ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αστροναύτης είδε όσα δεν βλέπουν οι υπόλοιποι


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστροναύτες επιστρέφουν από το Διάστημα με μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τη ζωή.

Στην περίπτωση του Massimino, ο οποίος πέρασε 571 ώρες στο Διάστημα, η εμπειρία να δει τη Γη δεν ήταν μόνο συγκλονιστική, αλλά τον έκανε και τον κάνει να αισθάνεται πως είχε δει κάτι που οι άνθρωποι δεν πρέπει να δουν.

Σε συνέντευξή του μαζί με την συνάδερφό του Nicole Stott θυμήθηκε τον ακριβή λόγο για τον οποίο η θέαση του πλανήτη μας από μακριά έμοιαζε λάθος.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι αυτό είναι πολύ όμορφο για να το βλέπουν οι άνθρωποι… Ένιωσα ότι δεν είναι γραφτό να το δούμε αυτό, ότι είναι σαν ένα μυστικό», είπε ο Massimino.

Γιάννης Κουρδομένος: Πρέπει να απομακρυνθούμε από την κυριαρχία της οικονομίας. Στη σκέψη μας πρέπει να κυριαρχεί ο πλανήτης και η ευημερία του πλανήτη. Έίναι σαφές ότι όσοι είδαν τον πλανήτη από το διάστημα διέπονται από την ίδια ακριβώς αντίληψη. 

Στο βίντεο χρησιμοποιούν την αλληγορία του σπηλαίου που χρησιμοποιήθηκε από τον Πλάτωνα ώστε να τεκμηριώσουν ότι, όσα πλέον ακολουθεί η πλειονότητα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι συνυφασμένα με την ορθή εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας. Βλέπουν όσα εξυπηρετούν ειδικά συμφέροντα και ποτέ την συνολική εικόνα.

Η αλληλένδετη δομή όλης της πραγματικότητας - Αυτό που συμβαίνει σε έναν από εμάς μας επηρρεάζει άμεσα όλους.

Ευελπιστώ έπειτα από δέκα χρόνια προδοσίας στον Δήμο Γλυφάδας ορισμένοι ''τενεκέδες ξεγάνωτοι'' να αποκτήσουν έστω και υποτυπώδως ορθή νοοτροπία , αν και είναι βέβαιο ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως λόγω των καταλοίπων 400 ετών.

Δείτε το βίντεο:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αστροναύτης είδε όσα δεν βλέπουν οι υπόλοιποι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">