ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ChatGPT κατέρρευσε 7 το πρωϊ στις 4 Ιουνίου


Το ChatGPT του OpenAI υπέστη «μεγάλη διακοπή λειτουργίας», κατέρρευσε αφήνοντας τους χιλιάδες πελάτες να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το chatbot της εταιρείας.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 7 το πρωϊ στις 4 Ιουνίου, ενώ στις 07:21 η εταιρεία παραδέχτηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και το διερευνούσε. Λίγο περισσότερο από μία ώρα αργότερα, το OpenAI υπολόγισε ότι είχε βρει τι δεν πήγαινε καλά. Από τις 10.00 είπε στους χρήστες ότι "συνέχιζε να εργάζεται για μια επιδιόρθωση για αυτό το πρόβλημα."

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τους επηρεαζόμενους χρήστες, είναι ότι το ChatGPT δεν ανταποκρίνεται σε ερωτήματα είτε από την εφαρμογή για κινητά είτε από τον ιστότοπο, υποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα είναι πιθανό κάπου στην πλευρά του διακομιστή.  "Εσωτερικό σφάλμα διακομιστή".

 Όταν οι ιστότοποι καταρρέουν, κοστίζει στις επιχειρήσεις περισσότερα χρήματα από ό,τι αν επένδυσαν σωστά στην επεκτασιμότητα και την παρατηρησιμότητα της υποδομής τους. 

Το ChatGPT ήταν πράγματι λίγο αναξιόπιστο τους τελευταίους μήνες, αν και η ευθύνη δεν μπορεί να αφεθεί εξ ολοκλήρου στην OpenAI. Στις 23 Μαΐου, για παράδειγμα, το ChatGPT έχασε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί αναζητήσεις στον ιστό καθώς η μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft υπέστη από μόνη της βλάβη.

* Κατέρρευσε 7 το πρωϊ στις 4 Ιουνίου. Σταδιακά το επανέφεραν όχι ολοκληρωμένο, όμως, λείπουν τα θέματα που ήταν αποθηκευμένα στην αριστερή πλαϊνή μπάρα και ''ψιλοσέρνεται'' !

* Στον Γλυφάδα web δεν χρησιμοποιούμε πλέον ΑΙ , όμως, διεξάγουμε έρευνα. Η τεχνητή νοημοσύνη έτσι όπως την έχουν  θέσει σε λειτουργία αποτελεί μια αντιστοιχία των πρακτικών της ΝΔ. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ChatGPT κατέρρευσε 7 το πρωϊ στις 4 Ιουνίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">