Το επίπεδο της νοημοσύνης ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτάται από αμέτρητους παράγοντες. Επίσης, είναι πιθανό κάποιος να έχει υψηλό IQ σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά να μην διαθέτει γνώσεις ή δεξιότητες σε άλλα ζητήματα που απαιτούν κριτική σκέψη.
Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, συνεπώς δεν πρέπει να κρίνουμε, παρά μόνο να παρατηρούμε και να σχηματίζουμε τη δική μας άποψη.
Όπως αναφέρεται στο πεδίο της ψυχολογίας, οι άνθρωποι που έχουν χαμηλό IQ είθισται να έχουν συγκεκριμένες συνήθειες στην καθημερινότητά τους. Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτές οι συνήθειες αποτελούν ένα δείγμα του επιπέδου νοημοσύνης τους, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Πέντε συνήθειες των ατόμων με χαμηλό IQ
- Δεν αμφισβητούν την εξουσία.
- Αποφεύγουν να μαθαίνουν νέα πράγματα.
- Δεν θέλουν να ακούν απόψεις άλλων.
- Δεν κάνουν σχέδια για το μέλλον.
- Απορρίπτουν την κριτική - ακόμα κι αν αυτή είναι καλοπροαίρετη.
Προσωπικά αυτά τα κύρια πέντε μου θυμίζουν όσα ισχύουν επί χρόνια στον Δήμο Γλυφάδας. Έχει καθιερωθεί ένα πάγιο μοντέλο αυτοδιαχειρίσεως από τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας - πολιτικούς - το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον άξονα τα συμφέροντα των κομματικών στελεχών, των συμπαραταξιακών τους , των υποστηρικτών και ημετέρων τους , καθώς επίσης , όσων προτίθενται να ξεπουλήσουν την συνείδησή τους. Πέραν αυτών τι άλλο υφίσταται και σε ποιά βάση στη Γλυφάδα ?
Ένα σημαντικό τμήμα της τοπικής κοινωνίας δεν αμφισβητεί τους κρατούντες και διαχειριστές οι οποίοι επέλεξαν να στρέφονται κατά της εντολής χιλιάδων δημοτών.
Είναι σαφές ότι όσοι/ες βολεύτηκαν με το γνωστό πελατειακό σύστημα , με διορισμούς, συμβάσεις, απ΄ευθείας αναθέσεις, κ.α. απορρίπτουν την κριτική και δεν θέλουν να ακούν τις απόψεις των άλλων.
Και τέλος, σύμφωνα με όσα ανακυκλώνουν επί έντεκα χρόνια δεν κάνουν σχέδια για το μέλλον και αποφεύγουν να μαθαίνουν νέα πράγματα. Ειδικότερα η κατάλυση της εντολής 4.500 χιλιάδων δημοτών για ένα δημοτικό μέσο όλων των δημοτών στον Δήμο Γλυφάδας θα δημιουργούσε την βάση του πραγματικού δημόσιου διαλόγου. Κάτι που δεν έχει υπάρξει επί δεκαετίες ως δημοτική δομή είναι κάτι παλιό η αποτελεί το νέο για το κοινωνικό μέλλον ?
Αντί για πραγματικό δημόσιο διάλογο που διαμορφώνει το μέλλον έχουν δεχθεί να λειτουργούν ως ''γαϊδούρια'' τα οποία έχει σαμαρώσει ο εντολέας τους και τα καρφώνει στον πισινό ώστε να πράττουν οτιδήποτε επιθυμεί.
