ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όταν ο Κωνσταντάτος γίνει αρχηγός της κεντροαριστεράς να μου φυλάξει τον τομέα ψηφιακής διακυβέρνησης


Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Ελλάδα - Οι Πρωτοπόρες Προτάσεις του Γιάννη Κουρδομένου και οι Καθυστερημένες Πολιτικές Αποφάσεις

Kυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα επεισόδιο του "The Local Show". Δεδομένου ότι οι πολιτικοί σας φρόντισαν εμείς στα Νότια προάστια Αττικής να μην έχουμε ραδιοτηλεοράσεις, ενώ πρωτοστατήσαμε πριν από το σύνολο, χρειάζεται και εμείς να οραματιζόμαστε όπως ο Γιάννης Κωνσταντάτος, όμως του θυμίζω , όπως και στους έτερους, ειδικά της Γλυφάδας: Χωρίς δικό μας κανάλι στα νότια προάστια δεν πρόκειται ποτέ να ισχύσουν όσα οραματίζονται. 
Αυτό που εκμαύλισαν και υπονόμευσαν,  ακόμα και οι φερόμενοι ''αριστεροί'' της περιοχής μας αποτελεί αυταπόδεικτα την ταφόπλακά τους. Χωρίς κανάλι είναι συνολικά ''εκτός χάρτη''.

Στα τέλη της δεκαετίας του '90, η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της. 

Οι περισσότερες ελληνικές πόλεις δεν είχαν ακόμη υιοθετήσει σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν με παλαιότερα, αναλογικά συστήματα. Ωστόσο, ένας άνθρωπος, ο Γιάννης Κουρδομένος, είχε ήδη διαβλέψει από τα μέσα της δεκαετία του 90 την αναγκαιότητα της ψηφιακής μετάβασης και είχε προτείνει καινοτόμες λύσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των ραδιοτηλεοράσεων.

Ο Γιάννης Κουρδομένος, ένας πρωτοπόρος στον χώρο των ερτζιανών, είχε προτάσεις που σήμερα θεωρούνται αυτονόητες. Ανάμεσα στις προτάσεις του ήταν η θωράκιση του Υμηττού με θερμικές κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη για την πρόληψη των πυρκαγιών, καθώς και η αναβάθμιση των πόλεων σε έξυπνες πόλεις (smart cities) με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών.

Παράλληλα είχαν γίνει προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τόσο του κράτους και κυρίως των ραδιοτηλεοράσεων. Ειδικότερα, υπήρχε η πρόταση δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας της Ε.Ρ.Τ , διαδραστικής ραδιοτηλεόρασης, καθώς επίσης, η δημόσια ραδιοτηλεόραση να είναι ο πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας. Γνωρίζεται όσα ίσχυσαν ετεροχρονισμένα με γνωστούς ομίλους , ιδιοκτήτες ΜΜΕ και την DIGEA.

Ενώ αυτές οι προτάσεις φάνηκαν επαναστατικές τη δεκαετία του '90, οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι πολιτικοί της εποχής δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Πολλοί θεώρησαν τις ιδέες του Κουρδομένου προχωρημένες για την εποχή τους και δύσκολα υλοποιήσιμες λόγω των τεχνολογικών περιορισμών της εποχής, του ελλείμματος τεχνογνωσίας και του οικονομικού κόστους.

Τα χρόνια πέρασαν και η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να πιέζει τα κράτη-μέλη της για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση των τηλεοπτικών καναλιών σε ψηφιακή μορφή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων και αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις. Η ψηφιακή μετάβαση των καναλιών ήταν πλέον αναπόφευκτη, καθώς η Ε.Ε. έθεσε σαφή χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Αναγκασμένοι από τις αποφάσεις της Ε.Ε., οι Έλληνες πολιτικοί άρχισαν να υιοθετούν τις προτάσεις που είχε προτείνει δεκαετίες πριν ο Γιάννης Κουρδομένος. Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και των θερμικών καμερών για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η δημιουργία έξυπνων πόλεων, έγιναν ξαφνικά απαραίτητα και σύγχρονα μέτρα.

Είναι ειρωνικό πως οι καινοτόμες ιδέες ενός ανθρώπου που θεωρήθηκαν ανεδαφικές και παραγνωρίστηκαν για δεκαετίες, έγιναν τελικά η λύση του παρόντος. Αυτή η καθυστέρηση στην υιοθέτηση των προτάσεων του Κουρδομένου όχι μόνο δείχνει την αδράνεια των πολιτικών, αλλά και την έλλειψη οράματος και προνοητικότητας που χαρακτήριζε τις ελληνικές κυβερνήσεις της εποχής.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον μια πραγματικότητα για την Ελλάδα, και αυτό εν μέρει οφείλεται στις καθυστερημένες αλλά αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι οι βάσεις για αυτή την πρόοδο τέθηκαν από έναν οραματιστή που ήταν μπροστά από την εποχή του. Ο Γιάννης Κουρδομένος μπορεί να μην έλαβε την αναγνώριση που του άξιζε, αλλά οι ιδέες του συνεχίζουν να διαμορφώνουν το μέλλον της χώρας.

