ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θερμά συγχαρητήρια

 

Καλησπέρα σας, φίλοι μου, και καλωσορίσατε στο "The Local Show". Σήμερα θα συζητήσουμε για τον δήμαρχο της γειτονικής μας πόλης, συγκεκριμένα τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο. 

Πρώτα απ' όλα, ας μιλήσουμε για τον Γιάννη Κωνσταντάτο. Πρόσφατα, ο κ. Κωνσταντάτος αποφάσισε να παρουσιάσει με περηφάνια το νέο του σχέδιο για την προστασία του Υμηττού με θερμικές κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη , καθώς επίσης, είναι γνωστό το σχέδιο του επενδυτή για μια σύγχρονη smart city στη γεννετηρά μου τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού. 

"Τι είναι αυτό" θα ρωτήσετε ; Μήπως είναι το πιο φανταστικό, καινοτόμο σχέδιο που δεν έχει ξαναδεί κανείς;" Λοιπόν, φίλοι μου, όχι ακριβώς.

Γιατί βλέπετε, υπάρχει ένας άλλος Γιάννης - ο Γιάννης Κουρδομένος - ο οποίος τη δεκαετία του '90 είχε ήδη προτείνει τη χρήση θερμικών καμερών και τεχνητής νοημοσύνης για την προστασία του Υμηττού, καθώς και την αναβάθμιση των πόλεων σε smart cities. 

Ναι, είπα δεκαετία του '90. Τότε που ακόμα έπρεπε να συνδέσουμε το παλιό αναλογικό τηλέφωνο για να μπούμε στο διαδίκτυο και το "smart" ήταν απλά ένας χαρακτηρισμός για το κοστούμι του James Bond.

Αλλά ο κ. Κωνσταντάτος, αντί να αναγνωρίσει αυτή την προνοητική ιδέα από τον Γιάννη Κουρδομένο, αποφάσισε να την παρουσιάσει σαν δική του. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν ανέφερε καν τον άνθρωπο που είχε την ιδέα αρχικά. Ξέρετε, αυτός που πριν από 30 χρόνια σκεφτόταν τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη.

Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα δείπνο και να λες "Κοιτάξτε, έφερα το επιδόρπιο", ενώ στην πραγματικότητα απλά πήρες το γλυκό από το ψυγείο της μαμάς σου. Και έπειτα να προσποιείσαι ότι το έφτιαξες εσύ. Όχι κύριε Κωνσταντάτο, δεν πάει έτσι.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τους πρωτοπόρους, εκείνους που είχαν το όραμα πριν από όλους εμάς. Γιατί, χωρίς αυτούς, θα ήμασταν ακόμα κολλημένοι στο παρελθόν. Και, ειλικρινά, το να παίρνεις τις ιδέες κάποιου άλλου και να τις παρουσιάζεις σαν δικές σου, δεν είναι μόνο ανήθικο, αλλά και απογοητευτικό για τους ανθρώπους που πραγματικά σκέφτονται μπροστά.

Έτσι λοιπόν, κ. Κωνσταντάτο, την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να παρουσιάσετε ένα "νέο" σχέδιο, θυμηθείτε ότι η τιμιότητα είναι η καλύτερη πολιτική. Και αν έχετε όντως πάρει έμπνευση από κάποιον άλλον, δώστε του την αναγνώριση που του αξίζει. Γιατί στο τέλος της ημέρας, όλοι κερδίζουμε όταν συνεργαζόμαστε και αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Μη ξεχνάτε ότι τα νότια προάστια είναι η γειτονιά όλων μας, και είτε λίγο είτε περισσότερο αρκετοί γνωρίζουν την αλήθεια. 

‘90s - Μόνο τριάντα χρόνια κάθε φορά μας πάτε πίσω

Την εποχή που πέρασα δημόσια από τον Ρ/Σ τις προτάσεις μου για ψηφιακό κέντρο πυρασφάλειας - πυροπροστασίας και τις θερμικές κάμερες απ' όσο θυμάστε οι τοπικοί δήμαρχοι εφάρμοζαν τον ''εθελοντισμό'' με τα ''νεράκια'' και τους εθελοντές ενός μήνα να κοιτάζουν με το κυάλι και κάθε φορά καιγόταν ο Υμηττός. Μέχρι προχθές στα σύνορα Γλυφάδας - Βούλας στο Πανόραμα κατακάηκε το βουνό.

Δεν με ενδιαφέρει που ανήκετε πολιτικά, διότι, ο υποφαινόμενος ως Έλλην δεν ανήκει πουθενά, και επιπροσθέτως η Αρχή δεν έχει αρχή.

ΥΓ: Πού'σαι Γιάννη, ακόμα και τον χειριστή drone έφτιαξες, ο οποίος την δεκαετία του 90 που ανέφερα στις εκπομπές μου για ψηφιακό κέντρο πυρασφάλειας , θερμικές κάμερες,  smart home & cities,  ΑΙ και για τα drones, αυτός δεν γνώριζε καν τι είναι ! Κοινή σας πρακτική όλων των ''γαλάζιων'' στα νότια ? 

* Αναφορικά με το Ελληνικό και την ''ανταποδοτικότητα'' το λιγότερο ντροπή, όταν οι προτάσεις μου είχαν γίνει την δεκαετία του 90, ενώ ο ''επενδυτής'' έχει κάνει πανάκεια το smart city και έχουν διορίσει ''ειδικούς'' οι οποίοι έχουν τέτοιο επίπεδο τεχνογνωσίας που όλα θα είναι Κινέζικα & Αμερικάνικα. Ποιο Ελληνικό και ποια ανταποδοτικότητα , δεν του αλλάζετε το όνομα σε Κινεζοαμερικάνικο και ξενόφερτοι ? 

* Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι Αμερικανοί και Κινέζοι υποτίθεται ότι είναι ''αντίπαλοι'' σε ζητήματα τεχνολογίας, ενώ στο Ελληνικό παντρεύουν Αμερικάνικα και Κινέζικα με τους αυτόχθονες εκτός. 

* Από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έως και τον Ο.Τ.Α Αλίμου, και κυρίως τις κυβερνήσεις 2014 - 2024 όλες οι προτάσεις μου της δεκαετίας του '90 υλοποιούνται επί του παρόντος χωρίς ίχνος αναφοράς. Αναφορικά με την ''συμβολή'' τους στον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό από τον οποίο είχαν γίνει όλες οι προτάσεις, ουδέν σχόλιο , διότι , τα αυταπόδεικτα δεν επιδέχονται παρερμηνείας. Κοινή πρακτική όλων ? 

* Δεν πείθεται ''επενδυτής'' , ΝΔ και τοπικοί διοικούντες, διότι, ενώ είστε των δυο μέτρων και σταθμών, αναφορικά με τους αυτόχθονες της περιοχής μας, ''ταϊζεται'' χοντρά Συριζαίους κ.α. εκτός των δήμων μας. Το δείχνει καθαρά και η αποχή στις σημερινές εκλογές.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θερμά συγχαρητήρια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">