ΥΓ:2014 -2025:Τα ίδια δεν ανακυκλώνουν επί έντεκα χρόνια ;Που είναι αυτό που κάνει την πραγματική διαφοροποίηση για την Γλυφάδα του κοινωνικού μέλλοντος και όχι του κομματικού ''γαλάζιου'' & τσιράκια ;Εκτός από μονάδες συστημικής προπαγάνδας που ακριβός υφίσταται ο γόνιμος δημόσιος διάλογος για το σύνολο των ζητημάτων της Γλυφάδας ? Στις πολυεθνικές των δισεκατομμυριούχων Μάσκ και του Ζάκερμπεργκ ? Εμείς ουδέποτε είχαμε αυτοκρατορικές τάσεις και ποτέ δεν υποκριθήκαμε δημόσια. Το θέμα είναι που βρίσκεται κάθε φορά ο πήχης της κοινωνίας. Αν για λόγους μιμητισμού ακολουθήσουν άπαντες τις πρακτικές όσων έναντι τιμήματος πινακίου φακής ξεπούλησαν την συνείδησή τους τι διαμορφώνεται ? Ορισμένοι αδαείς θεωρούν ότι δεν μπορούσαμε να ακολουθούμε τις πρακτικές τους για μια χούφτα υλικών αγαθών ;Ξεπουλήσαμε τα κοινωνικά μας πιστεύω ;
* Αν δεν είχαν επιλέξει την προβοκάτσια και είχε ανοίξει ο δημόσιος κοινωνικός διάλογος της τοπικής μας κοινωνίας από το 2014 γνωρίζετε τι θα ίσχυε σήμερα ;Είμαι βέβαιος ότι έχετε πλήρη άγνοια. Αντί για δομές φερόμενης ''ανταποδοτικότητας'' και εύκολο πλουτισμό πολλών και διαφόρων, πίσω από τη πλάτη σας, χωρίς αναρτημένα τα Πόθεν Έσχες όλων των υπόχρεων, θα υπήρχαν βιώσιμες αναπτυξιακές δομές, όμως, αυτό προφανώς δεν ενδιαφέρει όσους/ες δεν θέλουν να μάθουν νέα πράγματα και αρκούνται στα ημίμετρα χωρίς να αμφισβητούν κάθε μορφής εξουσία. Νέα πράγματα δεν αποτελεί μια δομή δημοτικού δημόσιου διαλόγου, τα νέα πράγματα θα ήταν όσα θα προέκυπταν σύμφωνα του δημόσιου διαλόγου. Αντί για έμφαση σε ''έργα βιτρίνας'' μπορούσαν να υλοποιούνται πολιτικές αναβάθμισης των δημοτικών επιχειρήσεων & δομών ώστε να καταστούν κερδοφόρες.
Γίνετε με καταλυμένη την εντολή 4.500 χιλ. δημοτών άλλοι να διαχειρίζονται και να αποκομίζουν και άλλοι να δημιουργήσουν την δομή δημοτικού δημόσιου διαλόγου ? Αν γίνετε γιατί δεν μας έχουν υποδείξει τον τρόπο επί 11 χρόνια ? Ας υποθέσουμε ότι εμείς διαθέτουμε χαμηλό IQ και οι διαχειριστές υψηλότερο ποιά είναι η συμβολή τους ? Άρα αυταπόδεικτα δεν διαθέτουν υψηλότερο.
* Στο προκείμενο ενδεικτικά: Στη Γλυφάδα εδρεύουν και δραστηριοποιούνται χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς επίσης, διαμένουν δεκάδες χιλιάδες δημοτών. Έχετε διαπιστώσει επί δεκαετίες μια δημοτική αρχή να διαμορφώσει μια πολιτική γεφύρωσης πολλών επιχειρήσεων και χιλιάδων δημοτών με στόχο μια αναπτυξιακή τροχιά του τόπου ;Αντί μιας πολιτικής ''νέων πραγμάτων'' υφίσταται το γνωστό αναχρονιστικό μοντέλο των μεμονομένων απ΄ευθείας αναθέσεων , συμβάσεων έργου, κ.α., και κυρίως της πίστωσης υπέρογκων ποσών τα οποία διοχετεύονται εκτός Δήμου , δηλαδή η μέρα με τη νύχτα. Αν υπήρχε διάθεση για δημιουργία μιας πολιτικής ''γεφύρωσης'' πολλών επιχειρηματιών, βιοτεχνών, εργοστασιαρχών, κ.α., πολλών κλάδων, καθώς επίσης, συμμετοχής πληθώρας επιστημόνων ,τεχνικών , νέων προγραμματιστών κ.α., υπάρχουν πολλά τα οποία δεν θα μπορούσαν να υλοποιούνται και να αποτελούν τη βάση πραγματικής ανάπτυξης για την ωφέλεια του συνόλου ;Οι πολιτικές βιτρίνας και όσα αποφασίζονται για την ευημερία των λίγων και των ημετέρων τους ποτέ δεν μας βρήκαν σύμφωνους.
Δείτε στον γειτονικό δήμο που δεσπόζουν τα φωτιστικά led κατασκευής Τουρκίας ! Πραγματικά γνωρίζοντας ότι στην γειτονιά του Ελληνικού εργάστηκα 12 ετών στο εργοστάσιο φωτιστικών και παράλληλα κάνοντας σπουδές λυπάμαι για την μετεξέλιξη του τόπου και των κοινών. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών με τα χρήματα του συνόλου των δημοτών - επιχειρηματιών και κατά μιας πολιτικής σύγκλισης και σύνδεσης - συνοχής διαμορφώνει υγιή ανάπτυξη του τόπου ?Οι τούρκοι κατασκευάζουν πλαστικό κέλυφος με κινέζικα led , ενώ το εργοστάσιο του Ελληνικού κατασκεύαζε μεταλλικά φωτιστικά, άρα αθάνατα εις τον αιώνα τον άπαντα.