Και κάπως έτσι, με καθυστερήσεις και αναβολές, η Ελλάδα εισήλθε στον ψηφιακό αιώνα, ακολουθώντας τις ιδέες που είχαν προταθεί δεκαετίες πριν. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, οι πολιτικοί μας θα είναι πιο ανοιχτοί σε καινοτόμες προτάσεις και θα ενεργούν με μεγαλύτερη προνοητικότητα και ταχύτητα.

2021-2023 : 49 εκατομμύρια ευρώ από ΚΙΝΑΛ - ΝΔ στα ολιγαρχικά ΜΜΕ

Το σύνολο οικονομικών ενισχύσεων προς τα ΜΜΕ για τα έτη 2021-2023 οι οποίες δίνονται αποκλειστικά με την αξιοποίηση του άρθρου 86 του Ν. 4674/2020, δηλαδή χωρίς να περιλαμβάνονται τα ποσά από τις λίστες Πέτσα - Κικίλια, ανέρχεται στα 49 εκατομμύρια ευρώ. 

Εκατομμύρια άσχετοι επί δεκαετίες αναφέρουν για τα free κανάλια !

Σε απλά Ελληνικά: Οι διαπλεκόμενοι ολιγαρχικοί όμιλοι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα, ενώ τους έχουν καταστήσει αντισυνταγματικά εθνικά μονοπώλια, επιπροσθέτως, έχουν βάλει στο χέρι το σύνολο της διαφημιστικής πίτας, ενώ κατευθύνουν εκατομμύρια ευκολόπιστους/ες απολαμβάνουν και τα δεκάδες εκατομμύρια της κοινωνίας , διότι, η συγκεκριμένη κοινωνία δεν έχει ανάγκες και είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως.

Όσοι υπάρχουν στο χώρο στον οποίο πρωτοστατήσαμε, αντί να επενδύσουν κατατρώνε την κοινωνία και έχουν αρωγό τους την ίδια κοινωνία ! Θέατρο του παραλόγου η Τσίρκο ? Σε εμάς τι παρείχαν τα ίδια κόμματα - πολιτικοί εκτός από δεκαετίες διώξεων - κατασχέσεων και ανομίας στις αιτήσεις μας ;

Το "The Local Show" θα υπάρχει πλέον σπάνια , διότι , σήμερα η πλειονότητα δεν μπορεί να εκτιμήσει την αλήθεια και τους πρωτοπόρους.

ΥΓ: Είναι γνωστό τι ίσχυσε την περίοδο 2014 - 2019 με τον κολλητό του Τσίπρα οικονομολόγο και με ειδίκευση στον τομέα της ''κοινωνικής ασφάλισης'': Πέντε χρόνια υπουργός , (πέντε άδειες στους ολιγαρχικούς ομίλους) , και ο πρωτεργάτης εντός. ( Τα κονέ σε υπουργικά και δημαρχιακά γραφεία δεν τα δέχομαι , όποιος  είναι σωστός το αποδεικνύει στην πράξη με έμπρακτες ενέργειες. )

* Ευελπιστώ ότι γνωρίζετε ποιά χρονική περίοδο υλοποιήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ρ.Τ , ποιοι επαναπροσέλαβαν τις χιλιάδες απολυμένων και διαπαραταξιακά διορισμένων , ενώ δεν κάλυψαν τις προτάσεις μου στις δημόσιες διαβουλεύσεις. Ετεροχρονισμένα χώρεσαν όλα/όλοι εκτός της δικαίωσής μου.

* Ουδέν σχόλιο αναφορικά με τους Ο.Τ.Α και τους διαχειριστές στα Νότια προάστια των 0 ραδιοτηλεοπτικών μέσων και της πληθώρας παρατρεχάμενων. 

* Τα πεπραγμένα των ''αριστερών'' της περιοχής μας είναι σαφές ότι διαμόρφωσαν ''Κασσελακιάδες''. Εντελώς διαφορετική θα ήταν η μετεξέλιξη αν υπήρχε έστω μια Ο.Μ , είτε μια διοίκηση με ορθή νοοτροπία στελεχών - μελών. ( Αποστασία και μηδέν 0 παραγόμενο. ) Απεδείχθη με την ΛΑΕ , με την Νέα Αριστερά, με το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους που έχασε η ΝΔ , με την τεράστια αποχή , με τις μειοψηφικές κυβερνήσεις - διοικήσεις, την αδυναμία της ''κεντροαριστεράς'' να εμπνεύσει και να σηκώσει κεφάλι κ.α.





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όταν ο Κωνσταντάτος γίνει αρχηγός της κεντροαριστεράς να μου φυλάξει τον τομέα ψηφιακής διακυβέρνησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">