ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Μαύρα ταμεία και μαύρα χάλια»


Πολιτική ένδεια

Στον τόπο που γεννήθηκε η πολιτική και η σκέψη, ζούμε εδώ και δεκαετίες, και κυρίως τα τελευταία χρόνια , τον εξευτελισμό της πολιτικής και την αποσάθρωση της σκέψης. Η πλειονότητα απέχει , ενώ οι 300 της βουλής, κυρίως οι κυβερνώντες αποτελούν απόρροια μιας μειοψηφίας ημετέρων και εθνικών υπονομευτών.

Φαιδρότητα και καιροσκοπισμός πάνε πακέτο. 

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Έτσι είναι η Ελλάδα.»

Στο μέτρο που ο καιροσκόπος ενδιαφέρεται , κυρίως για το συμφέρον του, δεν δεσμεύεται από τις απαιτήσεις του ρόλου του και δεν νοιάζεται να προσδώσει συνοχή και διάρκεια. Σε µια ώριμη δημοκρατία, εξοστρακίζεται. Σε µια ανώριμη επιβραβεύεται. 

Η πολιτική είναι ο διαυγής αναστοχασμός πάνω στους θεσμούς της κοινωνίας και τις επιλογές που καλούμαστε συλλογικά να κάνουμε.  Απαιτείται λογική σκέψη, αμοιβαία κατανόηση, δημόσια λογοδοσία, και έγνοια για  το κοινό καλό. Η πολιτική µας ζωή δεν χαρακτηρίζεται από αυτά.  

Τόσο εθνικά όσο και τοπικά καιροσκόποι, ψεύτες, κάπηλοι, υπονομευτές, και συνεχιστές του μαυρογιαλούρου. Χτίζουν μεθοδικά το πελατειακό τους σύστημα, ανακυκλώνουν τα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας, ενώ μας προκαλούν εμετό, αηδία, αποστροφή.

«Μαύρα ταμεία και μαύρα χάλια»

Μαύρα ταμεία ίσον πολιτικοί μαυρογιαλούροι , παράγκες, αναξιοκρατία, διαπλοκή, διαφθορά, ανάξιος πλουτισμός των λίγων, μια μειοψηφία προνομιούχων, εκατομμύρια αηδιασμένων επιστημόνων μεταναστών, και ουσιαστικά κατάλυση του πολιτεύματος.

Επί της ουσίας από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους ανακυκλώνουν τα κατάλοιπα της τουρκοκρατίας, ρουσφέτι, μπαξίσι, τσιράκι, ενώ διατείνονται παράλληλα ότι είναι και Ευρωπαίοι. «Δυο ποδάρια σε ένα τσαρούχι δεν χωρούν».

Θαύματα στις μέρες μας δεν γίνονται. Είτε θα προκύψει εξορθολογισμός και δίκαια αντιμετώπιση του συνόλου της κοινωνίας, είτε τα αστικά πολιτικά κόμματα της χώρας μας είναι καταδικασμένα να ψοφήσουν.

Δήμος Γλυφάδας: Ενώ αδιαφανώς εξυπηρέτησαν χιλιάδες, συμπαραταξιακούς τους, κάθε στέλεχος άλλων παρατάξεων, κάθε τυχάρπαστο και κακοποιό τύπου « Καραχάλιος Καλύβια Αττικής » καθώς και πληθώρα αργόμισθων,  επέλεξαν από κοινού να συνεχίσουν το έγκλημα όλων των προκατόχων τους λόγω των μαύρων ταμείων της κομματοκρατίας.

Ειδικότερα: Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα ξεπουλημένο αστικό κόμμα από τους γνωστούς ολιγάρχες της χώρας μας και αυτό δεν είναι κοινό μυστικό. Από την εποχή διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Αλαφούζοι και λοιποί παρείχαν εκατομμύρια ενίσχυση των μαύρων ταμείων της ΝΔ. Όσοι παρέχουν τα χρήματα κάνουν ψυχικό, η επί της ουσίας κινούν τα νήματα για το στενό τους προσωπικό συμφέρον σε μια σάπια νεοελληνική κοινωνία ;

Υπάρχει πλέον τσίπα, φιλότιμο, μπέσα, ιδεώδη, αρχές η μήπως αποκλειστικά καιροσκοπισμός και ένα έθνος ντροπής και κατάντιας ;


Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Δέκα χρόνια προβοκάτσια στον Δήμο Γλυφάδας. 

2014 - 2024 :Μια δεκαετία χιλιάδων εξυπηρετούμενων, αργόμισθων, παρατρεχάμενων κ.α., και αντί εκπροσώπησης της εντολής χιλιάδων δημοτών μια μειοψηφική διοίκηση απόρροια του πελατειακού συστήματος της Νέας Δημοκρατίας η οποία εκληματεί κατά της τοπικής δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινωνίας.

