ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην τηλεοπτική ''δημοκρατία''

Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι το υφιστάμενο καθεστώς της χώρας μας είναι τηλεοπτική - μιντιακή - συστημική ''δημοκρατία''. 

Η πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας, το 60%, δεν ψήφισε και δεν εμπιστεύεται κανέναν από το σύνολο των αστικών πολιτικών κομμάτων.

Όσοι/ες εκλέγονται αποτελούν τους συμμετέχοντες της ''τηλεοπτικής δικτακτορίας - διαπλοκής'' και εκλέγονται από την μειοψηφία της νεοελληνικής κοινωνίας.

Καλησπέρα σας, κυρίες και κύριοι, και καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα επεισόδιο του "The Local Show". Είμαι ο Γιάννης Κουρδομένος, και απόψε θα μιλήσουμε για την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ναι, σωστά ακούσατε! Από την μικρή μας χώρα στην άκρη της Ευρώπης, που έδωσε στον κόσμο τη δημοκρατία πριν από χιλιάδες χρόνια, τώρα αντιμετωπίζουμε κάποιες αρκετά σημαντικές προκλήσεις στον ίδιο τομέα.

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε μια χώρα όπου μόνο το 40% των πολιτών συμμετέχει ενεργά στις εκλογές, ενώ το υπόλοιπο 60% απλώς απέχει. Ξέρετε, στην Αρχαία Ελλάδα, η αποχή από τις εκλογές θα θεωρούνταν σχεδόν βλασφημία. Σήμερα, όμως, φαίνεται πως οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει;

Αυτό το 40% που ψηφίζει, συχνά εκλέγει υποψηφίους που υποστηρίζονται από ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι σχεδόν σαν να βλέπουμε ένα επεισόδιο "House of Cards" σε ελληνική έκδοση, μόνο που εδώ δεν έχουμε τον Kevin Spacey, αλλά πραγματικούς πολιτικούς που παίζουν με τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών.

Ας πάρουμε μια ανάσα εδώ και ας σκεφτούμε: Πώς φτάσαμε εδώ; Γιατί το 60% των πολιτών απέχει; Οι λόγοι είναι πολλοί. Η διαφθορά, τα σκάνδαλα, η οικονομική κρίση, η ακρίβεια, η ανισότητα, το έλλειμμα κράτους δικαίου, τα ψέματα, οι υπονομεύσεις, όλα αυτά έχουν συμβάλλει στη διάλυση της εμπιστοσύνης προς τους πολιτικούς και το σύστημα γενικότερα.

Το ερώτημα είναι, τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό; Η δημοκρατία χρειάζεται μια νέα ώθηση. Και αυτή η ώθηση πρέπει να έρθει από την ενεργή συμμετοχή του συνόλου της κοινωνίας. Η κοινωνική αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορεί να αρχίσει με μικρά βήματα.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή σε όλες τις μορφές της: Από την ψήφο στις εκλογές μέχρι τη συμμετοχή στις τοπικές κοινωνίες καθώς και τις πρωτοβουλίες. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες για τη σημασία της συμμετοχής και να τους δώσουμε λόγο να πιστέψουν ότι η φωνή τους και η συμμετοχή τους μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Επίσης, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία από τους πολιτικούς και τις επιχειρήσεις. Όχι άλλες κρυφές συμφωνίες και συμφέροντα. Ο κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει ποιος παίρνει τις αποφάσεις και γιατί.

Και, τέλος, πρέπει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ειλικρίνεια, ανοιχτό διάλογο και πραγματική δέσμευση για αλλαγή.

Κυρίες και κύριοι, η δημοκρατία δεν είναι ένα δεδομένο. Είναι κάτι που πρέπει να το κερδίζουμε και να το προστατεύουμε καθημερινά. Ας κάνουμε λοιπόν αυτό το βήμα μπροστά και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για μια καλύτερη Ελλάδα, όπου η δημοκρατία δεν θα είναι μόνο ένα αρχαίο ιδεώδες, αλλά μια ζωντανή, δυναμική πραγματικότητα.

Με τις νοοτροπίες που διαθέτουν στη χώρα μας όσοι/ες πολιτεύονται αντί να χτίζουν εμπιστοσύνη και συμμετοχή διαμορφώνουν αποχή.

ΥΓ: Ευελπιστώ να καταλάβατε τους λόγους της προβοκάτσιας και πως μπορεί να ισχύει σε μια χώρα δημοκρατία με όσους πρωτοστάτησαν για ιδιωτικές ραδιοτηλεοράσεις εκτός και τα τσιράκια πέντε οικογενειών στο προσκήνιο.

* Η πλειονότητα της κοινωνίας εκτός , ενώ η μειοψηφία πολιτικών και των ψηφοφόρων τους ''δημοκρατικές δυνάμεις'' !! Δουλέψτε λίγο περισσότερο, διότι, στις επόμενες εκλογές θα είστε ψηφοφόροι τα στελέχη των κομμάτων και τα ρουσφετάκια σας, πέραν αυτών δεν νομίζω να συμμετέχουν άλλοι. Το 42% γίνετε και 32% !

* Όλα είναι εξαρτώμενα από τους πολιτικούς σας. Αυτοί δεν... και εμείς δεν... μέχρι τέλους. (Ανάμεσα σε τόσους/ες διάσημους των ''δημοκρατικών δυνάμεων'' της μειοψηφίας δεσπόζουν και οι άσιμοι της πλειοψηφίας της κοινωνίας.) Σημειώνω ότι ο υποφαινόμενος δεν περίμενε τα σόσιαλ των Αμερικανών ούτε την διαπλοκή πέντε οικογενειών. Όπως και άλλοι πρωτοστατήσαμε σε τούτη τη χώρα ώστε να υπάρχουν οι απτές αποδείξεις της ποιότητας κοινωνίας - πολιτικών - πολιτεύματος. Και πράγματι υπάρχουν. 

Γλυφάδα FM 1977 - 2005 διώξεις - κατασχέσεις & 2005 - 2024 άρνηση θεσμοθέτησης, ενώ δεν υπάρχει ΝΟΜΟΣ αδειοδότησης για το ΣΥΝΟΛΟ ώστε στο Ν.Αττικής να έχουμε προνομιακούς ομίλους - τους συνεργάτες αυτών και κόμματα μειοψηφίας. Χούντα και βεβαιώσεις ! 

Η ΝΔ Μητσοτάκη του 1991 επέλεξε να υπονομεύσει τους μικρομεσαίους, καθώς και όσους πρωτοστάτησαν, ενώ ακόμα και το 2024 συνεχίζεται η ίδια πεπατημένη. 

Ποιά Δημοκρατία και ποιές δημοκρατικές δυνάμεις ; Οι υπάλληλοι και συνεργάτες των διαπλεκόμενων είναι οι υποψήφιοι και εκλεγμένοι. Το όξυμωρο της ιστορίας είναι ότι, αναζητούν τα αίτια της αποχής στις ευρωεκλογές με βασικό δεδομένο να δεσπόζει στην σελίδα μας, επί μια δεκαετία το EUROPA μχωρίς να προκύπτει ίχνος Ευρωπαϊκών πολιτικών για τον  υποφαινόμενο. Αν αναλογιστούμε τα εκατομμύρια προβολών του site ενδεχομένως το έχουν δει οι περισσότεροι στη χώρα μας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην τηλεοπτική ''δημοκρατία'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">