανάπτυξη είναι να ζεις όσα πρέπει να ζήσεις, όπως πρέπει να τα ζήσεις, και σε καμία περίπτωση όσα σου επιβάλλουν άλλοι και τα μιμείτε κάθε ένας  ενώ καταστρέφει και ο ίδιος το περιβάλλον του τόπου του. 

# ΕΛΛΗΝΕΣ όσοι/ες διευρύνουν την καταστροφή ? Πατριώτες όσοι/ες άφησαν να ερημώσουν τα ελληνικά χωριά , είτε να γίνουν περιουσία έτερων προστρέχοντας στις μεγαλουπόλεις χτίζοντας και ρημάζοντας κάθε τμήμα γης με μπετόν , ενώ επιζητούν στη συνέχεια αποδράσεις σε μαγευτικές τοποθεσίες και παραλίες χωρίς καύσωνα και ζέστη ;

# Δεδομένου ότι γνωρίζω το επίπεδο νοοτροπίας και αντιλήψεως των νεοελλήνων, καθώς επίσης, ότι δεν αναλαμβάνουν πουθενά τις ευθύνες τους, τονίζω: Για την κλιματική κρίση προφανώς ευθύνονται μόνο οι άλλοι ; Και η κλιματική αλλαγή έρχεται εισαγόμενη απ' έξω ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πιο θερμός και ο Ιούλιος 2024 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">