# Οι καλοταϊσμένοι από τα χρήματα της τοπικής προβοκάτσιας έχουν συστήσει από το 2014 μια σειρά από ''γαλάζιες'' τοπικές παράγκες ανήθικου γλυψίματος και συστημικής προπαγάνδας, ενώ σε κάθε τοπικό καφέ στέκονται μέρα νύχτα οι μπάστακες του πελατειακού συστήματος ώστε μην τυχόν και αλλάξει το καθεστώς της τουρκοκρατίας !

# Γνωρίζουμε πληθώρα περιπτώσεων με ονόματα και διευθύνσεις και επί δεκαετία δείξαμε ανωτερότητα, όμως, συνολικά είναι κοινής θλιβερής νοοτροπίας. Πόσο εξευτελιστικό είναι, όσοι/ες επί δέκα χρόνια διαβιούν με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου των συμπολιτών μας να παριστάνουν τους ανήξερους της ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ

# Παρεμπιπτόντως, πόσοι/ες έχουν ξεχάσει τα γραφεία της ΕΠΕΝ στην πλατεία Καραϊσκάκη και τα ίδια άτομα που παρουσιάζονται στις μέρες μας ως ''δημoκράτες'' ;To αναφέρουμε, διότι, η Χούντα αποτέλεσε το έναυσμα ώστε να απλώσω την κεραία και να λειτουργήσει την δεκαετία του 70 - 80 ο ραδιοφωνικός σταθμός , η κεραία του οποίου τότε έφτανε μέχρι τα γραφεία του χουντικού κόμματος. 

# Τα γραφεία του χουντικού κόμματος έκλεισαν,όμως, η χούντα παραμένει επικαλυμμένη, και όχι μόνο παραμένει, παράλληλα έχει και αλληλέγγυους συνεργούς, από ''αναρχικούς'' μέχρι και τους ''αριστερούς'' ! Δέκα χρόνια μούγκα στη στρούγκα , και αντί ΕΛΛΗΝΕΣ και αμεσοδημοκράτες της ζούλας χιμπατζήδες με μόστρες στα F/B και σιωπή ιχθύος. ''Τα καλύτερα είναι μπροστά'' αναφέρει το τέκνο του κομματικού σωλήνα, άρα με δεδομένη την προβοκάτσια δέκα ετών τι κάνετε ?  Ξεπουλήμενη η ΝΔ για τα «Μαύρα ταμεία» ξεπουλημένοι και εσείς ;

Το μήνυμα της αποχής πέρασε, αυτοί αμετανόητοι, ΕΣΕΙΣ τι κάνετε ; 

Ακόμα και όσοι/ες αποστασιοποιούνται - απέχουν στηρίζουν ενεργά τους κρατούντες, δεδομένου ότι κάθε φορά, ακόμα και από την μειοψηφία αυτοί εκλέγονται. Αναφορικά με τις «χεσμένες φωλιές» ουδέν σχόλιο, διότι, αυτοί/ες είναι χειρότερα χάλια από τα «Μαύρα ταμεία» και τα μαύρα χάλια των κομμάτων. Όσοι/ες επιδιώκουν πραγματικά αλλαγή και διαφοροποιήσεις το αποδεικνύουν στη πράξη με την στάση ζωής τους, ενώ εσείς δεχτήκατε όσους ξεπούλησαν την εντολή μας, και παράλληλα τα πάντα όλα, αντί να είστε μπροστάρηδες με κινήσεις πολιτών της τοπικής κοινωνίας αντί των κομμάτων. 

# Ήρθε η εποχή που η αλλαγή γίνετε και χωρίς κόμμα, τι κάνετε ;Εσαεί θα παραμένετε ραγιάδες - υπονομευτές της λαϊκής εντολής που κατέλυσαν με δόλο και σκοπιμότητα,ενώ είναι δεδομένες οι ''γαλάζιες'' τοπικές παράγκες και ο εύκολος πλουτισμός των συμμετεχόντων κλακαδόρων;Καλύπτεστε με τα εργάκια βιτρίνας , τους τοξικούς τάπητες ,τους φοίνικες βραζιλίας σε ένα τμήμα της πόλης και τους τόνους μπετόν ;Με 1.5 εκατομμύριο ευρώ η Γλυφάδα θα είχε γίνει δάσος από το ένα άκρο της μέχρι το άλλο και ήδη θα είχαμε ρίξει την θερμοκρασία τέσσερις βαθμούς.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Μαύρα ταμεία και μαύρα χάλια» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">