Το γεγονός ενός δήμου απολίτιστων μπορεί να το δεί σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας σύμφωνα με την εικόνα που επικρατεί σε πολλά σημεία της πόλης ακόμα και μπροστά στα μάτια μας. Χριστουγεννιάτικα και παραμονές Πρωτοχρονιάς ο ''σημαντικός'' κάτοικος της Γλυφάδας ανακαινίζει παλιά ακίνητα, έπιπλα, κουζίνες, μπάνια, και ενώ γνωρίζει ότι γι' αυτά τα αντικείμενα πρέπει να πληρώσει μια εταιρία κάδων ώστε να τα συλλέξουν και να τα πετάξουν τα στολίζουν δίπλα στους κάδους του δήμου. Ότι σύστημα ακολουθούν οι διοικούντες ακολουθούν και οι ''πολιτισμένοι'' δημότες. Λεφτά για ανακαίνιση απέκτησαν, χρήματα για να γίνουν άνθρωποι δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Υπηρεσίες του Δήμου υπάρχουν η δεσπόζουν δεκάδες συμβασιούχοι και μόνιμοι ? Θεωρώ ότι πολύ εύκολο κάθε φορά να γνωρίζουν ποιοι πετούν όσα δεν οφείλει να συλλέξει ο Δήμος και να προκύπτει πρόστιμο σε βάρος τους. Έχετε βούληση ως διοικούντες;Δεδομένων όσων ισχύουν, όπως ισχύουν και μπροστά στα μάτια αιρετών που κάνουν τους τυφλούς, διότι και αυτοί το ίδιο σύστημα ακολουθούν είναι σαφές ότι , αποφεύγουν να μαθαίνουν νέα πράγματα και δεν θέλουν να ακούν απόψεις άλλων ?
Δεδομένου ότι χωρίς να είναι υποχρεωμένος ο Δήμος αναγκάζεται κάθε φορά να συλλέξει οτιδήποτε πετούν, από μπάζα έως ανακαινίσεις παλαιών οικιών, οικιακές συσκευές , κουφώματα , στρώματα, κ.α., όσες φορές και να απαπαραχθεί χωρίς πρόστιμα οι υπόλοιποι θα μάθουν τι πρέπει να κάνουν ? Κάθε ένας σκέπτεται, πήραν τα μπάζα του Μήτσου, θα πάρουν και τα κουφώματα και τα παλιά έπιπλα τα δικά μου και αύριο θα στολίσουμε και τα υπόλοιπα μπάζα μας ! Αν δεν πάρετε και τα δικά τους μπάζα - κουφώματα - παλιά έπιπλα κ.α. θα πούν ότι κάνετε επιλογή στους ημετέρους σας !
Σκουπίδια βρίσκονται επί μήνες και στο γήπεδο της Τερψιθέας καθώς και σε πολλά σημεία του βουνού. Πινακίδες, μπουκάλια, κουτάκια, χαρτιά, κλωνάρια, ακαθαρσίες σκύλων, κ.α.
Ο υποφαινόμενος θα είχε τοποθετήσει κάμερες σε ειδικά σημεία αποκλειστικά για τα μπάζα, κουφώματα, μπανιέρες, νιπτήρες, έπιπλα κ.α., και τα πρόστιμα θα ήταν από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Παράλληλα θα είχε συστήσει ειδική υπηρεσία στον Δήμο σε συνεργασία και με Ιδιώτες. Πληροφόρηση προφανώς δεν υπάρχει, μέσα δεν υπάρχουν, διότι, οι ιδιώτες ασχολούνται με την συστημική προπαγάνδα, άρα και σε αυτό το σκέλος ως διαχειριστές δεν συντελείται όπως σε σειρά άλλες χώρες.( Τα μπάζα και τα αντικείμενα δεν είναι απορρίμματα.) Ο Δήμος συλλέγοντας μπάζα κ.α. λειτουργεί κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της επιχειρηματικότητας.
* Έπειτα από τόσες δεκαετίες που όλοι υπόλοιποι πετούν δίπλα στους κάδους από μπάζα ώς και αντικείμενα, ενώ εμείς πληρώναμε ιδιωτικούς κάδους, προφανώς δεν θα αποτελεί ενόχληση να πετάξουμε και εμείς από μπάζα έως και αντικείμενα στις πόρτες τους. Τι είδους πολιτική , κοινωνία και δήμος υφίσταται χωρίς δημόσιο διάλογο και δημοτική δομή του συνόλου ?
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου