ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η μεταμόρφωση της πλατείας Καταλονίας του Παρισιού ( video )


Τα σχέδια στην Γαλλία εν μέσω κλιματικής αλλαγής είναι να καλύψουν έως και το ήμισυ του Παρισιού με ένα «αστικό δάσος».

Ήδη έκαναν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, με τη φύτευση ενός μικροδάσους 478 δέντρων στην πλατεία Καταλονίας του Παρισιού.

Η Place de Catalogne στα νότια της πόλης φυτεύτηκε με βελανιδιές, κερασιές , καρυδιές κ.α δέντρα ως μια πρώτη σημαντική δράση για τη μείωση της καλοκαιρινής ζέστης και την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα μέσω του πρασίνου στη πόλη.

Μέχρι το 2030, το Παρίσι ελπίζει να έχει το 50% της επιφάνειας του εδάφους του να καλύπτεται από υδατοδιαπερατές επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων πράσινων στεγών, λεωφόρων, μίνι-κήπων και νέων πάρκων.


Οι νέες φυτεύσεις καταδεικνύουν γιατί το αστικό σχέδιο δασών του Παρισιού είναι πολύ απαραίτητο.
Εκτιμούν ότι, καλύπτοντας το 60% της επιφάνειας της πλατείας με φυτεμένες περιοχές δέντρων - φυτών, μπορούν να μειώσουν τις υψηλές θερμοκρασίες έως και 4 βαθμούς Κελσίου (7,2 Φαρενάιτ).

Αναφορικά με τα νότια του Ν.Αττικής και συγκεκριμένα με τον Δήμο Γλυφάδας, τόνοι μπετόν αρμέ , τοξικοί τάπητες , ζέστη διαρκείας, πιστώσεις εκατομμυρίων , κονόμες και προβοκάτσια δέκα ετών.

Από την περιοχή natura του νεκροταφείου μέχρι τις πλατείες και τους πρόποδες του Υμηττού τόνοι μπετόν. Οι ομοϊδεάτες τους είχαν την χώρα μας στον γύψο επί μια επταετία, ενώ δαύτοι στο μπετόν επί δεκαετία.

Γ.Κ

Δείτε σχετικό βίντεο:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η μεταμόρφωση της πλατείας Καταλονίας του Παρισιού ( video ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">