Monday 24, Mar 2025
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Glyfadaweb Παθητικότητα - μαζοποίηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος


Οι ειδικοί βλέπουν ότι , η κυβέρνηση της ΝΔ με βάση και τα δημοσκοπικά ευρήματα του τελευταίου διαστήματος αλλά και κρυφών μετρήσεων φαίνεται ότι υφίσταται κρίσιμη πολιτική φθορά με αποτέλεσμα η προοπτική της αυτοδυναμίας να φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

Γλυφάδα: Εμείς σε τοπικό επίπεδο βλέπουμε ότι , η σημαντική φθορά για το κόμμα της ΝΔ και εν γένει όλων των υπολοίπων κομμάτων έχει ξεκινήσει από την τραγωδία των Τεμπών το 2023 , κορυφώθηκε τον Οκτώβριο του 2023 των αυτοδιοικητικών εκλογών και μεγιστοποιήθηκε ακόμα περισσότερο στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024.

Το ''πρώτη φορά αριστερά''  αντί να διαμορφώσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στην κοινωνία και να διαμορφωθεί ένας ισχυρός πόλος αντίθετα της δεξιάς πέτυχε ακριβός το αντίθετο.   Τα τραύματα από την απώλεια της ελπίδας είναι πολύ βαθιά και εμείς πιστεύουμε ότι ποτέ δεν θα επουλωθούν.

«Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και δεν μπορεί να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα διότι είναι μέρος τους» 

Η κοινωνία δεν επιθυμεί μια σειρά από νέα προγράμματα και εξαγγελίες κομμάτων διότι αυτά τα έχει ζήσει επί δεκαετίες και γνωρίζει το αποτέλεσμα. 

Άπαντες οι συμμετέχοντες σε αστικά πολιτικά κόμματα έχουν ζήσει στο πετσί τους τις προβοκάτσιες. Όπου διαμορφώνεται έλλειμμα εμπιστοσύνης το πρωτεύων γίνετε το προσωπικό συμφέρον του κάθε ενός, άρα εξανεμίζεται ο ουσιαστικός ρόλος της σχέσεως πολιτικού - πολίτη - κοινωνίας.

Παράλληλα σε μια παγκοσμιοποιημένη διαδικτυακή εποχή που η πληροφορία από ολόκληρο τον πλανήτη κατακλύζει τα κινητά του κάθε ενός υπάρχει και ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που αποστρέφεται και απαξιώνει ένα πολιτικό σύστημα το οποίο απαρτίζεται από τους προαναφερόμενους.

Ο κόσμος πλέον βλέπει όσα ισχύουν διεθνώς , επιπροσθέτως βλέπει καθημερινά χιλιάδες νεοέλληνες/ιδες που μετανάστευσαν σε μια σειρά άλλων χωρών και μπορεί να κρίνει την χαώδη διαφορά πολιτεύματος - συνθηκών - ποιότητας ζωής.

Εμπιστοσύνη μπορούν να δημιουργήσουν στη χώρα μας τα κόμματα σε μια ταραχώδη εποχή γιγάντωσης των ολιγοπωλίων της διαπλοκής και των καρτέλ έχοντας μια κυβέρνηση και πολιτικούς σε όλες τις βαθμίδες της πολιτείας που τα υπηρετούν κατά κόρον ; 

Ακόμα και ο Δήμος - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - έχει χάσει ουσιαστικά τον χαρακτήρα του, διότι, αντί των δημοτών διαχειρίζονται κατά το δοκούν πολιτικοί και κόμματα.

Οι πραγματικές λύσεις στα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα δεν μπορούν να εκφράζονται με όρους απλής κυβερνητικής εναλλαγής και διαιώνισης των αδιεξόδων χωρίς ριζοσπαστικές τομές και συγκρούσεις με τα συμφέροντα που τα προκαλούν. 

Χρειάζεται κάτι καινούργιο. Το νέο δεν μπορεί να είναι τα αστικά πολιτικά κόμματα - πολιτικοί  στην δομή λειτουργίας όσων ανακυκλώνονται από το 1974 έως και σήμερα επί 51 χρόνια.

Ορισμένοι στη χώρα μας , όπως και ο υποφαινόμενος έχουμε προτάξει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως πραγματική λύση ώστε η ίδια η κοινωνία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και οι πολιτικοί να είναι απλά εκτελεστές της εντολής του λαού. Αυτό θα μπορέσει να αποτελέσει διέξοδο.

