ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πνευματικά Δικαιώματα - Συμβολική Ενέργεια


Οφείλω να αποσαφηνίσω για πέντε - δέκα ανθρώπους με πραγματική δυνατότητα αντιλήψεως τι σημαίνει συμβολική ενέργεια. Αναφέρομαι στην παραβίαση όρων του Youtube με την συναυλία για τα θύματα στα Τέμπη.

Η συμβολική ενέργεια έχει μεγάλη σημασία ή αξία σε πολιτισμικό ή κοινωνικό επίπεδο, αν η φυσική της επίδραση μπορεί να είναι μεγάλη. Συνήθως δεν είναι.

Είναι σαφές ότι όταν δημιουργείτε ένα πρωτότυπο λογοτεχνικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό έργο, όπως ποιήματα, άρθρα, ταινίες, τραγούδια , γλυπτά, κ.α, αυτά προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Κανείς εκτός από εσάς δεν έχει το δικαίωμα να δημοσιεύσει ή να αναπαραγάγει το έργο σας χωρίς την άδειά σας.

Δικαιώματα υπάρχουν και για τις τεχνολογικές , βιομηχανικές κ.α. πατέντες. 

Στο προκείμενο. Ενώ άπαντες ως φυσικοί δημιουργοί σε οτιδήποτε  επιστημονικό, λογοτεχνικό, και καλλιτεχνικό έργο έχουν δικαιώματα στη χώρα μας επί δεκαετίες διακυβερνήσεων, όσων αστικών πολιτικών κομμάτων παρέλασαν ως εξουσία και νομοθέτες, εμείς δεν είχαμε και δεν έχουμε !

Ειδικότερα:Την περίοδο της Τουρκοκρατίας  που γινόταν μαζικά εξισλαμισμός - τούρκεμα - εκτουρκισμός του λαού , από το ένα άκρο της χώρας μας έως το άλλο, ( Από Βόρεια Ελλάδα έως και την Κρήτη ), αν δεν είχαν υπάρξει αναρίθμητες επαναστάσεις, μέχρι την τελική του 1821 και αν είχαν δεχθεί συνολικά - άπαντες την οθωμανική αυτοκρατορία - κυριαρχία και όσα επέβαλαν οι Οθωμανοί θα είχε ιδρυθεί το ''ανεξάρτητο'' ελληνικό κράτος ;

Για πολλοστή φορά σας θυμίζουμε ότι: Πρωτοστατήσαμε , είμαστε οι πρωτεργάτες των ερτζιανών FM στη χώρα μας , και άσχετα με το ποιό ήταν το νομικό καθεστώς της εποχής οι δικές μας ενέργειες αποδείχθηκε ετεροχρονισμένα ότι αποτελούσαν την ορθότητα που επικράτησε με δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Για το αυταπόδεικτο γεγονός ότι εμείς πρωτοστατήσαμε και ανοίξαμε την ''πόρτα'' της μετεξελίξεως στη χώρα μας με ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ποιά είναι τα δικαιώματα που μας αναλογούν ?

Είναι σαφές ότι συνολικά, είτε πρόκειται για δημόσια , είτε πρόκειται για ιδιωτικά  μέσα στα FM , άπαντες ακολούθησαν ετεροχρονισμένα έναντι ημών, άρα , με δεδομένο τις σύννομες αιτήσεις - παράβολα στην Πολιτεία διακυβερνήσεων των γνωστών σας αστικών πολιτικών κομμάτων χωρίς την αδειοδότησή μας, καθώς επίσης , σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων σε βάρος μας , ποια είναι τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας ?

Παράδειγμα:Κάποιος αγοράζει μια κιθάρα , παίζει τρία ακόρντα βάζει από πάνω και δυο στιχάκια και αμέσως μετά έχει ‘’Πνευματικά Δικαιώματα‘’ , λες και το έργο του είναι πρότυπο και μοναδικό. Δεν έχει επιρροές από την παράδοση, από τους μεγάλους συνθέτες και απ΄ οτιδήποτε έχει ακούσει στη ζωή του ;

Στον αντίποδα ένας άλλος επενδύει τους κόπους του ετών εργασίας, αγοράζει εξοπλισμούς , πρωτοστατεί για όσα πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνουν σε μια χώρα, καταθέτει αίτηση - παράβολο , δεν του παρέχουν αδειοδότηση , αντιθέτως τον διώκουν συστηματικά και του κατάσχουν επανειλημμένα τα πάντα όλα, ενώ ευεργετούν τους ημετέρους των κομμάτων τους.

Παράλληλα από το 2014 το κόμμα της ΝΔ & συνεργάτες στον Δήμο Γλυφάδας κατέλυσε την εντολή χιλιάδων ψηφοφόρων σε βάρος της ζωής μας , ενώ επί μια δεκαετία έχει εξυπηρετήσει με το δημοτικό χρήμα χιλιάδες άτομα, από ημέτερους της ΝΔ, αργόμισθους μέχρι τον πρώτο τυχόντα και την γειτόνισσά τους.

Τι θεωρείτε ότι είναι τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σε μια τριτοκοσμική χώρα ?

Γιάννης Κουρδομένος

ΥΓ: Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει συμβολική ενέργεια σε μια σαθρή πολιτική πραγματικότητα ? Οι ''γαλάζιοι'' διοικούντες επιθυμούν ένα πέπλο αδιαφάνειας σε πολλούς τομείς και πρεσβεύουν το προσωπικό τους συμφέρον σε βάρος του συνόλου. Έγινε έγκλημα στα Τέμπη ? Είναι εγκληματική η πολιτική που ακολουθούν σε βάρος μου ?




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πνευματικά Δικαιώματα - Συμβολική Ενέργεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">