ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πακτωλός των δις στη τσέπη των λίγων

 


Εδώ και καιρό αναφέρουν πολλοί ότι το δημόσιο χρέος μειώνεται.
Αυτό είναι ψευδέστατο.

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος με όρους κεντρικής διοίκησης έχει εκτιναχθεί στα 407,059 δισεκ. ευρώ που αποτελεί νέο ιστορικό ρεκόρ, ποτέ το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είχε φθάσει σε αυτό το επίπεδο.

Η ιδιωτικοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα πρέπει να γραφεί στο Βιβλίο Γκίνες για την πιο αποτυχημένο μοντέλο ιδιωτικοποίησης στην παγκόσμια οικονομική ιστορία. Το κράτος επένδυσε 43 δισεκ. και πήρε πίσω περίπου 4 δισεκ. μαζί με το νέο placement στην Εθνική που θα υλοποιηθεί Νοέμβριο 2024.

Ότι η Ελλάδα αδυνατεί να μειώσει το κρατικό της χρέος και παραμένει όχι μόνο στάσιμο αλλά αυξανόμενο είναι απόδειξη αποτυχίας.

Το 2024, οι ελληνικές τράπεζες αναφέρουν ότι η συνολική τους αξία έχει μειωθεί από 295 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014 σε 205 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η μείωση είναι δείκτης των οικονομικών αλλαγών στην χώρα αλλά και της συγκέντρωσης των πλούτου σε λίγα χέρια.

Βλέποντας την κάρτα των ελληνικών εξαγωγών είναι σαφές ότι, ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων καταλήγει σε μια χούφτα οικογένειες. 

Με δεδομένο χρέος 400 δις και εισαγωγές υπερδιπλάσιες των εξαγωγών με τον πακτωλό των δις στα χρηματοκιβώτια μιας ολιγαρχίας το χρέος ουδέποτε αποπληρώνεται, άρα , οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι αποτυχημένες.

Οι κομματικές κουστωδίες και τα στελέχη έχουν απολαύσει καλά χρήματα επί δεκαετίες αποτυχημένων πολιτικών, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια - ΕΣΠΑ ποτέ δεν έφτασαν στην τσέπη της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών. Το χρέος ουσιαστικά οφείλουν να το αποπληρώσουν όσοι τα έφαγαν και τα τρώνε. Οι ολιγάρχες, οι βιομήχανοι, τα στελέχη της κομματοκρατίας καθώς και οι ημετέροι τους των απ' ευθείας αναθέσεων.

Γιάννης Κουρδομένος


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πακτωλός των δις στη τσέπη των λίγων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">