Στη χώρα που σε υπονομεύει και το τελευταίο αποκούμπι για το δίκιο σου

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005: Τέσσερις δεκαετίες καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις. 2014 - 2025: Έντεκα χρόνια κατάλυση εντολής 4.500 χιλιάδων δημοτών - ψηφοφόρων ώστε να μην ζήσει ο Έλληνας στο τόπο του. Προκύπτει δικαιοσύνη με δαύτους ;Μόνη της έγινε η προβοκάτσια ; Δεν την κάνουν από κοινού τα κόμματα ''δεξιοί - αριστεροί'' ;Δεν έφτασαν στο σημείο , έπειτα από την προσφυγή μου στην ''δικαιοσύνη'' να έχουν και ''συγγένεια με τον Άρειο Πάγο'' ;Πότε υπήρξαν έπειτα από την κατάλυση της εντολής χιλιάδων ψηφοφόρων το 2014 και της προσφυγής στην δικαιοσύνη οι αυτεπάγγελτες ενέργειες εισαγγελέων σε βάρος παρατάξεων - αιρετών - δημάρχου ;Αρχειοθέτηση και Συγκάλυψη. Δικαιοσύνη τύπου ''τρώμε'' από κοινού τον καταγγέλλοντα ώστε να πλουτίζουν όσοι κατέλυσαν Εντολή - Θεσμοθετημένα και το Σύνταγμα. Στον αντίποδα για τις αναίτιες διώξεις - κατασχέσεις ενεργοποιείτο ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός. Γιατί δεν έκαναν επί δεκαετίες ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ όπως έκαναν και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ κουκουλώνοντας όλες τις κρατικές ληστείες σε βάρος της κοινωνίας ? Θεωρώ ότι είναι σαφές ποιοι οργάνωναν και ποιοι εκτελούσαν.

Δεν υπάρχει νόμος ανώτερος σε ισχύ του Συντάγματος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καταλύθηκε το σύνταγμα.

Γ.Κ

ΥΓ: Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. ( Ο υποφαινόμενος από την δεκαετία του 70 τάχθηκε κατά του πελατειακού συστήματος ΝΔ & ΠΑΣΟΚ και επί πέντε δεκαετίες αντί κέρδους έχει αποκλειστικά ζημία, ενώ μου δόθηκε η δυνατότητα αρκετές φορές να αξιοποιήσω το γνωστό σύστημα της χώρας μας. )

* Ποιοι δηλώνουν ριζοσπάστες και ιδεολόγοι ? ( Τουλάχιστον πέντε φορές μπορούσα να αξιοποιήσω το πελατειακό σύστημα και να ζω σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, όμως δεν είμαι ένας από τα εκατομμύρια νεοελλήνων. )

* Μια χαρακτηριστική περίπτωση από το γνωστό σύστημα της χώρας μας την δεκαετία του 80: Βρίσκομαι στο γραφείο Υπουργού έπειτα από τις εκλογές τον οποίο είχαμε συμβάλλει ως βουλευτή στην προεκλογική του καμπάνια,  ενώ περνούν ένας - ένας και διευθετείται ο διορισμός τους στο δημόσιο. Φτάνει και η δική μου σειρά, δεδομένου ότι ήμουν ο μικρότερος ηλικιακά σε σχέση με την παρέα των υπολοίπων και αρνούμαι ! Ο υπουργός δεν μπορούσε να το πιστέψει. Αρνήθηκα την δεκαετία του 80, την δεκαετία του 90 και του 2000 θα ακολουθούσα το πελατειακό σύστημα έπειτα του 2014 ;Το θέμα είναι να είμαστε υποχείρια και να ανακυκλώνουμε όσα δεν διαμορφώνουν δικαιοσύνη, η να προκύψει πραγματική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ , τήρηση των ΣΥΝΝΟΜΩΝ και του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ;

