ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ανασχηματισμός σας μάρανε !


Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με αυτά των εθνικών εκλογών του 2023, η Νέα Δημοκρατία έχασε 
«989.000» ψήφους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με τις πληροφορίες να σχεδιάζει ανασχηματισμό. 

Ακόμη πιο ισχυρά είναι τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και πριν από το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής, με πολλούς μάλιστα να λένε πως οι αλλαγές είναι «μονόδρομος» μετά το ηχηρό μήνυμα που εστάλη από τους πολίτες, που κατέβασαν το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στο χαμηλότερο επί εποχής Μητσοτάκη, ανεβάζοντας παράλληλα τα δεξιά κόμματα αθροιστικά σχεδόν στο 20%.

Χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ημέρα απολογισμού και αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, όμως, ο απολογισμός τους σε τρία κύρια σκέλη, και ειδικότερα το πρώτο είναι πλασματικός και ανταποκρίνεται στις δικές τους εκτιμήσεις - προσδοκίες χωρίς να ανταποκρίνεται στα ζητούμενα της κοινωνίας.

Ακόμα και ο ανασχηματισμός αποτελεί μια «παλαιολιθική» πρακτική χωρίς να διασφαλίζει ουσιαστικές μεταβολές σε επίπεδο διαφοροποιήσεων των ασκούμενων πολιτικών, απλά αναμορφώνει το image του κυβερνητικού σχήματος.

Από τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου στον  ανασχηματισμό του Ιουνίου τι θα αλλάξει επί της ουσίας ;Ο ανασχηματισμός σας μάρανε !

"Το μήνυμα δεν ελήφθη" , διότι , με αναλλαγή προσώπων - ατόμων - τα οποία διέπονται από ταυτόσημο επίπεδο νοοτροπίας και πρακτικών για την κοινωνία δεν πρόκειται να αλλάξει το ελάχιστο.

Θα αλλάξει ο Μανωλιός και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς

Πραγματική διαφοροποίηση θα προέκυπτε αν υπήρχε διάθεση από τη πλευρά του Μαξίμου - Πρωθυπουργού κάλυψης όλων των δίκαιων αιτημάτων της κοινωνίας σε όλους τους τομείς. Αυτό μπορούσε να ισχύσει με το ίδιο επιτελείο στελεχών. Άλλωστε είναι γνωστό από την εποχή διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι, ένας αποφασίζει και οι υπόλοιποι ακολουθούν.

Γιάννης Κουρδομένος





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ανασχηματισμός σας μάρανε ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">