ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπράβο ''σύντροφε'' παραιτείσαι το 2024 ενώ εμείς ανεξαρτητοποιηθήκαμε το 2015 !


Παραιτείται από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης αποχώρησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με κείμενο που δημοσίευσε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουλίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης «είναι μια απόφαση που δεν θα ήθελα να χρειαστεί να λάβω, αλλά οι εξελίξεις την έχουν καταστήσει αναγκαία από καιρό», ενώ, υπενθύμισε ότι είχε παραιτηθεί από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ανάγκη δημιουργίας ενός νέου «μαζικού, λαϊκού κόμματος της Αριστεράς». Ασκεί δριμεία κριτική κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπογραμμίζοντας πως «στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, συντελείται μια διαδικασία φθοράς, και όχι δημιουργίας, με πρώτο θύμα την ιστορία του, το έργο του, την ηθικό-πολιτική ακεραιότητά του. Η συζήτηση που άνοιξε, με πρωτοβουλία της ηγεσίας, για «μαύρα ταμεία» αποτελεί τεράστια προσβολή για τα χιλιάδες μέλη του κόμματος που προσέφεραν ανιδιοτελώς & με το υστέρημα τους, κρατούσαν όλα αυτά τα χρόνια το κόμμα όρθιο & τα γραφεία του ανοιχτά».

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Κάθε φορά που ακούω για δημιουργία νέου κόμματος αριστεράς μου προκαλούν μειδίαμα.

Ποιοι είναι όσοι/ες θα το συστήσουν και πως θα αξιολογήσουμε κατά πόσον είναι αριστεροί ; Είναι σαφές ότι όσοι είχαν έστω και αμυδρά σχέση με την αριστερά αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Όσοι/ες παρέμειναν μέχρι και πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε παραμένουν, δεν δικαιολογούν τουλάχιστον για τον υποφαινόμενο τα χαρακτηριστικά αριστερού.

Τέλος, αριστερά υπήρξε πριν γίνει κυβερνητικό σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα των εκλογών και του σχηματισμού κυβέρνησης το εν λόγω κόμμα έπαψε να έχει έστω και ίχνος στοιχείων αριστεράς και διέπρεψαν τα συμφέροντα.

ΥΓ: To αδιαμφισβήτητο γεγονός μιας πενταετίας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να δικαιωθούν οι κοινωνικοί αγώνες καταμαρτυρά ότι έπειτα της εξουσίας υπηρετούνται συμφέροντα αντί της αριστεράς. Εννοώ, αντί ενός νόμου για τις ραδιοτηλεοράσεις , ο οποίος θα διαμόρφωνε νέα προοπτική στη χώρα μας, αδειοδοτήθηκαν πέντε οικογένειες και συνεχίζεται το καθεστώς που δημιούργησαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. (''Ολιγαρχική Τηλεοπτική Δημοκρατία''). 

* Η επιχείρηση διαμόρφωσης όρων συσχετισμού σύμφωνα με όσα είχαν διαμορφώσει ΝΔ & ΠΑΣΟΚ σε μιντιακό επίπεδο αποτέλεσαν το τέλος εποχής του ΣΥΡΙΖΑ. Η έμφαση έπρεπε να δοθεί στην κοινωνία και σε θέσπιση σύγχρονου νομικού πλαισίου. Το καταμαρτυρά η αποχή. Έπρεπε να προκύψουν χιλιάδες νέοι μιντιάρχες , καθώς επίσης, στη ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ρ.Τ έπρεπε να δεσπόζουν δεκάδες πλουραλιστικά κοινωνικά κανάλια τα οποία θα μετέδιδαν τηλεοπτικά όσα ''θάβουν'' τα ολιγαρχικά μίντια.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπράβο ''σύντροφε'' παραιτείσαι το 2024 ενώ εμείς ανεξαρτητοποιηθήκαμε το 2015 ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">