- Δεν υποστήριξα την εκλογή τους για προσωπικό βόλεμα. Υποστήριξα ώστε να προκύψει ορθή νομοθεσία και κράτος δικαίου σύμφωνα όσων είχαν προηγηθεί σε βάρος μας. Ουδέποτε ίσχυσε ορθή νομοθεσία και κράτος δικαίου. Συνολικά γνωρίζουμε ότι, αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο η νεοελληνική κοινωνία στο σύνολό της θα ήταν ακόμα και σήμερα στο καναβάτσο. Όσοι/ες το έζησαν επί δεκαετίες δεν γνωρίζουν όσα ίσχυαν ? Τα πάντα όλα υπό τον στενό έλεγχο κομμάτων - πολιτικών - κυβερνήσεων και μετέπειτα των διαπλεκόμενων. Ακόμα και πρόσφατα ΕΡΤ και όμιλοι καναλιών δεν ''φίμωσαν'', τόσο την συναυλία για τα Τέμπη όσο και τα ηχητικά από τα παιδιά που πέθαναν από ασφυξία καθώς και την συγκέντρωση στο Σύνταγμα ;Η ''στροφή'' των ΜΜΕ έγινε έπειτα από τα σόσιαλ και τον κοινωνικό αντίκτυπο.

11 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΥΜΕΝΗ Η ΕΝΤΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

* Τον σταθμό που διώξαν και κατέσχεσαν επανειλλημμένα δεν τον είχα στο Δημαρχείο της Γλυφάδας, ούτε ήμουν ένας κλακαδόρος και έμμισθος δημάρχων. Την δικαιοσύνη ο κάθε πολίτης την επιθυμεί για όσα αξιώνει και βιώνει και όσα απαιτείται να ζει σε κράτος δικαίου. Ισχύει ? Οι οκτώ στους δέκα στη χώρα μας είχαν σχεδιάσει τι επιθυμούν να ακολουθήσουν, ενώ αντί όσων ήθελαν και επιδίωκαν κάνουν ακριβός το αντίστροφο

* Δεν υφίσταται ίχνος κράτους δικαίου. Επί δεκαετίες οι χιλιάδες πολιτικοί καθώς και οι εξυπηρετούμενοι/ες του γνωστού πελατειακού συστήματος , ειδικότερα  σε τοπικό επίπεδο Δήμου Γλυφάδας , θυμάστε σε ανύποπτο χρόνο να είχαν διαθέσει έστω ένα ευρώ από την τσέπη τους για τοπικό πολιτισμό και κοινωνική συνοχή ? Χωρίς ούτε ένα ευρώ επένδυσης , καθώς επίσης ,  χιλιάδες ώρες ανιδιοτέλειας άπαντες είχαν την αξίωση να ζουν και να πλουτίζουν από το δημόσιο χρήμα διαμορφώνοντας υποκρισία - μαζοποίηση και αδιαφάνεια. Η Δικαιοσύνη και ειδικότερα η κοινωνική που βρίσκετε ? Μπορείται να αναμένετε κάτι νέο και δίκαιο από την συγκεκριμένη δομή και λειτουργία της νεοελληνικής κοινωνίας & κομμάτων - πολιτικών ;Είναι σαφές ότι ''όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια''. Με την συγκεκριμένη νοοτροπία όσων δεν πρεσβεύουν ελληνικές αξίες και αρχές ουδέποτε προκύπτει το νέο. Το νέο είναι το παράδειγμα το οποίο αντί να επιβραβεύεται κατηγορείται και υπονομεύεται. Γίνετε να δεχθεί η πλειονότητα να λειτουργεί στη βάση του πελατειακού σύστηματος και να προκύψει δικαιοσύνη

* Γιατί ανάρτησα την αφίσα της συγκέντωσης στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και δεν την έχουν αναρτήσει στα δικά τους σόσιαλ ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, οι αιρετοί , τα στελέχη της ΝΔ και οι εξυπηρετούμενοι τους ;Δεν χρειάζεται η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ? Δεν εννοώ αποκλειστικά την δικαστική. Σε τούτη τη χώρα έχουν έρθει δυο εκατομμύρια αλλοδαποί οι οποίοι στηρίζονται και ζουν χιλιάδες φορές καλύτερα από τις δικές τους χώρες, ενώ το σάπιο κρατικό σύστημα - μηχανισμός και κυρίως τα κόμματα - πολιτικοί '' τύπου Γλυφάδας ''είχαν στο στόχαστρο αυτόν που πρωτοστάτησε για ραδιοτηλεοράσεις και κοινωνικά μέσα. Μπορεί να ισχύει η να ισχύσει μελλοντικά δικαιοσύνη σε τούτη την κοινωνία με κόμματα κάπηλους πολιτικούς και τα τσιράκια τους ?

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παθητικότητα - μαζοποίηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">